Andrew Garfield houdt zijn acteerproces om een reden geheim

Inhoudsopgave:

Andrew Garfield houdt zijn acteerproces om een reden geheim
Andrew Garfield houdt zijn acteerproces om een reden geheim
Anonim

Andrew Garfield heeft een lange weg afgelegd sinds zijn Spider-Man-dagen. Hoewel sommige van zijn films de plank misslaan bij fans, ontving hij onlangs een Oscar-nominatie voor Beste Acteur voor zijn emotionele optreden in Tick, Tick, Boom in 2021. In een nieuw interview onthulde The Social Network-ster het intense proces achter zulke moeilijke rollen. Hij verdedigde ook method acting, dat door acteurs als Fantastic Beasts' Mads Mikkelsen onlangs werd beschreven als 'bulls--t'.

Andrew Garfield's gedachten over methode-acteren

In een aflevering van WTF With Marc Maron podcast zei Garfield dat veel mensen gewoon niet begrijpen wat method acting eigenlijk is."Er zijn veel misvattingen geweest over wat Method-acteren is, denk ik," legde hij uit. "Het gaat er niet om dat je een a-gat bent voor iedereen op de set. Het gaat eigenlijk gewoon om eerlijk leven onder ingebeelde omstandigheden, en tegelijkertijd heel aardig zijn voor de crew, en een normaal mens zijn, en in staat zijn om het te laten vallen wanneer je nodig hebt en erin blijven als je erin wilt blijven." Hij voegde eraan toe dat hij last heeft van het idee dat method acting "bulls-t" is.

"Ik heb een beetje last van het idee dat 'Method acting's f---ing bulls---'" de Under the Banner of Heaven-ster deelde. "Nee, ik denk niet dat je weet wat Method-acteren is als je het bulls noemt ---. Of je hebt net gewerkt met iemand die beweert een Method-acteur te zijn die eigenlijk helemaal niet volgens de Methode acteert." Het begon allemaal met Mikkelsens interview in april 2022 met GQ UK, waar hij de praktijk "bulls--t" en "pretentieus" noemde.

"Het is bullshit", beweerde hij destijds. "Maar voorbereiding kun je tot waanzin brengen. Wat als het een shitfilm is - wat denk je dat je hebt bereikt? Ben ik onder de indruk dat je karakter niet hebt laten vallen? Je had het vanaf het begin moeten laten vallen! Hoe bereid je je voor op een seriemoordenaar? Ga je er twee jaar naar kijken?"

Hij voegde er zelfs aan toe dat het niet kan worden gecrediteerd voor de drie Oscars voor Beste Acteur van Daniel Day-Lewis. "Ik zou de tijd van mijn leven hebben [met hem], gewoon het personage constant afbreken", zei Mikkelsen over de There Will Be Blood-acteur. "Daniel Day-Lewis is een geweldige acteur. Maar [Methode acteren heeft] hier niets mee te maken."

Waarom Andrew Garfield zijn methode van handelen privé houdt

Volgens Garfield houdt hij zijn 'creatieproces' voor zichzelf omdat het voor anderen teveel kan zijn. "En het is ook erg privé", zei hij. "Ik denk dat het proces van creëren - ik wil niet dat mensen de verdomde pijpen van mijn toilet zien. Ik wil niet dat ze zien hoe ik de worst maak." Grappen terzijde, hij zei dat "het echt, echt diepgaand werk is". waar hij een jezuïetenpriester speelde.

"Ik deed elke dag een heleboel spirituele oefeningen, ik creëerde nieuwe rituelen voor mezelf", herinnerde de Mainstream-ster zich. "Ik was zes maanden celibatair en vastte veel, omdat ik en [co-star Adam Driver] toch een hoop gewicht moesten verliezen", voegde hij eraan toe dat het ongeveer een jaar duurde. "Het was erg cool, man. Ik heb behoorlijk wilde, trippy ervaringen gehad toen ik mezelf uithongerde aan seks en eten," zei hij.

Andrew Garfield neemt een pauze van acteren

In april 2022 vertelde Garfield aan Variety dat hij een pauze nam van acteren. 'Ik ga even rusten', zei hij. Ik moet opnieuw kalibreren en heroverwegen wat ik hierna wil doen en wie ik wil zijn en een tijdje een beetje een persoon zijn. Want zoals je weet, dat is een wasmachine, dat seizoen.' Hoezeer hij ook geniet van de erkenning voor zijn werk: 'Ik moet even een beetje gewoon zijn', zei hij. op pauze toen hij de oproep kreeg voor Hulu's Under the Banner of Heaven.

"Ik heb net een heleboel dingen gedaan en ik dacht: 'Oh God,'", vertelde hij. "Nee, dit is een heel, heel belangrijk verhaal, een heel belangrijk verhaal over fundamentalisme en extremen en hoe we tot extremen worden aangetrokken in tijden van crisis en in tijden van onzekerheid en angst, en het voelt helaas erg kostbaar en belangrijk." voor de cultuur waarin we nu leven."

Zijn Spider-Man: No Way Home-co-ster Tom Holland is ook van plan om in de nabije toekomst Hollywood te verlaten. "Ik ga misschien twee jaar timmerman worden, neem een grote pauze en kom terug", vertelde hij in 2021 aan Total Film. "Of ik kom misschien niet terug. Misschien ga ik weg en ga trouwen en kinderen krijgen, en voor de rest van mijn leven verdwijnen."

Aanbevolen: