Dit was de carrière van Michael McKean voordat we Saul beter noemden

Inhoudsopgave:

Dit was de carrière van Michael McKean voordat we Saul beter noemden
Dit was de carrière van Michael McKean voordat we Saul beter noemden
Anonim

Voordat hij Chuck was in de show Better Call Saul van Vince Gilligan, was acteur Michael McKean een van de meest herkenbare stemmen en acteurs in de comedywereld. Het is waar dat het moderne publiek hem voor altijd zal herinneren als Chuck McGill, Jimmy's achterbakse broer wiens leugens en zelfmoord Jimmy op het pad brachten om de louche Saul Goodman te worden, maar de carrière van McKean gaat veel verder dan het vervolg op Breaking Bad.

Van iconische komediefilms tot klassieke tekenfilms, de carrière van Michael McKean gaat terug tot de jaren 70 en sinds zijn debuut heeft hij een indrukwekkend cv gemaakt.

10 Zijn doorbraakrol was in een iconische sitcom

Michael McKean werd voor het eerst beroemd dankzij het personage dat hij creëerde, dat uiteindelijk werd opgepikt om deel te nemen aan een beroemde sitcom. McKean speelde Lenny, de ene helft van het duo Lenny en Squiggy, ook bekend als de vervelende buren op Laverne en Shirley. Laverne en Shir l ey was de populaire spin-off van Happy Days die draaide om het leven van twee van de voormalige serveersters van Arnold's. De show begon ook de carrière van een andere beroemdheid, regisseur Penny Marshall die Laverne speelde.

9 Toen zat hij in een iconische komediefilm

Nadat Laverne en Shirley McKean consistent werk bleven vinden voor zowel televisie als film. Hij had een kleine rol in Steven Spielberg's beroemde flop 1941 en de medische film-spoof Young Doctors In Love. Maar het was zijn rol als David St. Hubbins, een van de domme bandleden van Spinal Tap in de mockumentary This Is Spinal Tap uit 1984. De film was op verschillende manieren baanbrekend en wordt beschouwd als een van de films die heeft bijgedragen aan het ontstaan van het mockumentary-genre.

8 Hij sloot zich kort aan bij de cast van Saturday Night Live

McKean werkte consequent na This is Spinal Tap en had vanaf dat moment herkenbare rollen in verschillende films en tv-shows. Enkele bekende rollen zijn onder meer Planes Trains and Automobiles, Jumping Jack Flash en Clue, de filmversie van het beroemde bordspel. McKean speelde Mr. Green, en nee, hij was niet degene die Mr. Body vermoordde. Zoals hij keer op keer zei in de film: "I DIDN'T DO IT!" Maar het meest interessante is dat McKean een korte ambtstermijn had als castlid bij SNL van 1993-1994. Hoewel hij slechts een jaar in de show was, brak hij een record omdat hij de oudste persoon was die als nieuw castlid werd toegevoegd totdat de titel werd ingenomen door Leslie Jones in 2014.

7 Hij is in verschillende andere films en shows geweest

Andere films met McKean zijn onder meer Coneheads, Jack, Short Circuit 2 en Earth Girls Are Easy. Zijn televisiewerk was ook ongelooflijk uitgebreid. McKean deed alles, van Murder She Wrote tot George Burns Comedy Week, zelfs een paar afleveringen van de klassieke tekenfilm Animaniacs.

6 Hij heeft ook veel stemacteren gedaan

Over Animaniacs gesproken, dat is niet de enige voice-acting die McKean heeft gedaan. Hij heeft stemmen gedaan voor The Simpsons (een keer als zijn Spinal Tap-personage), Dinosaurs, Johnny Bravo, Batman, Hey Arnold, Batman Beyond en te veel anderen om in dit ene artikel op te noemen.

5 Hij won een Grammy in 2004

McKean kreeg eindelijk zijn Emmy voor Better Call Saul, maar daarvoor won hij wel verschillende Critic's Choice Awards. Hij won ook een Grammy in 2004 voor het nummer "A Mighty Wind", dat won in de categorie Best Song For A Visual Media. Het lied was het thema voor de Christopher Guest-film A Mighty Wind. Het is ook niet het enige nummer dat McKean heeft opgenomen. Hij speelt gitaar in het echte leven, wat hij deed voor Spinal Tap, en hij nam zelfs een nummer op als zijn Laverne en Shirley-personage met de verzonnen band, Lenny and the Squigtones.

4 Hij werkte tientallen jaren samen met Bob Odenkirk voordat hij Saul beter kon bellen

Hardcore Bob Odenkirk-fans zullen., McKean herkennen van een aflevering van Mr. Show with Bob and David, Odenkirks sketchshow uit de jaren 90 die hij voor HBO deed met komiek David Cross. In één aflevering speelt McKean, en dit zal de fans van Better Call Saul verrukken, een belachelijk chagrijnige en neerbuigende professor in de rechten.

3 Hij is ook een hit op Broadway

McKean's talenten gaan verder dan film en televisie. Zijn muzikale vaardigheden en acteervaardigheden hebben hem ook geholpen om een hitster op Broadway te worden. McKean heeft verschillende Broadway-toneelstukken gedaan, waarvan sommige zijn geschreven door legendarische auteurs zoals Gore Vidal (The Best Man). McKean speelde ook in versies van Hairspray, Our Town en King Lear.

2 Hij heeft verschillende Christopher-gastfilms gedaan

Zoals je misschien al geraden had, heeft McKean al jaren een nauwe werkrelatie met schrijver en regisseur Christopher Guest. De relatie begon met This Is Spinal Tap, de eerste hit van Guest (die hij niet regisseerde maar mede schreef) en werd voortgezet in verschillende andere projecten, waaronder Best In Show en A Mighty Wind, waarmee McKean zijn Grammy won.

1 Zijn carrière sinds Better Call Saul

Sinds zijn dienstverband bij Better Call Saul heeft McKean alleen maar iets toegevoegd aan zijn ongerepte carrière. Hij kreeg zijn eerste Emmy-nominatie in 2019 voor het spelen van Chuck McGill. Hij zet zijn acteercarrière voort en is te zien in andere hitshows zoals Good Omens, The Good Place en meer op komst volgens zijn IMDb-pagina.

Aanbevolen: