Meredith Quill' verdiende haar rol in 'Guardians Of The Galaxy Vol. 2' Op een unieke manier

Inhoudsopgave:

Meredith Quill' verdiende haar rol in 'Guardians Of The Galaxy Vol. 2' Op een unieke manier
Meredith Quill' verdiende haar rol in 'Guardians Of The Galaxy Vol. 2' Op een unieke manier
Anonim

Rond de tijd dat fans kennismaakten met Guardians of the Galaxy, besloot het Marvel Cinematic Universe (MCU) ook wat licht te werpen op het begin van Peter Quill van Chris Pratt. En dus leerden de kijkers in de vroege scènes van Guardians of the Galaxy dat Peter zijn moeder, Meredith, verloor aan terminale kanker toen hij nog maar een jonge jongen was. Sindsdien is zijn leven een constant intergalactisch avontuur geweest.

Ondertussen, in Guardians of the Galaxy Vol. 2, kregen fans ook een glimp van Peter's leven met zijn moeder tijdens zijn eerdere (en gelukkiger) jaren. Sindsdien is het verhaal van de Guardians (samen met de algemene verhaallijn van MCU) echter gewoon doorgegaan. En helaas kan dat betekenen dat fans de moeder van Peter niet meer zullen zien (zelfs in flashbacks). Mocht iemand zich echter afvragen: de actrice achter de rol is de afgelopen jaren bezig geweest met verschillende Hollywood-projecten.

Wie speelde Meredith Quill in de 'Guardians Of The Galaxy'-films?

De vrouw die Pratts moeder op het scherm speelde, is niemand minder dan Laura Haddock. Voorafgaand aan Guardians of the Galaxy was de Engelse inwoner al een keer in de MCU verschenen, waar hij kort een scène deelde met Chris Evans 'Steven Rogers als een 'handtekeningzoeker' in Captain America: The First Avenger. Slechts een paar jaar later merkte Haddock dat ze met Marvel werkte, en deze keer was het voor James Gunn's eerste film voor de studio. Toen Haddock hoorde van haar casting, kon ze niet blijer zijn.

“Ja, ik kreeg de kans om naar binnen te gaan en een rol te spelen in die film. Het was geweldig om met James Gunn en Chris Pratt te werken', merkte de actrice op. “Mijn rol is heel persoonlijk, heel belangrijk voor het verhaal, maar een heel klein deel. Maar [nog steeds] erg belangrijk voor de reis van [Star-Lord]. Ik weet niet veel, ik kan zeggen dat het heel anders is dan alles wat ik ooit heb gedaan. Het is het tegenovergestelde van alles wat ik ooit heb gedaan.”

Op dat moment had Haddock voornamelijk televisie gemaakt (afgezien van Captain America boekte ze ook een kleine rol in de Britse komedie The Inbetweeners), met in de hoofdrol in shows zoals BBC's How Not to Live Your Life en de Emmy -genomineerd drama Upstairs Downstairs and Missing. En na haar Guardians-debuut bleef Haddocks carrière floreren in zowel film als televisie.

Dit is wat Laura Haddock heeft gedaan sinds 'Guardians Of The Galaxy'

Rond de tijd dat Haddock aan de eerste Guardians-film werkte, kreeg de actrice ook een rol in de met een Emmy bekroonde Starz-serie Da Vinci's Demons. En toen Haddock terugkeerde om haar rol in Guardians of the Galaxy Vol. 2, werd ze ook gecast in Michael Bay's Transformers: The Last Knight.

In de film speelde ze Vivian Wembly, een professor uit Oxford die toevallig ook een afstammeling is van Merlijn. Ongelooflijk, Haddock boekte de rol nadat ze net was bevallen van haar zoon. "Ik deed auditie met Michael Bay voor de film en hij zei: 'Het feit dat je hier en in de kamer bent en net een baby hebt gekregen, doet me geloven dat je sterk bent, en ik wil je inhuren voor deze baan'”, herinnert de actrice zich. "Dus dat was een behoorlijk geweldig moment."

Na de release van de film is het onduidelijk of Haddocks Vivian ooit zal terugkeren naar het Transformers-universum. Sindsdien ging de actrice echter gewoon door. Sterker nog, slechts een paar jaar later boekte Haddock de hoofdrol in het Netflix-misdaaddrama White Lines. Ze volgde dit ook op met het Peacock-misdaadmysterie The Capture.

Ondertussen speelde Haddock op het grote scherm samen met Dianna Agron en Tom Hughes in de veelgeprezen dramathriller The Laureate. Ze volgde dit vervolgens op met de biopic Hill of Vision. Tegelijkertijd voegde Haddock zich bij de cast van de veelgeprezen serie Downton Abbey voor zijn tweede film, Downton Abbey: A New Era.

In de film speelde ze Myrna Dalgleish, een stille filmactrice die plotseling hoort dat haar film wordt omgezet in een talkie. En hoewel het merendeel van de cast al jaren samenwerkt, had Haddock geen probleem om erbij te horen, vooral omdat het zo'n gastvrije omgeving achter de schermen is.

“Het was geweldig om deel uit te maken van de cast, ze zijn briljant,” merkte Haddock op. "Je ziet ze allemaal op het scherm, en ze zijn geweldig, maar backstage zijn ze ook briljant… ze lieten ons allemaal zeer welkom voelen."

Tegelijkertijd had ze ook veel plezier met haar karakter. "Myrna Dalgleish komt binnen en roert gewoon in de pot", legde de actrice uit. “Ze is een beetje een anomalie. Ze komt gewoon binnen met onbeschaamde energie.'

Ondertussen speelt Haddock naast Noah Centineo de hoofdrol in een aankomende Netflix-spionageserie. Centineo is ook een van de uitvoerende producenten. Daarnaast is Haddock ook te zien in het aankomende drama Tyger. De actrice is ook een van de stemacteurs in de aankomende animatiefilm Watch the Skies waar ze wordt vergezeld door Sean Bean, Gemma Arterton en Asa Butterfield.

Wat betreft een mogelijke terugkeer naar de MCU, is er geen aanwijzing dat Haddock zal verschijnen in de komende Guardians of the Galaxy Vol. 3 , maar men kan hopen. Aan de andere kant kan de actrice ook terugkeren naar Downton, hoewel een derde Downton-film nog moet worden bevestigd.

Aanbevolen: