10 sterren die op Monk verschenen voordat ze beroemd werden

Inhoudsopgave:

10 sterren die op Monk verschenen voordat ze beroemd werden
10 sterren die op Monk verschenen voordat ze beroemd werden
Anonim

Tony Shalhoub heeft 8 seizoenen lang mysteriefans in vervoering gebracht als Monk, de obsessief-compulsieve detective met te veel fobieën om te tellen. Terwijl zijn personage onoplosbare moorden in San Francisco oploste, probeerden zijn vrienden bij de politie en zijn overwerkte assistenten ervoor te zorgen dat hij gezond bleef en dat hij eindelijk het verlies van zijn vrouw Trudy kon verwerken.

De show won verschillende prijzen, nam meer dan 100 afleveringen op en was een van de populairste originele programma's van het Amerikaanse netwerk. Herhalingen van Monk doen nog steeds de ronde op METV en verschillende streamingdiensten, dus wanneer fans terugkeren naar de show, zullen ze misschien verrast zijn om een paar nu bekende gezichten te zien die niet zo bekend waren toen de show voor het eerst werd uitgezonden, waaronder een Oscar-winnende ster.

10 Ken Marino

Fans van MTV's The State en Showtime's Party Down zullen Marino kennen van die twee cultprojecten. Hij is ook herkenbaar uit films als Wanderlust en Wet Hot American Summer en de populaire Adult Swim-show Children's Hospital. Maar terwijl hij titels verzamelde om toe te voegen aan zijn IMDb-lijst, was een titel die hij verdiende een korte verschijning als Lester Highsmith, een agent en de ex van een moordslachtoffer op Monk.

9 Melora Hardin

Fans van The Office kennen haar misschien beter als Jan, de giftige ex-baas/ex-vriendin van Michael Scott. Jaren voordat ze een terugkerend personage was in de populaire sitcom, had ze een terugkerende rol in Monk. Hardin speelde Trudy, Monk's verloren liefde die werd vermoord bij een autobomaanslag. Het verlies van zijn vrouw veroorzaakte Monk's zenuwinzinking, waardoor hij de politie verliet en privédetective werd.

8 Jim O'Heir

Parks en Rec-fans kennen hem als Larry, of Gary, of Jerry, of Terry. Maar jaren voordat zijn show met Amy Poehler een hit werd, had hij een korte, bijna onbeduidende rol in een aflevering van 2006 als parkwachter op Monk. Zijn karakter is zojuist gecrediteerd als "Park Ranger" op IMDb.

7 Danny Trejo

Trejo is geweldig in het spelen van geharde criminelen, schurken, taaien en vrijwel elk soort personage waar je gewoon niet mee wilt rotzooien. Trejo had al in verschillende films gespeeld tegen de tijd dat hij in een aflevering van Monk verscheen, voornamelijk in de films van Robert Rodriguez, maar hij was nog niet het icoon dat hij nu is. In de aflevering "Mr. Monk Goes To Jail" speelt Trejo Spyder, een moordenaar die een cel deelt met Monk wanneer Monk undercover gaat in de gevangenis. De twee worden onwaarschijnlijke vrienden als Monk een moord onderzoekt. Trejo had het gemakkelijk om ons een geloofwaardige prestatie te geven als gevangene, aangezien hij voordat hij acteur werd enkele jaren in de gevangenis zat.

6 Angela Kinsey

Melora Hardin was niet de enige ster van The Office die op Monk verscheen. In een aflevering waarin Alfred Molina een strijdlustige miljonair speelt, speelt Hardin een arts die zijn dood plant door röntgenfoto's te manipuleren zodat ze geld kan verdienen. Kinsey keerde terug als het personage in de Monk 100e aflevering special.

5 Rainn Wilson

Weer een ander lid van The Office cast om op te duiken in het Monk-couplet, ieders favoriete (of minst favoriete) assistent van de regionale manager, Dwight Shrute, oftewel Rainn Wilson. Wilson speelde, net als Kinsey (die de minnaar van Dwight speelde in de show), een computernerd die een professionele honkbalspeler en zijn vrouw vermoordt om de waarde te verzilveren van een foutbal die hij tijdens een wedstrijd ving.

4 David Koechner

Koechner staat ook bekend om zijn tijd in The Office als Todd Packer, de vrouwonvriendelijke, luidruchtige beste vriend van Michael Scott. En hoewel hij destijds enigszins beroemd was dankzij zijn rol als Champ Kind in Anchorman, was hij als comedyacteur nog niet zo veel gevraagd als nu. Dus hij had werk nodig, en een werk dat hij kreeg was Monk, net als de andere Office-sterren (behalve voor Hardin) speelde Koechner een moordenaar.

3 Nick Offerman

Het lijkt erop dat bijna iedereen die in een populaire NBC-sitcom zat, vroeg aan Monk heeft gewerkt. Voordat hij Ron Swanson van de Pawnee Parks and Recreation Department was, was hij Jack Whitman, een enthousiaste vrijwilliger voor de campagne van Natalie (de tweede assistent van Monk) voor het schoolbestuur. Het personage van Offerman, Jack Whitman, komt oorspronkelijk over als een loyale aanhanger van Natalie's zaak, maar in werkelijkheid was hij een moordenaar die toegang probeerde te krijgen tot documenten die in de campagne werden meegesleurd en die zouden bewijzen dat hij zijn vrouw vermoordde. Grappig genoeg, terwijl de opkomst van Offerman later in het leven kwam, was zijn vrouw Megan Mullaley al beroemd dankzij haar rol in Will & Grace.

2 Sarah Silverman

Silverman had, in tegenstelling tot de meeste anderen op deze lijst, een terugkerende rol in de serie als Marci Maven. Maven was de grootste fan van Monk die een beetje een ongezonde obsessie en aantrekkingskracht op de man had, hoewel het nooit tot uiting kwam in iets zo ergs als moord (ze hielp hem zelfs een paar zaken op te lossen). Terwijl Silverman in de show kwam en ging, groeide ze haar carrière als stand-upcomic en actrice, en werkte ze aan haar eigen show, The Sarah Silverman Program.

1 Jennifer Lawrence

Dit is misschien wel de grootste naam die in en uit Monk's San Francisco komt, behalve namen die in de show verschenen die al beroemd waren (voorbeelden: Stanley Tucci, Andy Richter, enz.). Maar dit optreden van A-listers verdient om één reden een speciale shout-out, het was de eerste sprekende rol van Lawrence ooit op het scherm. Lawrence speelde een schoolmascotte die werd geïnterviewd door de detective voordat hij zich verkleedde als een junglekat en de menigte vermaakte tijdens een peptalk, terwijl hij ook de zeer strikte persoonlijke grenzen van Monk overtrad. Wie wist dat het kind in een gigantisch kattenpak een Oscar-winnaar zou worden die miljoenen dollars waard was? Misschien deed Monk dat wel… hij was toch een detective.

Aanbevolen: