Dit is het leven en de carrière van B.J. Novak buiten het kantoor

Inhoudsopgave:

Dit is het leven en de carrière van B.J. Novak buiten het kantoor
Dit is het leven en de carrière van B.J. Novak buiten het kantoor
Anonim

B. J. Novak zal altijd herinnerd worden als Ryan voor fans van The Office, maar hij heeft zowel voor als na zijn ambtstermijn in de succesvolle sitcom een succesvolle carrière gehad. Novak heeft prankshows gedaan, Oscar-genomineerde films en is nu een gevestigde auteur in de literaire wereld.

Van schrijven tot acteren, Novak is meer dan alleen het beroemde onwaarschijnlijke personage dat hij speelde. Zijn boeken zijn bestsellers, zijn tv-shows zijn hits, en zijn persoonlijke leven weerspiegelt, grappig genoeg, enkele van de stukjes die hij en anderen in The Office schreven.

8 Hij begon zijn carrière door op te staan

Novak heeft een prestigieuze opleiding genoten voordat hij comedy ging doen. Hij studeerde in 2001 af aan de Harvard-universiteit. Zoals velen in Hollywood voor hem, heeft B. J. Novak een bescheiden begin als stand-upcomedian. Hij verhuisde naar L. A. en begon in 2001 op het circuit te touren, en hij werd al snel opgemerkt. Variety noemde hem een van hun "Ten Comedians To Watch" in 2003. Hij vond al snel werk als schrijver voor shows op de WB voordat het fuseerde met UPN en The CW werd. Hij verscheen ook op Comedy Central en Late Night With Conan O'Brien. Leuk weetje: Novak ging naar dezelfde middelbare school als een van zijn toekomstige co-sterren van The Office. Zowel Novak als John Krasinski gingen naar Newton South High School in Newton, Massachusetts.

7 Hij was de handlanger van Ashton Kutcher bij Punk'D

Tijdens het opbouwen van zijn stand-upcarrière begonnen naast Comedy Central en Conan ook grote namen kennis te nemen van zijn talent. Novak werd ingehuurd om deel te nemen aan Ashton Kutcher's beroemde grapshow Punk'D als zijn handlanger voor seizoen 2 in 2003. Hij grapte nietsvermoedende sterren als Hillary Duff, Usher en Rachel Leigh Cook. Novak en Kutcher zouden enkele jaren later weer samenwerken aan serieuzere projecten.

6 Mensen vergeten dat hij voor kantoor schreef

De uitvoerend producent van The Office, Greg Daniels, huurde Novak in als een van de schrijvers van de show nadat hij hem had zien optreden in een comedyclub. Hij werd ook gecast om Ryan Howard te spelen, een personage dat begon als de uitzendkracht van het kantoor, maar al snel evolueerde tot een schaamteloze bedrijfsklimmer die uiteindelijk in moeilijke tijden terechtkomt vanwege zijn criminele gedrag. In 2006 won hij een Writer's Guild Of America Award voor zijn werk aan The Office en hij werd genomineerd voor Emmy's voor elk jaar schrijven van 2007 tot 2011. Hij won ook een Screen Actor's Guild Award voor The Office in zowel 2006 als in 2007.

5 Hij begon een filmcarrière dankzij het kantoor

Iedereen weet dat The Office een doorslaand succes was en kort daarna merkte de cast dat ze indrukwekkend werk kregen in Hollywood. Novak begon zijn filmcarrière in 2006 in Unaccompanied Minors en speelde een dokter in Judd Apatows klassieker Knocked Up. Datzelfde jaar speelde hij het drama Reign Over Me en in 2009 won hij de jackpot. Hij werd gecast als Smithson Utivich in Quinten Tarintino's WWII-film Inglorious Basterds, die uiteindelijk werd genomineerd voor verschillende prijzen.

4 Hij publiceerde zijn eerste boek in 2013

Novak begon zich ook te vertakken van acteren en komedie dankzij het succes van The Office. In 2013 tekende hij een groot boekcontract bij de uitgeverij van Alfred A. Knopf. Zijn eerste boek, een verzameling korte verhalen, kwam uit in 2014 en heette One More Thing: Stories and Other Stories. Novak tekende ook een deal met Penguin House om zijn kinderboek The Book With No Pictures te publiceren.

3 Hij co-creëerde een iPhone-app

Hier is een leuk weetje over de acteur die auteur werd, in 2015 creëerden hij samen met app-ontwikkelaar Dev Flaherty The List App voor iOS. De List-app was zoals hij klinkt, het was gewoon een verzameling lijsten, vergelijkbaar met deze die nu wordt gelezen! Het werd genomineerd voor een Webby en kort daarna werd het omgedoopt tot lijst en geprogrammeerd om ook met Android-telefoons te werken. Het ging offline in 2017.

2 Hij heeft voor tijdschriften geschreven en begon in 2021 met regisseren

Sinds hij zijn schrijverscarrière serieus begon te nemen, heeft Novak niet alleen voor tv en zijn boeken geschreven, maar ook in publicaties als Playboy, The Harvard Lampoon en The New Yorker. Hij regisseerde ook voor het eerst in 2022, toen hij de film Vengence schreef en regisseerde met in de hoofdrol zichzelf en zijn oude Punk'd-vriend, Ashton Kutcher. Novak is ook de uitvoerend producent, schrijver en af en toe de regisseur van de FX-show The Premise, een komische anthologiereeks met sterren als Ed Asner, Beau Bridges en George Wallace.

1 Hij en Mindy Kaling dateerden in het echte leven

Hier is nog een leuk weetje over B. J. Novak, zijn personage Ryan heeft een knipperlichtrelatie met Mindy Kaling's kantoorpersonage Kelly. Wat fans misschien niet weten, is dat Novak en Kaling in het echt met elkaar zijn uitgegaan. Fans blijven speculeren over wat er echt tussen de twee is gebeurd, maar ze blijven hoe dan ook goede vrienden. Novak heeft zelfs geacteerd en geschreven voor Kaling's show The Mindy Project. Novak is ook de peetvader van de kinderen van Kaling.

Aanbevolen: