Maya Hawke was bijna niet in Do Revenge vanwege vreemdere dingen

Inhoudsopgave:

Maya Hawke was bijna niet in Do Revenge vanwege vreemdere dingen
Maya Hawke was bijna niet in Do Revenge vanwege vreemdere dingen
Anonim

Nu de Netflix hit Stranger Things ten einde loopt na het vijfde seizoen, wagen verschillende castleden van de show zich steeds meer op andere projecten. Zo heeft Millie Bobby Brown al verschillende projecten op stapel staan, waaronder het vervolg op haar andere Netflix-hit Enola Holmes. Aan de andere kant heeft Browns tegenspeler Maya Hawke de laatste tijd ook van alles gedaan.

Om te beginnen heeft de actrice en het model ook aan haar muziek gewerkt. Daarnaast schittert Hawke naast Camila Mendes in de aankomende Netflix-komedie Do Revenge. Buiten het medeweten van velen, was Hawke echter bijna niet in staat om de film te doen vanwege haar inzet voor Stranger Things.

De Do Revenge-cast bestaat uit 'Young Hollywood Avengers'

Do Revenge vertelt het verhaal van een populair meisje genaamd Drea (Mendes) die een wraakplan beraamt tegen haar vriend (Austin Abrams) nadat hij haar sekstape heeft gepubliceerd. Dan kruist ze het pad van nieuwe transferstudent Eleanor (Hawke), die ook haar eigen pestkop op school heeft. Samen vormen ze een plan waarbij de meisjes wraak zullen nemen op elkaars kwelgeesten.

Naast Hawke, Mendes en Abrams bevat de cast ook verschillende tienersterren die fans gemakkelijk kunnen herkennen. Er zijn Love Victor's Ava Capri, Ms. Marvel's Rish Shah, Pretty Little Liars: Original Sin's Rish Shah, Outer Banks' J. D. en Netflix-ster Paris Berelc (Alexa & Katie, Hubie Halloween, The Crew). Om nog maar te zwijgen, er is ook een cameo van Sophie Turner.

Van haar jonge maar ervaren cast heeft regisseur Jennifer Kaytin Robinson opgemerkt dat ze allemaal 'tienerroy alty' zijn. "Ze zijn gewoon allemaal erg getalenteerd", zei Robinson ook. "En zij waren de beste mensen voor deze onderdelen."

Tijdens de productie omarmde de cast het thema van de film zo erg dat ze zichzelf zelfs een bijnaam gaven. "We maken grapjes dat ze op de jonge Hollywood Avengers lijken", legt Robinson uit. "Ze noemen zichzelf 'The Revengers', waar we van houden."

Maya Hawke kon bijna niet schitteren in Do Revenge vanwege 'Stranger Things'

Hoewel sommige fans de indruk hebben dat Netflix-producties een naadloze planning voor talenten mogelijk maken, was dat niet het geval bij Hawke. De actrice was druk bezig met seizoen vier van Stranger Things toen ze voor het eerst in aanmerking kwam voor Do Revenge.

"Ik dacht: 'Dat is Eleanor, zij moet het zijn. Wat moeten we doen?'” herinnerde Robinson zich toen ze merkte dat ze te maken had met een planningsconflict. Op een gegeven moment had haar team geen andere keuze dan andere sterren te overwegen, maar zelfs toen wist Robinson dat Hawke degene was. "Het moest Maya zijn," zei ze.

Do Revenge werd volledig herschreven om aan het schema van Hawke te voldoen

Om het project te laten slagen, besloot Robinson de opnamedatum van de film aan te passen. Op deze manier kon ze zowel Hawke als Mendes hebben.

“En dus moest de film plaatsvinden in Los Angeles; we hebben het verplaatst en opgenomen in Atlanta, zodat we het tegelijkertijd met Stranger Things konden opnemen. En ik herschreef het en resette het in Miami. …,” legde Robinson uit.

“Ze waren zo perfect dat we de productie legitiem hebben verplaatst, want als we na Stranger Things op Maya hadden gewacht, hadden we Cami verloren. En als we Cami in L. A. hadden, zouden we Maya niet hebben. Ik had zoiets van: 'Nee, het moeten ze allebei zijn.' Dus hebben we de hele film zes weken voor de productie verplaatst."

Terugkijkend had Robinson er geen spijt van dat ze haar eigen productieschema had aangepast om beide sterren in de film te hebben. Om te beginnen blijft ze ervan overtuigd dat geen twee andere sterren de hoofdrollen recht zouden hebben gedaan.

“Ik had geen vooropgezette ideeën over wie Drea of Eleanor zou moeten spelen, maar zodra ik met Camila en Maya sprak, wist ik meteen dat zij de enige mensen waren met wie ik deze film kon maken,” legde Robinson uit.

“Ik voelde dat eerlijk gezegd met de hele cast. Het gaat er niet alleen om mensen individueel te vinden, maar om een ensemble te creëren dat goed samen zal werken en jongen, dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Wat betreft de prestaties van Hawke en Mendes samen op het scherm, merkte Robinson ook op dat hun chemie "zo erg echt" is. "Alle acteurs kwamen heel dichtbij tijdens het filmen", voegde ze eraan toe.

"Het voelde alsof de meest trotse moeder zag hoe ze allemaal beste vrienden werden, en ze blijven de hele tijd rondhangen."

Van haar twee belangrijkste sterren merkte Robinson ook op dat "zoveel van henzelf in deze film zitten."

Ondertussen schittert Hawke, naast Do Revenge, ook in verschillende andere aankomende films. Deze omvatten Wes Anderson's Asteroid City met Tom Hanks en Margot Robbie, Bradley Cooper's Maestro en de thriller The Kill Room met Samuel L. Jackson en haar moeder, veteraan actrice Uma Thurman.

Daarnaast stemt de actrice ook in voor Marvel's animatieserie Moon Girl en Devil Dinosaur. De cast bevat ook Marvel-sterren Cobie Smulders en May Calamawy, samen met Marvel-nieuwkomer Wesley Snipes, Laurence Fishburne en Alfre Woodard.

Aanbevolen: