Space Force parodieert AOC en Nancy Pelosi, maar Steve Carell verzekert dat de show niet partijdig is

Inhoudsopgave:

Space Force parodieert AOC en Nancy Pelosi, maar Steve Carell verzekert dat de show niet partijdig is
Space Force parodieert AOC en Nancy Pelosi, maar Steve Carell verzekert dat de show niet partijdig is
Anonim

Steve Carell's Netflix-show Space Force is een met sterren bezaaide, lichtgewicht satire met de slechtst mogelijke timing.

De show van tien afleveringen heeft een fantastische cast en de sfeer van The Office, een gevoel dat wordt versterkt door Carell als de stuntelige viersterrengeneraal Mark Naird, de eerste Chief of Space Operations van Space Force en een militaire versie van zijn Micheal Schot. Nadat hij de nieuwe rol op zich heeft genomen, moet het in DC gevestigde Naird, samen met zijn vrouw en dochter, verhuizen naar Wild Horse, Colorado, waar een glanzende, nieuwe Space Force-basis in aanbouw is.

Lisa Kudrow en Steve Carell in een scène van Space Force
Lisa Kudrow en Steve Carell in een scène van Space Force

'Space Force' heeft een geweldige cast, maar is dat genoeg?

Carell schittert tegenover John Malkovich, briljant in de rol van Dr. Adrian Mallory, Space Force Chief Scientist en een broodnodig praktisch tegenwicht tegen Nairds onbekwaamheid. Hun grappen behoren tot de beste komische momenten in de show, naast die tussen Naird en zijn gevangengenomen vrouw Maggie, gespeeld door een altijd hilarische Lisa Kudrow. Net als haar gastoptreden in The Good Place en haar rol in Feel Good van Mae Martin, kan Kudrow een scène verlichten door simpelweg in het kader te zijn, en haar paar regels in bijtende bommen te veranderen dankzij de perfecte aflevering en komische timing.

De cast omvat ook Ben Schwartz en Diana Silvers, evenals Jane Lynch en Fred Willard. De laatste schittert als Marks vader Fred Naird, het laatste tv-optreden van de overleden komiek voor zijn dood op 15 mei 2020, slechts twee weken voordat de show in première ging op Netflix.

Bipartisan Satire is niet de satire die het publiek vandaag nodig heeft

Space Force doet er alles aan om alle wakkere vakjes aan te vinken door een inclusieve pool van personages te hebben en onhandig maar effectief seksisme en racisme op de werkplek aan te pakken. De weergave op het scherm weerspiegelt die van de schrijverskamer en het regierooster, inclusief Mudbound-regisseur Dee Rees en komiek Aasia Lashay Bullock.

Echter, op een moment waarop de regering-Trump is bekritiseerd vanwege de manier waarop ze de nationale gezondheidssituatie heeft aangepakt en de protesten tegen politiegeweld tegen de zwarte gemeenschap een recordhoogte hebben bereikt, is deze komedie op de werkplek, gemaakt door Carell en Greg Daniels voelen zich slecht getimed. De manier waarop Space Force actuele problemen aanpakt, is bewonderenswaardig en grappig, ondanks enkele faux pas. Aan de andere kant gaat de show gemakkelijk op zijn naamloze POTUS met een voorliefde voor tweets in hoofdletters, een ongelijkheid die alleen maar erger wordt wanneer Space Force schaamteloos Democraten parodieert met Nancy Pelosi en Alexandria Ocasio-Cortez-achtige karakters, gespeeld door Concetta Tomei en Ginger Gonzaga respectievelijk.

Concetta Tomei als Nancy Pelosi-achtig personage op Space Force
Concetta Tomei als Nancy Pelosi-achtig personage op Space Force

In het geval van congreslid uit New York speelt acteur Ginger Gonzaga Anabela Ysidros-Campos, ook wel bekend onder het acroniem AYC. Het kapsel en de outfits lijken op die van AOC, en Gonzaga nam ook contact op met Ocasio-Cortez op Twitter om haar bewondering te uiten.

“Hallo @AOC, ik speel aYc op @realspaceforce op @Netflix, een show gemaakt door aardige, slimme mensen zoals jij! Het is een eer om zelfs een satirische versie van jou te spelen, en als je het ziet, hoop ik dat je er om moet giechelen. Dankbaar 4 dit excuus om al je werk te bedanken 4 … vooral nu. bffs?” Gonzaga schreef.

Hoewel een beetje spotten nooit iemand heeft gedood, wordt het karakter met een sterke wil bestempeld als een 'jonge, boze congresvrouw', wat het problematische stereotype van gekleurde vrouwen versterkt die als hysterisch worden afgedaan omdat ze uitgesproken zijn.

'Space Force' is een patriottische show en dat is het probleem

Hoewel de show erg politiek aanvoelt, verzekerde Carell dat dit niet het geval was.

“Het was niet de strekking van de show”, zei hij in een interview met Entertainment Weekly.

“Het was niet de reden dat we de show deden. Ik hoop dat wat mensen begrijpen van de show is dat het verrassend patriottisch is. Het doel van de show is niet om een van beide partijen te denigreren. Ik zie het niet als een partijdige show. De afbeelding van de president is echt meer een parallel universum dan noodzakelijkerwijs een afbeelding van onze huidige president. Er zijn dingen die uit de huidige sociale en politieke wereld worden getild, maar het is gedaan met een heel lichte aanraking. Het leunt in ieder geval niet te hard. Het is een show met gelijke kansen."

Een scène van Space Force
Een scène van Space Force

Deze tweeledige geest voelt een beetje mager aan en verwatert het potentieel van zo'n krachtig ensemble. Bovendien past het idee van een patriottische show niet bijzonder goed bij de huidige tijd, vooral als het patriottisme wordt gebruikt om verstandige vragen van het Congres tijdens een begrotingshoorzitting de mond te snoeren, zoals het geval is met de derde aflevering, "Mark And Mallory Ga naar Washington". Net als Naird en zijn door publicisten gecontroleerde aanwezigheid op sociale media, is Space Force onschuldig plezier, maar is het vaak niet relevant.

De show worstelt om een stempel te drukken in een poging niemand te mishagen. Een duidelijk standpunt innemen en grenzen verleggen zou misschien minder beleefd zijn geweest, maar zou zeker een goede, zij het een beetje flauwe serie hebben veranderd in de geweldige televisie die het op papier moest zijn. Soms is het echt raketwetenschap en lijkt Space Force gewoon niet de juiste brandstof te hebben voor zijn grote lancering.

Aanbevolen: