Neil Patrick Harris wees deze komedieklassieker bijna af

Inhoudsopgave:

Neil Patrick Harris wees deze komedieklassieker bijna af
Neil Patrick Harris wees deze komedieklassieker bijna af
Anonim

Een kindsterretje zijn is ongelooflijk zwaar, en sommige kinderen komen niet ongeschonden uit de schijnwerpers. Degenen die al vroeg beroemd worden, hebben kans op een lange carrière, maar sommigen verdwijnen en verdwijnen in een flits.

Neil Patrick Harris was een kindsterretje in de jaren '80, en hij heeft een blijvende carrière in Hollywood weten op te bouwen. Of het nu een nieuwe show is geweest zoals Uncoupled voor Netflix, of opduiken in de Matrix-franchise, fans kunnen nog steeds geen genoeg krijgen van het voormalige kindsterretje.

Harris had een doorbraakrol in de jaren 2000 die het toneel vormde voor zijn enorme terugkeer, maar hij gaf de rol bijna door. Laten we eens kijken wat er is gebeurd!

Neil Patrick Harris was een kinderster

Tijdens de jaren tachtig werd Neil Patrick Harris beroemd in een kleine show genaamd Doogie Howser, M. D., een show over een briljante jonge dokter die zich een weg moet banen door zijn tienerjaren en zijn ziekenhuiswerk.

Vier seizoenen en bijna 100 afleveringen was Doogie Howser een immens populaire show waar mensen geen genoeg van konden krijgen. Het was een nietje in veel huiskamers tijdens zijn topjaren op het kleine scherm, en het maakte van Neil Patrick Harris een begrip.

Onlangs kreeg Doogie een moderne kijk op Disney+, maar Harris was niet betrokken bij de productie ervan, iets waar fans van het origineel van baalden.

Zoals veel kindersterren, was Harris jarenlang verbonden met zijn doorbraakrol, en hij worstelde om de roem terug te krijgen die hij ooit als kind genoot.

Uiteindelijk was de acteur in staat zijn bergopwaartse klim voort te zetten en een geheel nieuw niveau van bekendheid te bereiken.

Hij had een enorme opleving over hoe ik je moeder ontmoette

Tijdens de jaren 2000 slaagde Neil Patrick Harris erin om iets voor elkaar te krijgen dat maar weinig voormalige kindsterren kunnen: hij vond hernieuwde bekendheid als een oudere artiest.

Hij was in staat om solide filmwerk binnen te halen dat het tij in zijn carrière keerde (daarover later meer), maar de meeste mensen kennen hem het beste van zijn tijd op tv's How I Met Your Mother, een van de grootste sitcoms van zijn tijd.

De show, die liep van 2005 tot 2014, was precies wat het tv-publiek in die tijd zocht, en de cast was briljant geselecteerd voor hun rollen. Hoewel ze allemaal perfect bij elkaar pasten, was het Harris die regelmatig de show stal als Barney Stinson.

Het personage was enorm populair, maar veel mensen hebben hem achteraf bekeken, en sommigen zien hem nu als problematisch.

Harris voelt niet per se hetzelfde.

"Dus, ik denk aan Barney als deze rare anti-superheld, die als hij faalde, gewoon een verhaal zou verzinnen om hem te laten slagen", zei hij ooit over zijn beruchte personage.

Harris merkte ook op dat er niets is dat iemand kan doen als iets achteraf wordt bekeken, een geldig punt om te maken.

Het is echt indrukwekkend om te zien wat Harris met zijn carrière heeft kunnen doen, en het is nog indrukwekkender als je bedenkt dat hij het project dat echt hielp om de zaken weer op gang te helpen, bijna afsloeg.

Neil Patrick Harris wees bijna Harold & Kumar af

"Ik raakte in paniek omdat ik dacht dat ik het mikpunt van een grap in een film zou zijn. Ik was in conflict. Ik belde mijn agent. Ze stuurden me het script. Ik las het script en het was grappig, " vertelde de acteur aan Vanity Fair.

Dit was zeker geen gemakkelijke positie voor hem. Voormalige kindersterren zijn al jaren het mikpunt van grappen, en het is duidelijk dat Harris dacht dat deze film hem gewoon op het scherm zou verslaan voor een paar goedkope lachjes.

"Ik heb een renner in mijn contract gezet dat ze geen komedie over mij konden maken zonder dat ik het goedkeur. Ik ben behoorlijk beschermend tegen de Doogie Howser-canon en ik sta achter de inhoud van die show, dus Ik wilde niet dat Harold & Kumar het deed lijken alsof ik mijn verleden niet respecteerde, "vervolgde hij.

Harris ging door met de cameo en in een apart interview gaf de acteur aanvullende details over zijn tijd in de film.

"Ik moest deze echt, ja, verknipte versie van mezelf spelen, en ze lieten me een heleboel improviseren. Dus ik likte dingen en droogde dingen uit. Gewoon een normale dag op het werk, "hij zei ooit.

Er was natuurlijk geen manier om het te weten, maar deze cameo veranderde alles voor de acteur. Het enige dat nodig was, was een paar dagen werken, en plotseling was zijn carrière weer op de rails.

Aanbevolen: