Waarom Jonah Hill openbare optredens vermijdt

Inhoudsopgave:

Waarom Jonah Hill openbare optredens vermijdt
Waarom Jonah Hill openbare optredens vermijdt
Anonim

Jonah Hill is een van de meest succesvolle komische acteurs van de jaren 2000 en verschijnt in een breed scala aan rollen die zijn veelzijdige vaardigheden als acteur laten zien. Zijn eerste opmerkelijke rol kwam in 2007's Knocked Up, die hij al snel volgde met meer belangrijke rollen in Superbad, Forgetting Sarah Marshall, en Get Him to the Greek.

Meer recentelijk was Hill te zien in blockbusterfilms zoals Don't Look Up in 2021, naast Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence, en The Lego Movie 2 in 2019. Hill heeft achter de schermen een behoorlijk stempel gedrukt op Hollywood als nou ja, goede vrienden worden met acteurs als DiCaprio en Adam Levine, en zelfs de bruiloft van laatstgenoemde begeleiden.

In 2022 kondigde Hill aan dat hij een stap terug zou doen uit het publieke oog en niet langer zijn eigen films zou promoten. Toen hij aankondigde dat hij in de nabije toekomst publieke functies zou weigeren, legde Hill uit dat de reden een reden is waar veel mensen zich mee kunnen identificeren.

Waarom Jonah Hill zijn nieuwste films niet promoot

In een verklaring aan Deadline in augustus 2022 onthulde Jonah Hill dat hij uit de schijnwerpers zou treden en een pauze zou nemen van het promoten van aankomende films vanwege angstaanvallen.

Hij legde uit dat hij tijdens het maken van zijn nieuwste project, een documentaire genaamd Stutz die geestelijke gezondheid onderzoekt, tot hem doordrong dat hij al enkele jaren chronische angstaanvallen had en de tijd moest nemen om ze op de juiste manier aan te pakken.

Ik ben klaar met het regisseren van mijn tweede film, een documentaire over mij en mijn therapeut over geestelijke gezondheid in het algemeen, genaamd 'Stutz'. Het hele doel van het maken van deze film is om therapie en de hulpmiddelen die ik in therapie heb geleerd aan een breed publiek te geven voor privégebruik door middel van een vermakelijke film”, vertelde de Wolf of Wall Street-acteur aan Deadline (via CNN).

"Door deze reis van zelfontdekking binnen de film ben ik tot het inzicht gekomen dat ik bijna 20 jaar last heb gehad van angstaanvallen", vervolgde hij, eraan toevoegend dat zijn angstaanvallen "worden verergerd door media-optredens en openbare evenementen.”

Hill deelde vervolgens dat hij hoopt dat de film "voor zichzelf zal spreken", maar in het belang om trouw te blijven aan zichzelf en de documentaire, zal hij zichzelf niet "zieker maken door erop uit te gaan en het te promoten.”

In de verklaring erkende Hill ook zijn voorrecht als een van de "weinigen die het zich kunnen veroorloven vrij te nemen" en in staat te zijn aan zijn angst te werken zonder zijn baan te verliezen.

Hij voegde eraan toe dat hij van plan was om met de documentaire en de bijbehorende verklaring “het voor mensen normaler te maken om over dit soort dingen te praten en ernaar te handelen. Zodat ze stappen kunnen zetten om zich beter te voelen en zodat de mensen in hun leven hun problemen beter kunnen begrijpen.”

Hoe professionals in de geestelijke gezondheidszorg hebben gereageerd op de beslissing van Jonah Hill

Het is niet verwonderlijk dat professionals in de geestelijke gezondheidszorg Hill hebben geprezen, zowel voor het maken van een documentaire die een licht werpt op psychische problemen als voor het spreken over zijn eigen ervaring - en voor het nemen van de beslissing om voor zichzelf te zorgen door uit de schijnwerpers te blijven.

Sprekend met de BBC, betoogde geestelijke gezondheidsprofessional Dr. Sandra Wheatley (via Deadline) dat "iemand die zoveel te verliezen heeft" en "eigenlijk bereid is een stap terug te doen", zoals Hill, bewonderd moet worden.

Ze legde ook uit dat beroemdheden optreden wanneer ze in het openbaar optreden, zelfs als ze niet acteren of zingen: "Maar als ze buiten het podium zijn, gaan ze terug naar wie ze werkelijk zijn. Dus beroemdheden moeten onthouden dat deze persona in de media een imitatie is die jij hebt, niet jij als individu en dat kan moeilijk in evenwicht te brengen zijn."

Deadline meldt dat psycholoog-consulent Dr. Elena Bailey het eens was met de gevoelens van Dr. Wheatley, door te stellen dat beroemdheden in de publieke belangstelling "zeer kwetsbaar" zijn en dat Hill's besluit om openbare optredens te vermijden "zelfbeschermend gedrag" is.

"Dit komt omdat het soort aandacht en feedback en commentaar op je leven een zeer grote impact kan hebben op je geestelijke gezondheid, en veel angst, negatieve gedachten, symptomen van depressie kan veroorzaken", legde ze uit.

Waarom Jonah Hill fans vroeg om geen commentaar te geven op zijn lichaam

Jonah Hill is geen onbekende om zich uit te spreken over moeilijke onderwerpen die veel beroemdheden onder druk gezet voelen om voor zichzelf te houden. In het verleden heeft de acteur zich opengesteld over de druk van het lichaamsbeeld in de algemene samenleving, en onthulde dat hij body-shaming heeft ervaren als acteur in de publieke belangstelling.

In oktober 2021 ging de ster zo vriendelijk naar Instagram om zijn fans te vragen te stoppen met commentaar te geven op zijn lichaam.

"Ik weet dat je het goed bedoelt, maar ik vraag je vriendelijk om geen commentaar te geven op mijn lichaam", schreef hij op het sociale mediaplatform, terwijl hij een hartemoji toevoegde. “Goed of slecht, ik wil je beleefd laten weten dat het niet helpt en niet goed voelt. Veel respect.”

Eerder dit jaar plaatste Hill een kop van de Daily Mail opnieuw, waarin de nadruk lag op shirtloze foto's van hem die tijdens het surfen werden gemaakt. In het bijschrift bevestigde hij dat hij op een veel betere plek in zichzelf was met betrekking tot zijn lichaamsbeeld.

"Ik denk niet dat ik ooit mijn shirt uitdeed in een zwembad tot ik halverwege de dertig was, zelfs niet in het bijzijn van familie en vrienden", vertelde hij zijn volgers. "Waarschijnlijk zou het eerder zijn gebeurd als de onzekerheden in mijn kindertijd niet waren verergerd door jarenlange openbare spot over mijn lichaam door pers en interviewers."

Hij vervolgde: Dus het idee dat de media me proberen te belazeren door me te stalken terwijl ik surf en foto's op deze manier afdrukt en het me niet meer kan faseren, is dope. Ik ben 37 en houd eindelijk van mezelf en accepteer mezelf.”

Aanbevolen: