Inside Alia Shawkat's carrière en persoonlijk leven

Inhoudsopgave:

Inside Alia Shawkat's carrière en persoonlijk leven
Inside Alia Shawkat's carrière en persoonlijk leven
Anonim

In 2003 debuteerde Fox met een eigenzinnige nieuwe sitcom, Arrested Development, waar fans snel van zouden gaan houden. De show bleef drie seizoenen op het netwerk en later nog 2 op Netflix, en fans raakten eraan gehecht en zijn disfunctionele personages. Het succesvolle ensemble van de serie was gemakkelijk beminnelijk en fans begonnen de cast zowel op als buiten het scherm te waarderen vanwege hun komische dynamiek in de show en zelfs achter de schermen.

Het enorme succes dat de serie zag, lanceerde veel van de carrières van de acteurs naar een nieuw niveau van sterrendom. Omdat veel van de castleden van Arrested Development hun acteercarrière op het scherm bleven ontwikkelen, leek met name één een iets andere weg in te slaan. Alia Shawkat ging niet alleen haar acteercarrière verder ontwikkelen na de finale van de show, maar de getalenteerde actrice verkende ook een overvloed aan andere carrièrepaden en rollen. Dus laten we eens kijken naar de wilde carrièrereis die Shawkat heeft gemaakt vanaf haar eerste acteerrollen tot nu toe.

8 Ze is een getalenteerde actrice met amper 100 credits op haar naam

Door één blik te werpen op de filmografie van de actrice, is het duidelijk te zien dat Shawkat zeer toegewijd is aan haar vak. Vanaf haar eerste gecrediteerde acteerrol in 1999 op slechts 10 jarige leeftijd, heeft de 33-jarige actrice slechts 100 rollen op het scherm verzameld met 95 credits. Van films tot televisierollen, Shawkat kan worden erkend voor kredieten zoals Pash in de film Whip It uit 2009 en Young Hannah Rayburn in de vroege jaren '00-serie State Of Grace. Meest recent maakte de jonge actrice deel uit van de dramaserie van Jeff Bridges, The Old Man.

7 Ze is misschien het best bekend voor haar rol in deze beroemde sitcom

Ondanks de lange en indrukwekkende lijst met credits die de actrice in de loop van haar carrière heeft verzameld, kan er één rol in het bijzonder zijn waar het publiek haar het best van herkent. In 2003 werd Shawkat een deel van de langlopende sitcom Arrested Development. De show, die meerdere jaren liep, volgde de eigenzinnige en disfunctionele Bluth-familie in hun dagelijkse ongelukken. In de show portretteerde Shawkat het karakter van de opstandige Maeby Fünke.

6 Ze heeft ook een handvol projecten geproduceerd

Naast het ontwikkelen van een indrukwekkend acteer-cv op het scherm, was Shawkat ook verantwoordelijk voor het produceren van een aantal projecten tijdens haar tijd in de film- en televisie-industrie. Met momenteel 4 productiecredits op haar naam, omvatten haar meest opvallende werken de door Miguel Arteta geregisseerde film Duck Butter uit 2018 en in totaal 30 afleveringen van de HBO Max-serie Search Party van 2016 tot 2020.

5 Ze heeft haar best gedaan om te regisseren

Een andere rol buiten de camera die Shawkat heeft verkend, is die van regisseur. Ondanks dat ze slechts 2 regiecredits op haar naam heeft staan, lijkt het alsof de rol iets is waar de in Californië geboren actrice ook succes in heeft gevonden. Haar eerste poging in de regisseursstoel zag Shawkat haar eigen aflevering van de 2015 Prema Cruz-serie regisseren., Suiker. Haar laatste regieproject zag haar de rol op zich nemen in 2021 voor een aflevering in Search Party waarin ze ook schittert.

4 En nam zelfs ooit de rol van schrijver op zich

Om de lijst met belangrijke productierollen af te ronden, heeft Shawkat in haar verleden ook de rol van schrijfster op zich genomen. De film Duck Butter uit 2018 speelde niet alleen Shawkat, maar werd ook door haar geschreven. Ondanks dat de speelfilm werd geregisseerd door Miguel Arteta, regisseur van Youth In Revolt, nam Shawkat ook de rol van uitvoerend producent in de film op zich. Het comedy-drama volgde Naima (Shawkat) en Sergio, gespeeld door de Spaanse actrice Laia Costa, terwijl ze een diepe band vinden en koesteren nadat ze besloten 24 uur achter elkaar door te brengen.

3 Ze deed soundtrackwerk voor een paar projecten

Het lijkt erop dat Shawkat niet alleen een drievoudige bedreiging is, aangezien de indrukwekkende creatieveling ook betrokken is geweest bij eerdere soundtracks voor verschillende projecten. Volgens de IMDb-pagina van de actrice heeft Shakwat momenteel 5 soundtrack-credits op haar naam staan. Van het uitvoeren van een vertolking van Lorde's "Royals" in de film Animals uit 2019 tot de komische vertolking van Bette Midler's "Wind Beneath My Wings", die ze samen met Aubrey Plaza uitvoerde in de film The To Do List uit 2013, het lijkt alsof de actrice altijd klaar om haar hand in elke creatieve uitlaatklep te proberen.

2 Buiten de film- en tv-industrie is ze een fervent schilder

Naast haar succes in de televisie-, film- en productie-industrie, lijkt Shawkat nog een creatieve passie te hebben in de vorm van kunst en schilderen. Volgens Artnet News begon de actrice haar artistieke reis op 18-jarige leeftijd toen ze begon te schilderen in de kelder van een oude vriend die ze als studio gebruikte. Terwijl ze sprak met de kunstreporter, vertelde Shawkat het begin van haar artistieke reis samen met haar beste jeugdvriend en keramist uit Oakland, Maria Paz.

De actrice verklaarde: "Toen we kinderen waren, waren we altijd aan het tekenen en tekenen", voegde ze eraan toe: "We waren in de woestijn en het was nogal saai, dus dat was onze uitlaatklep. Rook de pot en trek.”

1 Ze komt uit een lange rij getalenteerde creatievelingen

Door in de stamboom van Shawkat te duiken, is het gemakkelijk te zien hoe de actrice uitgroeide tot de getalenteerde creatieveling die ze nu is. De 33-jarige komt uit een even getalenteerde familie van creatievelingen en haar vader is de filmproducent Tony Shawkat, die betrokken was bij een paar projecten op het scherm, zoals het komediedrama Bart Got A Room uit 2008 en de Anna Paquin-film uit 2010 drama De romantici. Bovendien was de grootvader van Shawkat ook een behoorlijk grote naam in de branche. De vader van haar moeder was wijlen acteur Paul Burke, die zeer bekend staat om zijn rollen in behoorlijk grote films zoals Valley Of The Dolls uit 1967 en de door Steve McQueen geleide speelfilm The Thomas Crown Affair uit 1968.

Aanbevolen: