Hoe de vrouw van George Harrison wraak op hem kreeg

Inhoudsopgave:

Hoe de vrouw van George Harrison wraak op hem kreeg
Hoe de vrouw van George Harrison wraak op hem kreeg
Anonim

Hoewel The Beatles slechts ongeveer tien jaar als band bestonden, is de band zo legendarisch dat fans meer dan vijftig jaar na de splitsing van de groep hun teksten nog steeds aan het ontcijferen zijn. Toen The Beatles eenmaal hun eigen weg gingen, werden alle vier de leden natuurlijk nog rijker omdat ze veel succes hadden als soloartiesten, waaronder George Harrison. In feite kan gemakkelijk worden beweerd dat Harrison's "All Things Must Pass" het beste solo-album is dat is uitgebracht door een van de voormalige leden van The Beatles.

Gezien al het succes dat George Harrison in zijn leven genoot, lijkt het misschien alsof hij de Midas-touch had. In werkelijkheid veranderden sommige dingen die Harrison aanraakte echter niet in goud. Harrisons eerste huwelijk met Pattie Boyd eindigde bijvoorbeeld in een scheiding. Erger nog, het huwelijk was verwikkeld in veel drama, zoals blijkt uit het feit dat Boyd er ooit voor koos om op een fascinerende manier wraak te nemen op Harrison.

Pattie Boyd nam op een unieke manier wraak op George Harrison

Tijdens het huwelijk van George Harrison en Pattie Boyd werd het stel vaak samen gefotografeerd. In veel van die afbeeldingen lijkt het echt alsof je de liefde van het paar kunt voelen afstralen. Desondanks wordt het huwelijk van Harrison en Boyd grotendeels herinnerd vanwege legendarische verhalen over het bedrog dat destijds plaatsvond.

Nadat The Beatles in het jaar 1970 uit elkaar gingen, bleven leden van de legendarische groep tot op zekere hoogte een deel van elkaars leven. George Harrison en Ringo Starr bleven bijvoorbeeld goede vrienden van alle accounts.

Met dat in gedachten is het schokkend dat Harrison in 1971 een affaire had met de toenmalige vrouw van Starr, Maureen Starkey Tigrett. In plaats van de affaire geheim te houden, bekende Harrison naar verluidt aan Starr dat hij verliefd was op zijn vrouw tijdens een bijeenkomst volgens auteur Chris O'Dell. "Weet je, Ringo, ik ben verliefd op je vrouw."

Aangezien Chris O'Dell bevriend was met beide voormalige leden van The Beatles, was ze in de kamer om getuige te zijn van de bekentenis van George Harrison aan Ringo Starr. Volgens O'Dell reageerde Starr eenvoudig door te zeggen: "beter jij dan iemand die we niet kennen” en de voormalige bandleden bleven vrienden. Dat gezegd hebbende, zegt de schrijver Michael Seth Starr, die geen familie is, dat ondanks zijn reactie, Ringo "geschokt was door de onthulling".

Hoe Ringo Starr ook reageerde op het feit dat George Harrison een affaire had met zijn vrouw, het is bekend dat de situatie tot veel drama heeft geleid. Volgens de auteur die schreef dat Ringo Starr "geschokt" was, besloot Pattie Boyd immers wraak te nemen op Harrison.

Voordat Harrison uit hun huwelijk stapte, vroeg hij Boyd om haar modellencarrière op te geven en zij verplichtte haar. In haar eerste wraakactie begon Boyd weer met modellenwerk, maar daar bleef het niet bij. Bovendien had Pattie Boyd, kort nadat ze hoorde dat haar man George Harrison een affaire had, een affaire met Rolling Stones-lid Ronnie Wood.

Voor een van de bovengenoemde affaires begon George Harrison een vriendschap met Eric Clapton. In die tijd viel Clapton voor Pattie Boyd en achtervolgde haar ondanks haar huwelijk met zijn vriend en hij schreef zelfs zijn beroemde lied "Layla" voor haar. Nadat ze hoorde over de affaire van Harrison en haar affaire met Ronnie Wood, eindigde Boyd uiteindelijk om te scheiden en bij Clapton in te trekken.

Eric Clapton en Pattie Boyd gingen trouwen en Harrison woonde zelfs hun verlovingsfeest bij. Tijdens hun huwelijk schreef Clapton nog een aantal nummers voor Boyd, waaronder "Wonderful Tonight". Helaas hoorde Boyd later dat Clapton ook een affaire had nadat een andere vrouw zwanger was geraakt van zijn baby. Aan de positieve kant, Boyd lijkt er niet verbitterd over, ze sloot vrede met haar beide beroemde echtgenoten, en ze was er zelfs kapot van toen Harrison stierf.

George Harrisons tweede huwelijk was veel succesvoller

Nadat George Harrison en Pattie Boyd in 1977 scheidden, trouwde hij het jaar daarop met Olivia Harrison. In tegenstelling tot het eerste huwelijk van George, ging zijn verbintenis met Olivia tot het uiterste en ze waren meer dan twintig jaar samen.

Het enige drama in het huwelijk van George en Olivia was de tijd dat het paar werd aangevallen door een vreemdeling die hun huis binnenviel met een mes en de legendarische rockster neerstak. Helaas stierf Harrison in 2001 aan kanker met Olivia aan zijn zijde op slechts 58-jarige leeftijd.

Na het overlijden van George Harrison worstelde Olivia Harrison begrijpelijkerwijs met het verlies van haar man aan een vreselijke ziekte. In een poging om met haar verdriet om te gaan, schreef Olivia, die een auteur is, verschillende gedichten om haar emoties eruit te krijgen. Toen ze de gedichten schreef, was Olivia van plan ze voor zichzelf te houden, maar ze veranderde uiteindelijk van gedachten en liet ze publiceren als een boek met de titel "Came the Lightning".

De eerste regel van Olivia Harrison's boek "Came the Lightning" verwoordde perfect hoe graag ze meer tijd wilde hebben met haar man, George Harrison, die al meer dan twintig jaar samen is. “Het enige wat ik wilde was nog een lente. Was het zo veel gevraagd?” Terwijl ze met The Associated Press sprak over "Came the Lightning", legde Olivia uit waarom ze ervoor koos om het boek te publiceren.

“Het was omdat hij een goede vent was. Een goede gast. En ik dacht: ‘Ik wil dat mensen deze dingen weten.’ Zoveel mensen denken dat ze weten wie George is, ik dacht dat hij dit van mij verdiende, om mensen iets persoonlijkers te laten weten.”

Aanbevolen: