Hoe het leven van Beyoncé is buiten de muziek om

Inhoudsopgave:

Hoe het leven van Beyoncé is buiten de muziek om
Hoe het leven van Beyoncé is buiten de muziek om
Anonim

Beyoncé Knowles is een echte definitie van muziekroy alty in elke zin van het woord. De krachtpatser, afkomstig uit Houston, Texas, werd beroemd als frontvrouw van Destiny's Child voordat hij een zeer succesvolle solocarrière begon. Queen Bey, een van 's werelds best verkopende artiesten aller tijden, heeft meer dan 120 miljoen platen verkocht met haar zes studioalbums. De nieuwste, Lemonade, werd uitgebracht in 2016 en ze maakt zich op voor een aanstaande zevende, Renaissance.

Het merk van Queen Bey is echter te sterk om alleen met muziek geassocieerd te worden. Tot dit schrijven zit haar nettowaarde mooi op ongeveer $ 500 miljoen, volgens Celebrity Net Worth. S hij is een waar icoon en entertainer met een indrukwekkend en langlopend portfolio van acteren, modellenwerk en haar overvloed aan zakelijke ondernemingen. Haar tumultueuze huwelijk en relatie met Jay-Z krijgen ook veel publiciteit. Om het samen te vatten, hier is een kijkje in Beyoncé's leven buiten de muziek, en wat de toekomst in petto heeft voor de superster.

8 Beyoncé speelde in verschillende films, waaronder Steve Shill's psycho-thriller, Obsessed

Naast haar indrukwekkende muzikale portfolio heeft Beyoncé een paar interessante filmtitels op haar IMDb-pagina. Ze maakte haar filmdebuut tegenover Steve Martin in de komische film The Pink Panther uit 2006, die ondanks de negatieve recensies een van de best scorende films van het jaar werd. Ze was een echte zangeres in haar soort en speelde ook de rol van wijlen blueszangeres Etta James in de musical Cadillac Records uit 2008. Ze sprong later in thrillerfilms door haar vertolking van Sharon Charles in Obsessed van Idris Elba.

7 Beyoncé werd een uitgesproken figuur voor de BLM-beweging

Bey is een uitgesproken activiste van de Black Lives Matter-beweging en gebruikt haar stem altijd voorgoed. Haar single "Formation" uit 2016 is een volkslied van de beweging die haar opvoeding en berichten over geweld tegen politie viert. Het bracht zware laster van de rechtsen met zich mee, en sommigen riepen zelfs op om haar dan aanstaande Formation World Tour te boycotten. Ze schonk ook meer dan $ 1 miljoen aan kleine bedrijven in Black-eigendom via haar BeyGood-initiatief in 2020.

6 Beyoncé richtte een entertainmentbedrijf op

Geïnspireerd door de straat in Houston waar ze opgroeide, lanceerde Bey in 2010 haar in New York gevestigde Parkwood Entertainment-bedrijf als een imprint van Columbia Records. Aanvankelijk begon het bedrijf als een productiehuis van Bey's on-screen project Cadillac Records in 2008 voordat het veranderde in een volledig muziek- en creatief label. Het is ook verantwoordelijk voor het voortstuwen van de carrière van het R&B-duo Chloe x Halle en hun respectievelijke solocarrières.

5 Beyoncé bouwde een gemeenschapscentrum in het centrum van Houston met haar Destiny's Child-bandleden

Op het hoogtepunt van haar populariteit in de vroege jaren 2000, sloot Bey zich aan bij Kelly Rowland en Tina Knowles om een gemeenschapscentrum te bouwen in het centrum van Dallas. De NGO is haar manier om iets terug te doen voor de gemeenschap: ze hielp hen bij de wederopbouw na de orkaan Katrina in 2005 en de orkaan Ike in andere steden drie jaar later. Zoals gemeld door Essence, had de zanger per 2016 ten minste $ 7 miljoen gedoneerd om woonruimte te bieden aan 43 daklozen in Houston.

4 Beyoncé tekende in 2012 een goedkeuringsdeal van $50 miljoen met Pepsi

In december 2012 werkte Bey, die al sinds 2002 in Pepsi-advertenties te zien is, samen met het drankenbedrijf in een samenwerkingsovereenkomst ter waarde van maar liefst $ 50 miljoen. De deal v alt samen met haar dan aanstaande titelloze album, dat uiteindelijk het releasevenster van 2013 te zien kreeg.

“Pepsi omarmt creativiteit en begrijpt dat kunstenaars evolueren”, zei Bey’ in een verklaring via The New York Times. "Als zakenvrouw kan ik hierdoor werken met een lifestyle-merk zonder compromissen en zonder mijn creativiteit op te offeren."

3 Beyoncé mede-eigenaar van Tidal

Jay-Z's Tidal geeft zijn artiesten creatieve en financiële vrijheid zoals geen ander streamingplatform dat deed, en zijn vrouw droeg in 2016 grotendeels bij aan de promotie ervan. Zij, Madonna, en Rihanna behoort tot de mede-eigenaren van het bedrijf. Dus toen de Reasonable Doubt-rapper in 2021 het meerderheidsbelang van het bedrijf verkocht aan Jack Dorsey's Square in een deal ter waarde van maar liefst $ 297 miljoen, behielden Bey en andere mede-eigenaren hun belang.

2 Beyoncé bouwde een modellencarrière op met haar sterke merkkracht

Bey heeft een sterke merkkracht in het bedrijf, waardoor ze een winstgevende naam is in welke branche ze ook betreedt. De zangeres maakte haar catwalkdebuut als model tijdens de lente/zomer-modeshow van Tom Ford, en daar stopt het niet. Ze trad ook op voor Naomi Campbell's Fashion Show for Relief in 2005 en was te zien in veel tijdschriftomslagen en advertenties.

1 Wat volgt er voor Beyoncé?

Dus, wat is de toekomst voor Queen Bey? Ze heeft onlangs haar aankomende zevende album, Renaissance, aangekondigd, waarop de zangeres bovenop een gloeiend kristallen paard zit in een futuristische bikini als albumhoes. Het album wordt uitgebracht op 29 juli 2022 en wordt aangedreven door de eerste single 'Break My Soul'. Het is altijd spannend om na jaren nog een Beyoncé-muziek te zien!

Aanbevolen: