De grootste sterren die in American Horror Story zijn verschenen

Inhoudsopgave:

De grootste sterren die in American Horror Story zijn verschenen
De grootste sterren die in American Horror Story zijn verschenen
Anonim

American Horror Story heeft ertoe bijgedragen dat het horrorgenre sinds het debuut in 2011 tot de mainstream van de popcultuur is uitgegroeid. Sinds de première heeft de anthologiereeks een aantal grote namen op de aftitelinglijst gezet.

Oscar-genomineerden zoals Kathy Bates, internationale popsensaties zoals Lady Gaga en toneel- en filmlegendes zoals Joan Collins hebben allemaal hun weg gevonden naar de populaire anthologiereeks. Of het nu verhalen waren over spookhotels, seriemoordenaars die naast de deur woonden, of het controversiële seizoen over een netwerk van sideshow-freaks en circusmensen, American Horror Story heeft er nu een aantal iconische namen aan verbonden.

9 Joan Collins

Collins was een van de grootste sterren van de jaren zestig en ze verscheen in alles, van klassieke films als Land of The Pharaohs tot iconische shows als Star Trek en Dynasty. De geliefde actrice dook op in seizoen 8 van de show, het seizoen met de ondertitel Apocalypse. Ze speelde zowel Evie Gallant, de grootmoeder van de gevangengenomen meneer Gallant, als de heks Bubbles McGee.

8 Billy Eichner

Geloof het of niet, de beroemde luide komiek en Parks and Rec-ster kreeg de kans om zijn dramatische acteerkarbonades te buigen en kreeg een rol in de show tijdens seizoen zeven en acht. In de Cult-verhaallijn (seizoen 7) speelde Eichner Harris Wilton voor 7 afleveringen, en in één aflevering speelde hij Tex Watson, die de personificatie was van de onheilspellende verhalen van sekteleider Kai Anderson. In seizoen 8, Apocalypse, speelde hij de personages Brock en Mutt Nutter. In de aflevering "Apocalypse Then" speelde hij beide personages.

7 Stevie Nicks

Niet veel mensen associëren de rock-'n-roll-ster met acteren, aangezien haar Hollywood-cv minimaal is in vergelijking met andere zangers die acteurs zijn geworden, maar dat weerhield Nicks er niet van om mee te doen aan de show. Nicks verscheen als een hybride personage, met andere woorden, ze speelde een fictieve versie van zichzelf als de "White Witch" in het seizoen Coven. Ze keerde ook terug naar de serie in seizoen 8 voor de verhaallijn van de Apocalyps. Dit was ook niet zomaar een cameo van een willekeurige beroemdheid, haar rol speelde een belangrijke rol in het plot en ze heeft verschillende zeer citeerbare regels in de show, zoals haar geschenk aan Misty: "Deze sjaal heeft over de podia van de wereld gedanst, en nu is hij van jou."

6 Zachary Quinto

Quinto is al verschillende seizoenen bij de show, als ster of als ondersteunende speler, sinds de begindagen van de show. Hij was een gastrol in seizoen één, Murder House, en speelde het personage Chad Warwick. Hij voegde zich officieel bij de cast in seizoen twee, Asylum, als Dr. Therdson, een van de psychiaters in het dreigende en onheilspellende Briarcliff Manor.

5 Cuba Gooding Jr

Gooding Jr. heeft zich de afgelopen jaren meer op televisie gericht dan zijn vorige filmcarrière. Een rol die altijd bij mensen opkomt, was zijn succesvolle vertolking van O. J. Simpson in American Crime Story, dat ook wordt geproduceerd door AHS-leider Ryan Murphy. In Roanoke staarde hij als Dominic Banks, hij is ook een van de weinige acteurs in dat seizoen die in elke afzonderlijke aflevering verschijnt.

4 Adam Levine

Levine staat niet bekend om zijn acteerwerk, net als de eerder genoemde Stevie Nicks. Levine besloot echter zijn acteerkoteletten te buigen voor seizoen 2 van AHS, Asylum. Levine speelt Leo Morrison, een verzorgde bruidegom wiens huwelijksreis wordt afgebroken door de ongelukkige omstandigheden die de nietsvermoedende slachtoffers naar Brickflair brengen.

3 James Cromwell

Cromwells carrière gaat tientallen jaren terug en hij speelde in verschillende iconische projecten. Hij was in een Star Trek-film, Stephen King's The Green Mile, Oliver Stone's W, de biopic over president George W. Bush, en te veel andere projecten om te tellen. Een van die vele projecten was een volledig seizoen van AHS. De beroemde hard feestende acteur speelde Dr. Arthur Arden, nog een van de andere artsen die Brickflair runden tijdens het Asylum-verhaal. Het personage verschijnt ook in Freak Show als een jongere versie en wordt gespeeld door Cromwells zoon John.

2 Kathy Bates

Na Cromwell was Kathy Bates een van de meest talentvolle acteurs die de show binnenkwam. Bates is geen onbekende in horror, ze won een Oscar voor haar huiveringwekkende vertolking van een gestoorde superfan in Stephen King's Misery in 1991, haar eerste van 4 Oscars. Bates is niet in één, niet twee, maar zes seizoenen van AHS geweest, te beginnen in het seizoen Coven 2013. Het eerste seizoen waarin Bates niet meer werd gebruikt, was Cult.

1 Lady Gaga

Lady Gaga was al een internationaal icoon tegen de tijd dat ze bij AHS kwam, maar in zekere zin hielp haar ambtstermijn in de show bij de lancering van wat al snel haar lucratieve acteercarrière zou worden. Gaga was Elizabeth The Countess Johnson in Hotel voor een heel seizoen, en voor een paar afleveringen van Roanoke speelde ze Scáthach, de vleesetende heks die de onschuldigen verslindt. Hoewel Gaga beroemd is om haar unieke make-up, kapsels en outfits, is ze vrijwel onherkenbaar in de angstaanjagende make-up die haar in Scáthach veranderde. Kort nadat ze aan de wereld had bewezen dat ze in AHS kan acteren, speelde de diva verder in Bradley Cooper's remake van A Star Is Born en in de biopic House of Gucci.

Aanbevolen: