Michael Jackson's neef heeft enkele meningen over Harry Styles die de "King Of Pop" wordt genoemd

Inhoudsopgave:

Michael Jackson's neef heeft enkele meningen over Harry Styles die de "King Of Pop" wordt genoemd
Michael Jackson's neef heeft enkele meningen over Harry Styles die de "King Of Pop" wordt genoemd
Anonim

Rolling Stone staat bekend om zijn controversiële lijsten en labels en ligt nu onder vuur omdat hij My Policeman-ster Harry Styles de 'nieuwe King of Pop' noemde. Fans, evenals Michael Jackson's neef Taj Jackson, gingen naar Twitter om de publicatie te bekritiseren voor het hergebruik van de handelsmerktitel. Styles is ook beschuldigd van queerbaiting na enkele dingen die hij in zijn profiel voor het tijdschrift had gezegd.

Waarom Rolling Stone Harry Styles de titel "King Of Pop" gaf

"Harry Styles [:] Hoe de nieuwe King of Pop de muziekwereld in vuur en vlam zette", zei de Rolling Stone UK's oktober/november-cover met de Watermelon Sugar-artiest. MJ's fandom sloeg snel de kop. "rolling stone (uk) die Harry Styles de King of Pop noemt is een zeer gewaagde zet, aangezien Michael Jackson de meest opvallende persoon is die de King of Pop-titel heeft", twitterde een fan, "hoe zet je Michael Jackson en Harry Styles op hetzelfde niveau met een recht gezicht."

Een ander protesteerde: "Michael Jackson gaf ons niet het bestverkochte album aller tijden, bedacht een hele dansstijl, doorbrak raciale barrières, bracht een revolutie teweeg in de muziekindustrie, gaf ons onsterfelijke volksliederen en werd god voor jullie om Harry Styles de 'nieuwe koning van de pop' te noemen." Maar bij het lezen van het Rolling Stone-coververhaal luidt de titel nu: "Harry Styles: 's werelds meest gezochte man", gevolgd door de ondertitel: "Harry Styles is uitgegroeid tot een wereldwijde popicoon. Nu heeft hij zijn zinnen gezet op Hollywood. Hoe laat hij het er allemaal zo gemakkelijk uitzien - zelfs als dat absoluut niet zo is?"

Newsstand UK twitterde ook op 24 augustus 2022: "Voor iedereen die het heeft gemist: het blijkt dat HarryStyles echt de meest gezochte man ter wereld is! Dus @RollingStoneUK drukt meer voor ons!" Dat klinkt als een meer accurate (en slimme) titel. De One Direction-alumnus is zeker een wereldwijde kracht in de pop geworden met zijn pakkende liedjes en genderfluïditeit - wat leidt tot een nieuwe controversiële mediavergelijking.

In mei 2022 wierp Mick Jagger de schaduw naar Styles en noemde hem een "oppervlakkige gelijkenis met mijn jongere zelf" die "geen stem heeft zoals de mijne of zich op het podium beweegt zoals ik". De frontman van de Rolling Stones vertelde The London Times ook dat hij "veel meer androgyn was" dan de jonge zanger.

Michael Jackson's neef Taj Jackson sloeg Rolling Stone over de titel

Tito Jackson's oudste zoon, Toriano Adaryll Jackson Jr. ("Taj") citeerde de originele tweet van Rolling Stone UK en riep hen uit omdat ze geen recht hadden op de titel "King of Pop". "Er is geen nieuwe King of Pop. Je bezit de titel @RollingStone niet, en je hebt het niet verdiend, mijn oom wel", schreef hij in de nu vastgezette tweet. "Tientallen jaren van toewijding en opoffering. De titel is met pensioen." Hij voegde eraan toe dat het "geen gebrek aan respect is voor @Harry_Styles, hij is mega getalenteerd", maar ze zouden hem "zijn eigen unieke titel moeten geven."

In een aparte tweet benadrukte de voormalige 3T-ster dat Rolling Stone "nooit iemand 'De nieuwe baas' of 'de nieuwe koning' [kroont]. " is een handelsmerk van de nalatenschap van Michael Jackson. "Eh… gaat iemand de juridische afdeling van @RollingStoneUK vertellen dat 'King of Pop' een handelsmerk is van en eigendom is van de nalatenschap van Michael Jackson en dat ze toestemming moeten krijgen voordat ze de titel naar de onverdiende mensen gooien?" ze twitterden. De titel is inderdaad een handelsmerk van Triumph International Inc., "de nalatenschap van Michael Jackson's volledige handelslicentiebedrijf", volgens Logopedia.

Waarom fans Harry Styles beschuldigen van queerbaiting

Naast de "nieuwe King of Pop"-titel, werd Styles ook ondervraagd over zijn homoseksualiteit nadat hij Rolling Stone vertelde over zijn mening over de homoseksscènes van My Policeman."Het is nu natuurlijk behoorlijk ondoorgrondelijk om te denken: 'Oh, je zou geen homo kunnen zijn. Dat was illegaal', zei hij over de hoofdrol in de film. "Ik denk dat iedereen, inclusief ikzelf, zijn eigen reis heeft om seksualiteit te ontdekken en er meer vertrouwd mee te raken. Het is niet zo van 'Dit is een homoverhaal over deze jongens die homo zijn'. Het gaat over liefde en over verspilde tijd voor mij."

Maar wat de queerbaiting-discussie op gang bracht, was toen hij zei: "Zoveel homoseks in de film bestaat uit twee jongens, en het ha alt de tederheid er een beetje uit."

"Dit klopt niet", zei een fan over de verklaring van Styles. "En het is een beetje ongemakkelijk voor Harry Styles om kritiek te leveren op het werk van openlijk queer-regisseurs, te spreken voor de queer-gemeenschap terwijl hij weigert openlijk te identificeren dat hij er deel van uitmaakt. de beschuldigingen van queerbait zijn niet overwonnen…" Een ander merkte op dat de muzikant moet nog bevestigen of hij queer is. "Harry Styles zou gewoon ja of nee kunnen zeggen als hij queer is", argumenteerden ze, "of zeggen dat hij geen label heeft, maar hij is gewoon altijd vaag om te blijven profiteren van de rug van zijn lgbtq-fans, dit is eigenlijk wat queerbaiting is."

Toch verdedigden anderen de As It Was-hitmaker, met één die zei: "ik ben op geen enkele manier een fan, maar Harry Styles heeft zichzelf nooit uitgeroepen tot een queer-icoon. Hij is gewoon een beroemde man die zijn seksualiteit uitzoekt en dubbelzinnig zijn. Misschien hebben jullie gewoon een hekel aan opgesloten, niet-gelabelde en biseksuele mensen.' Een ander zei dat de beschuldigingen "schadelijk" zijn voor de gemeenschap. "dit 'harry-stijlen is queerbaiting'-verhaal is zo schadelijk voor mensen die vragen stellen of geen etiket hebben??" legden ze uit: "je zegt dat het heteronormativiteit is waarvoor LGBTQIA+ nodig is om uit de kast te komen, maar je wordt boos als een beroemdheid dat niet doet?"

Op het moment van schrijven heeft Styles nog geen commentaar gegeven op de "nieuwe King of Pop"-uitgave, evenals op de beschuldigingen van queerbaiting.

Aanbevolen: