Doja Cat beschuldigd van diefstal met lancering nieuwe kledingcollectie

Doja Cat beschuldigd van diefstal met lancering nieuwe kledingcollectie
Doja Cat beschuldigd van diefstal met lancering nieuwe kledingcollectie
Anonim

Doja Cat heeft een nieuwe kledingcollectie gelanceerd tot grote vreugde van haar vele fans. Sommige mensen zijn echter geen fans van haar laatste onderneming.

De collectie is getiteld "It's Giving" en omvat T-shirts met afbeeldingen, joggingbroeken, sweatshirts, truckerhoeden en ondergoed. Doja modelleerde een wit cropped ringer-T-shirt met het woord 'Ja' op de voorkant in haar volume I lookbook. De zanger droeg ook "It's Giving" sokken met een paarse sterrenprint, die ook in een bruine kleurstelling komt.

Er zijn "It's Giving" t-shirts verkrijgbaar in wit en bruin. Deze shirts hebben drie keer de uitdrukking naast een felroze kitten-afbeelding, omringd door de uitdrukking "To Give Everything It Needed." De collectie omvat een sweatshirt/sweatbroek set in zowel bruin als blauw.

Er is ondergoed voor mannen en vrouwen met het woord 'Ja' erop gedrukt. Er zijn ook draagtassen voor kittens en truckerhoeden in rood en bruin.

Het begon allemaal op 19 augustus, toen de zangeres een video op haar Twitter-account plaatste. De clip bevatte audio van Doja die zei: "Het was de bedoeling om te geven, maar het gaf niet wat er moest worden gegeven? Voor het hoogste van het geven. Als dat enige zin heeft."

Het drama begon echter toen gebruikers op sociale media zich afvroegen of Rolling Ray de uitdrukking "It's Giving" zou krijgen.

Ray is een influencer uit Washington, D. C. die wordt gecrediteerd voor het populariseren van de uitdrukkingen "It'sgiving" en "Purr". Ray heeft deze zinnen niet verzonnen, omdat ze al populair waren onder de zwarte LGBTQ-gemeenschap. Toch geloven velen dat Ray door Doja moet worden gecrediteerd voor het brengen van die zinnen naar een breder publiek.

Ray heeft getweet over Doja's gebruik van de zin nadat ze de collectie had aangekondigd.

"Deze b zei laat me stelen van deze handicap zwarte b & copyrighted mijn uitspraak uh het hele jaar geleden !! Heer, ik ben het vechten moe", tweette hij.

Ray is verschenen op MTV's Catfish: Trolls en ging viraal in de zomer van 2019 toen hij commentaar gaf op de Popeye's rage met broodje kip.

"Het geeft niet eens wat jullie zeiden dat het moest geven, nee, ik heb mijn geld verspild", zei Ray destijds. "Stuur me nu mijn geld terug!"

De controverse werd groter toen gebruikers op Twitter vermeende kwitanties plaatsten dat Doja de uitdrukking voor haar nieuwe collectie als handelsmerk gebruikte.

Velen vonden dat dit vergelijkbaar was met een situatie die Doja had met BKTidalWave, een influencer die viraal ging in een video en zei: "Gedachten over Doja Cat? Ze is rotzooi."

Doja ging verder met het verkopen van merchandise met de uitdrukking "She's trash" zonder BKTidalWave te crediteren.

Veel van Doja's fans hebben haar verdedigd.

"Ik beloof je dat Doja niet aan Rolling Ray dacht toen ze haar kledinglijn oprichtte. Wees alsjeblieft zo serieus", twitterde een fan.

Doja reageerde zelf op de controverse door Ray te vragen zijn DM's op Twitter te checken, samen met een emoji voor biddende handen.

Op dit moment is het niet precies bekend wat Doja tegen Ray zei in zijn DM's, maar daar komen we misschien snel genoeg achter.

Aanbevolen: