2022 XXL Freshman Class: wie zijn ze en hoe zijn ze ter plaatse gekomen?

Inhoudsopgave:

2022 XXL Freshman Class: wie zijn ze en hoe zijn ze ter plaatse gekomen?
2022 XXL Freshman Class: wie zijn ze en hoe zijn ze ter plaatse gekomen?
Anonim

Elk jaar geeft XXL Magazine via de jaarlijkse "XXL Freshman"-lijst aandacht aan enkele van de heetste opkomende talenten in de rapgame. In de loop van het decennium hebben we veel opwindende talenten uit deze lijst zien komen en gaan: J. Cole, Logic, Chance the Rapper, Travis Scott, Kendrick Lamar, Wiz Khalifa, Kodak Black en meer. Sommigen van hen bleken zeer winstgevende namen in hiphop, terwijl anderen in de vergetelheid raakten.

"Ik ben een van die jongens die hier in 2021 nog steeds is. Ik sta op het punt om op een getalenteerd niveau te presteren, niet op een op de markt gebracht niveau. Ik wil rechtstreeks naar de fans gaan, " Meek Mill, die werd geïntroduceerd op de cover van de 2011-editie, tien jaar later teruggekomen op zijn carrière in een interview met Revolt.

Dus, wie staat er dit jaar op de lijst? Van TikTok heavy-hitter Saucy Santana tot Detroit's populairste hedendaagse rapper Babyface Ray, hier is de lijst met XXL Freshman-klassen van 2022 en wat ze zo opwindend en verfrissend maakt om naar te luisteren.

12 Babyface Ray

De 31-jarige Babyface Ray, afkomstig uit Detroit, staat bekend om zijn authentieke Motor City-geluid en werkte samen met Big Sean en Hit-Boy aan "Offense" en klassieke straatmixtape MIA Seizoen 2. Hij neemt enkele van de heavy-rollers in het spel als zijn inspiratie, zoals Jay-Z, A$AP Rocky, Future, Tupac en meer, en maakt zich momenteel op voor een aankomend album.

11 BabyTron

Voor BabyTron, wiens echte naam James Johnson is, is het alles wat telt om Ypsilanti MI op de kaart te zetten. De 22-jarige was tien jaar geleden gefascineerd door Chief Keef en de hele Detroit rapscene. Het mondde uiteindelijk uit in een nieuw geluid dat hij creëerde voor zijn Bin Reaper mixtapes-trilogie, waarvan de laatste later in oktober werd uitgebracht.

10 Grote litteken

Big Scarr, afkomstig uit Zuid-Memphis, is de toekomst van trapmuziek. De voormalige "klasclown" kwam op het toneel dankzij zijn door Pooh Shiesty ondersteunde nummers "SolcyBoyz 2" en "No Clues", evenals zijn Big Grim Reaper-mixtape, en de rest is geschiedenis. Zijn volgende project is gepland voor dit najaar, en het is veilig om te zeggen dat het redelijk goed gaat met de rijzende ster.

9 Big30

Voor Big30 neemt hij zijn straatrealiteit op in zijn raps en verta alt deze naar enkele van de meest verse deuntjes van het jaar, waaronder zijn King of Killbranch-album. De Memphis-rapper werkte veel samen met zijn invloed Pooh Shiesty, waaronder "Allegations" en "Free Shiest", en vertoont geen tekenen van vertraging.

8 Cochise

Chocise bestaat al een paar jaar en het wordt tijd dat de kunstenaar uit Palm Bay zijn bloemen krijgt. Zijn scherpe teksten zorgden ervoor dat zijn debuutalbum met achttien nummers, Benbow Crescent, een superster werd en hij beleeft de zomer van zijn leven met zijn nieuwste album, The Inspection. Zijn grootste invloeden? Tyler the Creator, Busta Rhymes en Young Thug.

7 Doechii

Doechii, geboren in Tampa, werd vorig jaar beroemd dankzij haar virale TikTok-hit "Yucky Blucky Fruitcake", en sindsdien gaat ze overal naartoe, waaronder het tekenen bij Top Dawg Entertainment van Anthony Tiffith. "Ik breng een muzikaliteit en creativiteit die al een tijdje niet is aangeraakt.

Like a Tyler, The Creator smaak. Een alternatieve smaak. Ik denk dat hiphop al heel lang één golf is en ik breng een beetje alternatieve, ongemakkelijke thee , beschrijft ze haar muzikale richting.

6 Kali

Kali wil zichzelf bewijzen als een veelzijdige artiest, zozeer zelfs dat haar hele persona crooning-vaardigheden, een onberispelijke look en scherpe raps combineert. Haar luxe vertolking van Toxic Chocolate mixtape is onderweg en ze blijft haar kunstwerk naar de top brengen.

"Mijn toon is anders, en ik ben echt chill en relaxed, maar ik ga gewoon zo hard. Je verwacht het niet. Ik zie eruit als een zanger. Ik zie eruit als een model. [Voor the cypher], ik ben finna rap als een gangsta. Ik ben nu met drie jongens, "zegt ze.

5 KayCyy

Een ster in wording, KayCyy's invloeden komen voort uit genres van Bob Marley en Michael Jackson tot Drake en Kanye West. De in Kenia geboren 24-jarige heeft songwriting en produceert credits voor enkele van de grootste nummers van de afgelopen jaren, waaronder Kanye West's controversiële "Wash Us in the Blood" en Lil Wayne's 2020-album Funeral. Hij gaat nu zijn eigen stempel drukken met een aanstaande Who Is KayCyy? debuutalbum.

4 KenTheMan

KenTheMan is een zeldzaam ras van authenticiteit. De muziek van de "Rose Gold Stripper Pole"-rapper komt vaak uit een plaats van haar geweten terwijl ze zich voorbereidt op een naamloos project dat deze zomer komt.

"Ik heb zeer, zeer zelfverzekerde muziek en ik heb het gevoel dat wat me anders maakt, niet alleen mijn geluid is, maar ook mijn reis en hoe ik hier ben gekomen. Dat is wat mij onderscheidt. Ik ben heel divers, "ze zegt.

3 Nardo Wick

Nardo Wick is een getalenteerde rapper afkomstig uit Jacksonville. Ondertekend bij Flawless Entertainment en RCA, rolt de "Me or Sum"-rapper met een aantal sterke spelers van het spel zoals Lil Durk, 21 Savage en G Herbo voor zijn remix van "Who Want Smoke?". Terwijl hij doorgaat met het verkennen van de nieuwste saga van zijn carrière, maakt Wick zich op voor zijn tweede album, Who Is Nardo Wick? 2.

2 Saucy Santana

Former Love & Hip-Hop: Miami-ster Saucy Santana nam zijn rapcarrière serieus in 2021 toen zijn doorbraaksingle 'Material Girl' virale uitdagingen opleverde op TikTok, en daar stopt hij niet. Sterker nog, de voormalige visagist van rapduo City Girls blijft zijn seksualiteit met een geweldige uitstraling in zijn muziek omarmen en maakt zich momenteel op voor meer nieuwe muziek.

1 SoFaygo

Nog een grote opkomende naam uit Atlanta, de 20-jarige Andre "SoFayGo" Burt tekende in februari 2021 bij Travis Scott's Cactus Jack Records. Een jaar daarvoor ging zijn doorbraaksingle "Knock Knock" uit 2019 viraal op TikTok, en de rest is geschiedenis. Nu bereidt hij zich momenteel voor op een aankomend album Pink Heartz, dat deze maand uitkomt.

Aanbevolen: