Ging Jim Parsons eigenlijk naar de universiteit en wat studeerde hij?

Inhoudsopgave:

Ging Jim Parsons eigenlijk naar de universiteit en wat studeerde hij?
Ging Jim Parsons eigenlijk naar de universiteit en wat studeerde hij?
Anonim

In The Big Bang Theory portretteert Jim Parsons Sheldon Cooper, beschreven als 'een theoretisch fysicus die onderzoek doet naar kwantummechanica en snaartheorie, [die] ondanks zijn IQ van 187 veel routinematige aspecten van sociale situaties moeilijk te begrijpen vindt. '

De meeste vrienden van Sheldon zijn wetenschappers met een zeer geavanceerde opleiding: Leonard Hofstadter van Johnny Galecki is een experimenteel natuurkundige, Rajesh Koothrappali wordt gespeeld door Kunal Nayyar en is een deeltjesastrofysicus, terwijl Simon Helberg de rol van Howard Wolowitz en ruimtevaartingenieur speelt.

Zelfs Amy Farrah Fowler (afgebeeld door Mayim Bialik) – Sheldons minnaar en uiteindelijke echtgenote – heeft een Ph. D. in de neurobiologie. In het echte leven heeft Bialik zelf een Doctor of Philosophy in Neuroscience, waarbij sommigen beweren dat ze eigenlijk een genie is.

Parsons deelt ook enkele eigenschappen met zijn karakter, waarvan de meest opvallende het feit is dat ze allebei verlegen zijn. In tegenstelling tot Bialik met Amy, kan hij zich echter niet helemaal meten met Sheldon als het gaat om zijn opleidingsniveau.

In The Big Bang Theory heeft Sheldon Cooper twee Ph. D. graden, evenals twee masterdiploma's. Parsons ging goed naar de universiteit, maar hij kwam nooit in de buurt van zulke hoogten.

Inside Jim Parsons' eerdere onderwijsreis

Jim Parsons is geboren en getogen in Texas County, de zoon van Milton Joseph Parsons, Jr en Judy Ann, wiens hoofdberoep lesgeven was. Hij ging naar Klein Oak High School in Harris County in de staat Lone Star.

Zelfs voordat hij naar de middelbare school ging, wist de toekomstige ster dat hij acteur wilde worden. "Ik wist al op zeer jonge leeftijd dat ik acteur wilde worden", zei Parsons in een artikel uit 2010 op Chron.com.

“Ik zei altijd ‘filmster’ toen ik jonger was, maar ik wist wat ik bedoelde,” vervolgde hij.“Ik had een paar jaar, na de middelbare school, waarin ik probeerde het achter me te laten, grotendeels vanwege mijn gevoel dat het een riskante carrièrekeuze leek, maar ik realiseerde me al snel dat ik erg ongelukkig was dat ik niet acteerde en begon theater te studeren aan de Universiteit van Houston.”

Parsons' tijd bij UH leverde hem een Bachelor of Arts-graad in Theater op, maar hij was vastbesloten om daar niet te stoppen.

Jim Parsons ging naar de Graduate School in San Diego

De jaren die Jim Parsons aan de Universiteit van Houston doorbracht, waren erg bepalend voor zijn acteercarrière. Hij investeerde veel tijd in het daadwerkelijk optreden op het podium, en naar schatting heeft hij tijdens zijn ambtstermijn daar aan ongeveer 17 toneelstukken deelgenomen.

De acteur was ook een van de mensen die het inmiddels ter ziele gegane Infernal Bridegroom Productions (IBP) oprichtten. Het theatergezelschap heeft tientallen toneelstukken opgevoerd sinds de oprichting in 1993, totdat het uiteindelijk in 2007 werd gesloten.

Na zijn vertrek bij UH bracht Parsons' reis hem vervolgens naar de Universiteit van San Diego, waar hij een Master of Fine Arts-graad in acteren volgde. Zijn oorspronkelijke bedoeling was om op een nog hoger niveau acteren te blijven studeren, maar de optie om door te gaan tot doctoraat lag er gewoon niet op tafel.

Voor zijn werk als Sheldon in Big Bang, werd de geleerde kunstenaar genomineerd voor zijn allereerste Emmy Award in 2009.

In de nasleep van deze erkenning ging Parsons aan tafel voor een rondetafelgesprek met andere genomineerden. Hier sprak hij over de passie die hij had voor school en hoe hij presteerde in zijn kunstafdelingen in vergelijking met anderen.

Hoe presteerde Jim Parsons in zijn kunstafdelingen op school?

Tijdens het rondetafelgesprek dat in september 2009 door Newsweek werd georganiseerd, werd Jim Parsons vergezeld door Jon Cryer van Two and A Half Men, Toni Colette uit de Verenigde Staten van Tara en Saturday Night Live's Amy Poehler.

Toen de groep werd gevraagd of een van hen ooit naar acteerles was geweest, antwoordde Parsons: Ik hield trouwens echt van school. Als ze een doctoraat in acteren zouden aanbieden, zou ik er nog steeds zijn. Het was zo veilig! Ik ging naar de middelbare school. Ik ging door zolang ze me wilden hebben. En je zou jezelf vaak verrassen door wat je kon, en je was niet verrast door sommige dingen.”

Hij onthulde ook dat hij al een tijdje een carrièrepad in de meteorologie wilde volgen. Zijn cijfers in de discipline waren echter helemaal niet indrukwekkend. “Ik haalde goede cijfers nadat ik met theater begon. Ik had een F in meteorologie, "legde hij uit. "Ik wilde een tijdje weerman worden, [maar] het was de enige F die ik ooit heb gekregen."

Aanbevolen: