R Kelly's vermeende onderhandse tactieken om te voorkomen dat de aanklager zich uitspreekt, onthuld

Inhoudsopgave:

R Kelly's vermeende onderhandse tactieken om te voorkomen dat de aanklager zich uitspreekt, onthuld
R Kelly's vermeende onderhandse tactieken om te voorkomen dat de aanklager zich uitspreekt, onthuld
Anonim

De in ongenade gevallen muzikant R. Kelly en zijn binnenste cirkel zouden naar verluidt de families van de slachtoffers hebben bedreigd om zijn misdaden te verbergen.

De moeder van een slachtoffer beweerde dat ze loog dat Kelly haar dochter niet aanraakte

In een getuigenis dat maandag tijdens het proces in Chicago werd gehoord, onthulde een moeder van een van zijn aanklagers hoe zij en haar man moesten vrezen voor hun leven toen de zanger hen confronteerde met vermeende ongepastheid met hun dochter. Onder het pseudoniem 'Susan' getuigde de getuige voor de staatsjury dat ze 20 jaar geleden onder ede loog in Kelly's proces in 2008 omdat zij en haar man zich bedreigd voelden. De jury vond Kelly in die zaak niet schuldig op alle 14 punten van het maken van onfatsoenlijke afbeeldingen van een kind. Ze getuigde dat ze geschrokken waren toen de zangeres zei: "Je bent voor ons of tegen ons."

r-kelly-court-outside-paraplu-zonnebril
r-kelly-court-outside-paraplu-zonnebril

De getuige zei dat ze die woorden opvatte als 'dat ze ons kwaad zouden doen als we niet deden wat ze wilden dat we deden'. Ze getuigde. "We waren heel, heel bang", vertelde ze de juryleden. Susan voegde er later aan toe dat ze tijdens het proces van 2008 tegen de grand jury loog "omdat we vreesden voor ons leven en we werden geïntimideerd." Ze zei ook te vrezen voor het welzijn van haar dochter, die haar ouders destijds waarschuwde dat ze zelfmoord zou plegen als ze weigerden te doen wat Kelly van hen vroeg. Susan beweert dat haar dochter de minderjarige vrouw is op de beruchte X-rated tape met naar verluidt de Grammy-winnende zangeres R. Kelly.

R. Kelly is al veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf

Kelly, 55, staat terecht in zijn geboorteplaats Chicago voor het verleiden van minderjarige meisjes voor seks en belemmering van de rechtsgang door getuigen te intimideren in zijn kinderpornoproces in 2008. De artiest "I Believe I Can Fly" zit al te staren naar een gevangenisstraf van 30 jaar die is opgelegd door een federale rechter in New York in juni voor zijn veroordelingen in 2021 wegens afpersing en mensenhandel.

Susan's dochter, "Jane", was een van de eerste getuigen van de aanklager toen het proces vorige week begon. Ze vertelde de juryleden dat ze voorafgaand aan het proces van 2008 ook tegen dezelfde grand jury had gelogen. Jane gaf toe dat ze het 14-jarige meisje was in een video met Kelly. Jane, nu 37, vertelde vorige week aan de juryleden dat ze in feite honderden keren door Kelly was misbruikt voordat ze 18 was geworden.

Aanbevolen: