Billie Eilish eindigde bijna met een nog vreemdere naam

Inhoudsopgave:

Billie Eilish eindigde bijna met een nog vreemdere naam
Billie Eilish eindigde bijna met een nog vreemdere naam
Anonim

Sinds muzikant Billie Eilish publieke aandacht kreeg met haar debuutsingle "Ocean Eyes" in 2015, staat de zangeres in de schijnwerpers. Sindsdien heeft de nu 20-jarige al twee succesvolle studioalbums uitgebracht - When We All Fall Asleep, Where Do We Go? in 2019 en Gelukkiger dan ooit in 2021. Het lijdt geen twijfel dat de getalenteerde muzikant hier is om te blijven, en een ding dat haar in eerste instantie zeker heeft geholpen om de aandacht van fans te trekken, is haar unieke naam, een naam die gemakkelijk te onthouden is.

Hoewel het veilig is om te zeggen dat alleen degenen die onder een steen leven nog nooit van Billie Eilish hebben gehoord, weten niet veel mensen veel over haar naam. Is Billie Eilish de echte naam van de zanger of een verzonnen artiestennaam? En wat is de volledige naam van Billie? Blijf scrollen om erachter te komen!

Wat is de echte naam van Billie Eilish?

Velen denken misschien dat Billie Eilish de artiestennaam van de zangeres is, maar het is eigenlijk haar echte naam. Eilish is echter de middelste naam van de zanger, waar een deel van de verwarring vandaan kan komen. Haar familienaam is O'Connell.

Billie werd geboren op 18 december 2001 in Los Angeles, Californië. Haar moeder is actrice en lerares Maggie Baird en haar vader is acteur Patrick O'Connell. Haar beide ouders zijn ook muzikanten, en ze werken vaak samen met hun dochter, vooral tijdens haar tours.

Billie Eilish's broer is muzikant Finneas die ook de meeste van haar muziek schreef en produceerde. De twee broers en zussen kregen thuisonderwijs wat hun band zeker nog sterker heeft gemaakt, en tegenwoordig praten ze vaak over de liefde die ze voor elkaar hebben. Hoewel Billie Eilish veel beroemder is dan haar broer, heeft roem hun relatie niet kapot gemaakt.

In 2015, toen Billie Eilish nog maar 13 jaar oud was, begon ze liedjes te produceren met Finneas, die destijds wat ervaring had dankzij zijn eigen band. De twee opgenomen nummers die ze op SoundCloud zetten en een ervan ging snel van start.

Eilish's eerste hit is "Ocean Eyes", die de zangeres op 18 november 2015 uitbracht. Het nummer ontplofte binnen twee weken na de release en zo werd het succes van Billie Eilish bezegeld. In 2017 bracht de zangeres haar EP Don't Smile at Me uit, die wereldwijd een enorm succes was.

Zelfs met de opkomst van haar roem, bleven Billie en Finneas samenwerken, en namen zelfs haar debuutstudio-album op in hun slaapkamers - aangezien Billie een hekel heeft aan werken in muziekstudio's. Haar indie-gothpop trok al snel de aandacht van de industrie en vandaag is Billie Eilish een winnaar van zeven Grammy Awards - iets waar niet veel mensen over kunnen opscheppen op haar leeftijd!

Billie Eilish's ouders wilden haar 'piraat' noemen

Toen de moeder van Billie Eilish, Maggie Baird, zwanger was van de zangeres, hield haar toenmalige vierjarige broer Finneas van alles wat met piraten te maken had. Hierdoor begon hij zijn ongeboren zusje 'Piraat' te noemen, en de naam bleef een tijdje bij de familie.

"Ze noemden me maandenlang Piraat, en ze waren van plan om me Piraat te noemen", onthulde de beroemde zangeres. "En kort voordat ik werd geboren, stierf mijn grootvader, en zijn naam was William, AKA Bill, Billie. En daar kwam mijn naam vandaan."

Billie's middelste naam Eilish zou de voornaam van de zangeres zijn, terwijl Pirate haar tweede naam zou zijn. Vanwege het overlijden van haar grootvader werd ze uiteindelijk Billie Eilish Pirate Baird O'Connell genoemd - wat betekent dat 'Piraat' een van haar middelste namen was.

Als het gaat om de naam Eilish, is het volgens Cheat Sheet de Ierse versie van de naam Elizabeth, wat 'verbonden aan God' betekent. Dit is niet verwonderlijk gezien het feit dat de ouders van de muzikant van Ierse en Schotse afkomst zijn.

Billie's derde middelste naam is Baird, de meisjesnaam van haar moeder. Dit is iets wat de zangeres ook deelt met haar broer, aangezien Finneas' middelste naam ook Baird is.

In een interview met BBC uit 2017 werd de zangeres gevraagd waarom ze de naam Billie Eilish koos terwijl haar familienaam O'Connell is. Hierop reageerde de zangeres met: "Het is mijn tweede naam. Dus ik ben Billie Eilish Pirate Baird O'Connell. Best raar, toch? Piraat zou mijn tweede naam worden, maar toen had mijn oom er een probleem mee omdat piraten zijn slecht. Dan is Baird de naam van mijn moeder."

Hoewel de volledige naam van de zangeres zeker een mond vol is, is het leuk om te zien dat elk onderdeel ervan een speciale betekenis heeft voor haar en haar familie. En hoewel Eilish Pirate een interessante klank heeft, is het moeilijk voor te stellen dat de jonge zangeres een andere naam heeft dan Billie Eilish.

Aanbevolen: