Dit is wat deze 10 MCU-sterren deden voordat ze beroemd werden

Inhoudsopgave:

Dit is wat deze 10 MCU-sterren deden voordat ze beroemd werden
Dit is wat deze 10 MCU-sterren deden voordat ze beroemd werden
Anonim

Een van de vele prachtige dingen over het Marvel Cinematic Universe is dat het ons heeft laten kennismaken met veel acteurs die voorheen anders onbekend waren. De MCU heeft zowel acteerlegendes als nieuwkomers volop kansen geboden en is aanzienlijk uitgebreid tot een van de meest gevraagde, diverse en winstgevende franchises in de filmgeschiedenis. In de loop der jaren zijn Marvel-films niet alleen in populariteit gegroeid, maar worden ze ook steeds beter ontvangen door critici, wat een opmerkelijke prestatie is in een industrie waar superheldenfilms ooit als minder werden beschouwd dan traditionele filmische kost. Dit is grotendeels te danken aan het werk van de ongelooflijke acteurs die op hun eigen unieke manier blijven bijdragen aan de MCU.

Veel van deze acteurs begonnen in het theater, wat past bij de grootsheid van de MCU. Ondertussen begonnen anderen als kindacteurs, of omgekeerd, werkten vele jaren voordat ze naam maakten. Laten we, met zoveel meer redenen om dit jaar enthousiast te worden over de MCU, terugkijken op hoe deze Marvel-helden elk hun start hebben gemaakt in de filmindustrie.

10 Brie Larson

Een jonge Brie Larson in Opvoeden van vader
Een jonge Brie Larson in Opvoeden van vader

Voordat ze wereldwijde bekendheid verwierf als Captain Marvel, de rol waarvan ze denkt dat ze "voorbestemd was om te spelen", had Brie Larson een rol in de kortstondige sitcom Raising Dad naast Bob Saget en Kat Dennings. Ze was toen pas 12 jaar oud en de onhandige pre-tiener is bijna onherkenbaar van de glamoureuze en krachtige actrice die we hebben leren kennen en liefhebben.

9 Samuel L. Jackson

Een jonge Samuel L Jackson in Coming to America
Een jonge Samuel L Jackson in Coming to America

Samuel L. Jackson, een theaterveteraan, speelde in vele toneelstukken voordat hij een wereldberoemde filmster werd en hij was ook sterk betrokken bij politiek activisme. Op een gegeven moment was hij zelfs een cheerleader op de middelbare school. Op het scherm zou een jonge Jackson te zien zijn in hitfilms Coming to America en Goodfellas, hoewel je moet uitkijken voor zijn knipperende optredens en je zult het missen.

8 Chris Hemsworth

Chris Hemsworth in Thuis en Uit
Chris Hemsworth in Thuis en Uit

De knappe Thor-acteur begon zijn carrière op tv. Net als veel Australische acteurs, zoals Margot Robbie en wijlen Heath Ledger, speelde Chris Hemsworth in langlopende Australische soaps Neighbours en Home and Away. Vanwege zijn charme en knappe uiterlijk zou het niet lang duren voordat Hollywood kwam bellen.

7 Paul Rudd

Paul Rudd in zijn tv-debuut
Paul Rudd in zijn tv-debuut

Het is ongelooflijk dat de jeugdige Ant-Man-ster werd geboren in de jaren '60 en zijn acteercarrière begon in 1992. Nadat hij als DJ bij Bar Mitzvahs had gewerkt, had Rudd een kleine rol in het tv-drama Sisters. Drie jaar later kreeg hij milde erkenning in de kaskraker Clueless, hoewel zijn rol grotendeels werd overschaduwd door de sterrenkracht van Alicia Silverstone als de iconische Cher Horowitz.

6 Michael B. Jordan

Michael B Jordan in The Wire
Michael B Jordan in The Wire

Voordat hij een begrip werd in Black Panther, een van de best scorende films aller tijden, speelde Michael B. Jordan Wallace in The Wire toen hij een tiener was. De knappe acteur is totaal onherkenbaar als de tengere, gevoelige Wallace, maar zijn sterrenkracht was duidelijk.

Wallace was een van de meest geliefde karakters van het eerste seizoen van de show, dus er was geen twijfel dat de enorm getalenteerde jonge acteur een grote naam voor zichzelf zou maken.

5 Randall Park

Randall Park on Curb Your Enthousiasme
Randall Park on Curb Your Enthousiasme

Na zijn afstuderen aan de prestigieuze UCLA werkte de Ant-Man and the Wasp-acteur bij de krant New Times LA. Daarna had hij kleine rollen in sitcoms zoals Curb Your Enthusiasm, waarin hij een dokter speelde die een tergend enge ontmoeting heeft met Larry David in de aflevering "The Table Read", en in Community en The Office.

4 Tom Holland

Tom Holland in Billy Elliot de musical
Tom Holland in Billy Elliot de musical

De 24-jarige Engelse acteur, die nu beroemd is vanwege zijn toetreding tot de MCU als Spider-Man, begon zijn carrière in het theater toen hij nog een kind was. Op 12-jarige leeftijd speelde hij op het podium in Billy Elliot the Musical en werd hij zelfs uitgenodigd om de Britse premier te ontmoeten. Hij bleef optreden in de musical tot 2010, toen de West End-run eindigde.

Twee jaar later werd hij gecast als de zoon van A-listers Ewan McGregor en Naomi Watts in de film The Impossible.

3 Ryan Reynolds

Ryan Reynolds in Sabrina the Teenage Witch
Ryan Reynolds in Sabrina the Teenage Witch

Hoewel hij nu wereldberoemd is, worstelde de Deadpool-ster een flink aantal jaren voordat hij in films werd gecast. Voordat Sabrina the Teenage Witch werd uitgezonden, werd het in 1996 als een tv-film getest en Sabrina's liefdesbelang werd gespeeld door niemand minder dan Ryan Reynolds, die toen net 19 was.

In 1998 speelde de toen 21-jarige Reynolds in de grotendeels vergeten sitcom Two Guys and a Girl, voordat hij in verschillende films speelde in een minder belangrijke hoedanigheid.

2 Zoë Saldana

Zoë Saldana in het middelpunt
Zoë Saldana in het middelpunt

Zoe Saldana, de op één na meest winstgevende filmacteur aller tijden, had een bescheiden begin voor haar rol als Gamora in de filmfranchises Guardians of the Galaxy en Avengers. Gepassioneerd door ballet, deed ze veel theaterwerk voordat ze beroemd werd. In haar eerste filmrol gebruikte ze haar dansvaardigheden door een balletstudent te spelen in 2000's Center Stage.

1 Scarlett Johansson

Scarlett Johansson in Noord
Scarlett Johansson in Noord

Voordat Scarlett Johansson een van de beroemdste actrices ter wereld werd en als Black Widow de MCU betrad, was hij een kinderactrice. De adolescent Scarlett verscheen halverwege de jaren '90 in kritisch gepande familiefilms North en Home Alone 3. Op 13-jarige leeftijd kreeg ze erkenning voor haar rol in Robert Redford's drama The Horse Whisperer uit 1998 en was daarna op weg naar een schitterende carrière.

Aanbevolen: