Cuba's National Theatre School deed Ana De Armas weg toen ze probeerde terug te keren

Inhoudsopgave:

Cuba's National Theatre School deed Ana De Armas weg toen ze probeerde terug te keren
Cuba's National Theatre School deed Ana De Armas weg toen ze probeerde terug te keren
Anonim

Ana De Armas, 31, heeft een lange weg afgelegd sinds Blade Runner 2049 uit 2017. Nadat ze was uitgekozen voor haar baanbrekende rol als Marta Cabrera in Knives Out (2019), speelde de actrice samen met Daniel Craig in zijn vijfde en laatste James Bond-film, No Time to Die in 2021.

Maar wist je dat toen ze begon, haar toneelschool in Cuba haar afwees toen ze terugkeerde van een tv-carrière? Dit is wat er echt is gebeurd.

Waarom de toneelschool van Ana De Armas in Cuba haar afwees toen ze terugkeerde

De Armas had een moeilijke jeugd in Cuba. Haar familie woonde vroeger in een klein appartement in "een somber blok in het vervallen Santa Cruz Del Norte, 48 kilometer ten oosten van Havana", aldus Mirror.

Haar vader Ramon, 71, was een leraar op een basisschool en een werknemer bij een olieraffinaderij, terwijl haar moeder, ook Ana, thuisbleef om The Grey Man-ster en haar broer Javier Caso op te voeden.

De Armas had echter een Spaans paspoort, dankzij haar grootouders langs moederskant die uit León kwamen. Op 18-jarige leeftijd gebruikte ze het om naar Madrid te verhuizen en haar geluk te beproeven in tv-soaps.

Destijds moest ze haar vierjarige toneelopleiding opgeven. Toen haar baan eindigde, keerde ze terug naar Cuba om zich opnieuw in te schrijven voor het programma, maar ze werd afgewezen. "We hebben Ana niet lang gezien. Ze heeft niet eens twee jaar van haar vierjarige acteeropleiding afgemaakt", herinnert professor Corina Mestre Violably, voormalig directeur van Cuba's National Theatre School, zich.

"Ze greep de kans om een rol te spelen op de Spaanse tv met haar paspoort aan, en dat was dat," vervolgde ze, en legde uit dat De Armas niet terug werd verwelkomd omdat ze voor een soap koos boven een formele acteeropleiding."Na een tijdje denk ik dat de baan opdroogde en ze terug wilde komen. We zeiden 'nee, je had de keuze tussen een opleiding tot actrice of een rol in een soap, en je koos voor de soap.""

De echte reden dat Ana De Armas naar Spanje verhuisde om soapseries na te streven

Toen De Armas terugkeerde naar Cuba, kreeg ze kritiek omdat ze geen echte genegenheid had voor haar roots. "Hij [Benicio Del Toro] haalde haar over om terug te komen, dus kwam ze opdagen om een paar foto's te laten maken en verdween toen", zei professor Violably over het bezoek van de blonde ster in 2018.

Een jaar later deelde de actrice haar oprechte liefde voor haar vaderland door een foto te plaatsen met een van haar grootouders.

"Dit is thuis! Dit is Cuba", schreef ze in het bijschrift. "Waar mijn familie is, mijn roots, mijn trots en mijn hart. Mijn kracht, mijn geliefden, mijn kap, mijn bloed. Ik zal er altijd trots op zijn, altijd onthouden, altijd het beste willen voor mijn land en mijn mensen."

De Armas onthulde eerder de echte reden waarom ze Cuba verliet voor een soap in Spanje. "Ik had daar, voor mijn ogen, afgestudeerden die niet werkten of geen geld hadden omdat ze sociale dienst moesten doen", zei ze over het leven dat ze verliet. "Op televisie zou ik niets anders zien dan oude herhalingen van soapseries of dingen die van slechte kwaliteit waren."

Toch erkende ze dat ze ver bevoorrecht was, in tegenstelling tot haar oude leeftijdsgenoten. "Ik had het geluk dat ik ook de Spaanse nationaliteit had en met die vrijheid kon ik naar Spanje komen", vervolgde ze. "Ik weet niet wat ik zou hebben gedaan als ik dit voordeel niet had gehad."

Wat Ana De Armas voelt over het spelen van Marilyn Monroe in 'Blonde'

Op 28 september 2022 zien we eindelijk De Armas als Marilyn Monroe in de controversiële biopic van Netflix, Blonde. Critici hadden aanvankelijk kritiek op de film vanwege problemen zoals de actrice die werd nagesynchroniseerd omdat ze niet klonk als de Something's Got to Give-ster.

Maar ondanks de kritiek en niet genoeg wetende over Monroe of haar werk, besloot de Cubaanse inwoner hard te werken en zich op haar proces te concentreren.

"Ik ben niet opgegroeid met het kennen van Marilyn of haar films", gaf De Armas toe. "Ik ben trots op het vertrouwen van Andrew en de kans om het voor elkaar te krijgen. Ik heb het gevoel dat of je nu een Cubaanse of een Amerikaanse actrice bent, iedereen de druk zou moeten voelen." Met betrekking tot de "onnauwkeurigheid" bij het casten van haar voor de rol, zei de Deep Water-ster dat het haar "niet was om haar [Monroe] te imiteren" en dat ze "geïnteresseerd was in haar gevoelens, haar reis, haar onzekerheden en haar stem, in de zin dat ze er niet echt een had."

Aanbevolen: