Hoe het leven en de carrière van Michael Mando buiten zijn, bel Saul beter

Inhoudsopgave:

Hoe het leven en de carrière van Michael Mando buiten zijn, bel Saul beter
Hoe het leven en de carrière van Michael Mando buiten zijn, bel Saul beter
Anonim

Spoiler Alert! Dit artikel bevat Better Call Saul-spoilers.

Terwijl het laatste zesde seizoen van AMC-hit Better Call Saul dit jaar van start ging, loont de langzame verbranding die Vince Gillian en Peter Gould in de afgelopen vijf seizoenen hebben aangeboden eindelijk zijn vruchten af in één grote confrontatie. Michael Mando's personage, Nacho Varga, speelt daarin een cruciale rol, aangezien hij dient als het morele kompas dat het lot van andere personages beïnvloedt. Zijn evolutie van een kind dat verstrikt raakt in het slechte gezelschap tot een uitgesproken rebel en de ultieme verborgen aartsvijand van de Salamanca's verdient alle lof.

Dat gezegd hebbende, wordt het tijd dat Mando de lof krijgt die hij het hele seizoen door verdient. Zijn geweldige run dit seizoen markeert een bitterzoet afscheid en een welverdiend afscheid van het personage - een filmisch en spelveranderend offer, op zijn minst. De acteur bestaat echter al geruime tijd voordat hij de rol van zijn leven kreeg. Dit artikel gaat dieper in op zijn leven en carrière buiten Better Call Saul.

8 Michael Mando's vroege leven en jeugd

Michael Mando werd begin jaren tachtig geboren in een gezin van drie broers en één chemicusvader in Quebec, Canada. Toen Mando opgroeide, woonde het gezin van de ene plaats naar de andere, met in totaal meer dan 35 huizen in tien steden en vier continenten, waaronder in Ivoorkust en Ghana, Afrika, voordat ze zich uiteindelijk in Montreal vestigden.

Hij groeide op met de wens om atleet te worden, maar liep halverwege de twintig een vreselijke knieblessure op, waardoor hij stopte met zijn atletische ambities.

7 Toen Michael Mando begon op te treden

Toen hij opgroeide, was acteren aanvankelijk niet in de kaarten voor Michael Mando. Na zijn mislukking als atleet, veranderde hij zijn toekomstige carrièreoptie en probeerde hij veel dingen, zelfs inschrijven bij l'Université de Montréal en psychologie en internationale betrekkingen studeren. Tijdens zijn pauzes aan de universiteit zou hij in 2004 auditie doen voor het beroemde Dome Theatre Program van Dawson College en daarna drie jaar afstuderen.

"Ik kreeg mijn eerste drie audities terwijl ik nog bij een theaterprogramma was waaraan ik had deelgenomen, en realiseerde me al snel dat ik dit voor de kost kon doen. Het leven is als een flipperkast en ik ben heel, heel dankbaar voor mijn stuitert… Ik ben nederig door alles wat er gebeurt, "herinnerde hij zich in een interview.

6 Michael Mando's tv verschijnt voordat we Saul beter kunnen bellen

Kort na zijn afstuderen sprong Michael Mando in productiehuizen en was hij bij veel projecten betrokken. Hij heeft veel gastoptredens verzameld in shows als The Bridge, Bloodletting and Miraculous Cures, The Border en Lost Girl in zijn thuisland.

"Je ziet mensen van verschillende culturen en talen in verschillende omgevingen leven. Het negatieve aspect is dat er geen plek is om naar huis te bellen… Ik heb altijd het gevoel dat mijn roots ergens rondzweven," zei hij.

5 Michael Mando's personage Nacho Vargo tijdens de eerste seizoenen van Better Call Saul

Mando kreeg de rol van Ignacio Varga in Better Call Saul kort nadat hij zijn auditietape had ingestuurd. Gedurende de eerste twee seizoenen werd zijn personage meer geschreven als een antagonist tegen Jimmy McGill (Bob Odenkirk), maar showrunners hadden een Als je nadenkt, zet je de voortgang van zijn personage op een lager tempo en ontwikkelde Chuck (Michael McKean) in plaats daarvan als de "Big Bad" van het seizoen.

“Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelde hij aan ABQ Journal. “Ik werd verliefd op de manier waarop zij (showrunners Vince Gilligan en Peter Gould) werken en de communicatie. Ik wist in mijn hart, wat er ook gebeurde, ik zou dankbaar zijn.”

4 Hoe Michael Mando zich voorbereidde op zijn Better Call Saul-rol

Een maand lang besteedde Michael Mando uren aan het kijken naar veel misdaaddocumentaires om te begrijpen hoe een criminele geest werkt, naast het bijhouden van Breaking Bad omdat hij de show nog niet had afgemaakt.

“Je begint je karakter te ontdekken terwijl je aan het fotograferen bent”, zegt hij. “Je hebt het gevoel dat je ogen verbonden zijn. Je moet met extreem vertrouwen lopen en Vince en Peter volledig vertrouwen, en het is een opwindende ervaring … het is alsof je aan een strak touw loopt."

3 Wie was Michael Mando in Spider-Man: Homecoming?

In dezelfde periode verzekerde Michael Mando zijn rol als superschurk Mac Gargan in Spider-Man: Homecoming. Hij herenigde zich met zijn Better Call Saul mede-ster Kerry Condon in de film, waarin ze de stem van Tony Stark's kunstmatige intelligentie F. R. I. D. A. Y. Zal hij terugkeren naar het Marvel Cinematic Universe? De tijd zal het leren.

"Ik denk dat dat fascinerend zou zijn - een detective die schurkenstaat. Mac Gargan wordt een beetje gek, en er is ook een ander verhaal waarin hij ook Venom wordt ", zei de acteur in een interview in 2020 met ScreenRant over de mogelijkheid van zijn terugkeer.

2 Michael Mando is een populair gezicht onder Far Cry-fans

Begin 2010 trad Michael Mando toe tot de kwaadaardige kracht van het Far Cry-universum als Vaas Montenegro. Zijn eerste optreden kwam in 2012's veelgeprezen Far Cry 3 als een vroege game-antagonist en hernam zijn rol in Far Cry 6, waarin interessant genoeg zijn Better Call Saul-medespeler Giancarlo Esposito als de belangrijkste antagonist en een dictator te zien is.

1 Wat volgt er voor Michael Mando?

Dus, wat biedt de toekomst voor Michael Mando? Voor zijn laatste rol in Better Call Saul kreeg de acteur een nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol bij de Hollywood Critics Association, ondanks het verlies van Giancarlo Esposito die Gustavo "Gus" Fring speelt in de show.

Hij heeft geen aankomende film- of tv-projecten, maar het lijdt geen twijfel dat zijn talentshow in Better Call Saul hem plaatsen brengt!

Aanbevolen: