Mark Cuban heeft zijn gigantische vermogen uitgegeven op ronduit coole manieren

Inhoudsopgave:

Mark Cuban heeft zijn gigantische vermogen uitgegeven op ronduit coole manieren
Mark Cuban heeft zijn gigantische vermogen uitgegeven op ronduit coole manieren
Anonim

Nu Mark Cuban al vele jaren de hoofdrol speelt in Shark Tank, hoewel hij op een gegeven moment bijna stopte met de show, is hij beroemd geworden om zijn zakelijk inzicht. Ook bekend om zijn uitgesproken manieren, zijn Cubaanse fans gaan verwachten dat hij altijd openhartig is over zijn mening.

Natuurlijk besteedt Make Cuban niet al zijn tijd aan het doen van zakelijke deals en het uitroepen van zijn rivalen. Het blijkt dat wanneer Cuban niet bezig is met het filmen voor Shark Tank, hij zijn enorme fortuin uitgeeft aan ongelooflijk coole dingen. En als je $ 4,7 miljard aan geld en activa hebt (volgens Forbes), kun je zeker veel doen …

6 Mark Cuban kocht democratie

Als veel mensen zich voorstellen wat miljardairs doen, stellen ze zich voor dat ze samenkomen in salons terwijl ze huisjassen dragen en opscheppen over de spullen die ze hebben gekocht. Per slot van rekening verzamelen miljardairs en beroemdheden belachelijke en dure dingen.

Hoewel dat in het echte leven vrijwel zeker niet gebeurt, zou Mark Cuban, als hij op een van die bijeenkomsten was, kunnen opscheppen dat hij de eigenaar is van democratie. Cuban is tenminste eigenaar van democratie.com sinds hij het in 2019 kocht.

Toen Mark Cuban de website kocht, waren er veel vermoedens dat hij er grote plannen mee had. In werkelijkheid verwijst de website gewoon door naar blogmaverick.com waar Cuban zijn online dagboek bijhoudt.

Waarom Cuban de website kocht als hij er niets mee zou doen, dat is het coolste van alles. Cuban legde tenslotte uit dat hij democratie.com kocht "om er zeker van te zijn dat niemand er iets geks mee deed."

5 Mark Cuban kocht een stad

De afgelopen jaren is er veel discussie geweest over opgeblazen vastgoedmarkten als een serieus probleem voor veel mensen. Immers, in de afgelopen generaties was het kopen van onroerend goed een van de snelste en gemakkelijkste manieren om rijkdom te vergaren, dus nu het voor veel mensen onbetaalbaar is, is het leven veel moeilijker.

Aangezien hij een miljardair is, zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat niemand zich ooit zorgen maakte dat Mark Cuban zich onroerend goed zou kunnen veroorloven. Aan de andere kant had niemand verwacht dat Cuban bijna alles zou kopen van een grotendeels onbewoonde stad in Texas.

Toen Cuban door NBC News werd gevraagd waarom hij de ongebruikelijke aankoop deed, antwoordde hij in een e-mail. 'Deed het om een vriend te helpen. Nog geen plannen!”

4 Mark Cuban heeft de grootste e-commerce-aankoop in de geschiedenis gedaan

Voor veel kinderen die opgroeiden in een tijdperk waarin het Guinness Book of World Records in paperback werd gepubliceerd, was het een droom om je plaats op die pagina's te verdienen. Helaas duurde het meestal niet lang voordat die kinderen besloten dat ze niet de langste persoon ter wereld zouden worden of de langste vingernagels zouden krijgen.

Het is niet verwonderlijk dat sommige beroemdheden wereldrecords hebben weten te behalen, waaronder Mark Cuban. In zijn geval is het wereldrecord dat hij bezit direct gerelateerd aan zijn fortuin.

Tenslotte is zijn wereldrecord voor het doen van de grootste e-commerce-aankoop in de menselijke geschiedenis. In 1999 kocht Cuban een Gulfstream V-zakenjet via internet voor $ 40 miljoen via internet.

3 Mark Cuban kocht de Dallas Mavericks

In een ideale wereld zou iedereen met een machtspositie daar zijn vanwege hun leiderschapskwaliteiten en competentie. In werkelijkheid weet echter vrijwel iedereen hoe het voelt om een baas te hebben waarvan ze denken dat hij niet weet waar hij het over heeft. Helaas hebben mensen in die situatie meestal geen enkele manier om naar hun mening over die baas te handelen.

Toen Mark Cuban in november 1999 een wedstrijd van Dallas Mavericks bijwoonde, was niemand die bij het team betrokken was zijn baas.

Desalniettemin zei Cuban dat hij tijdens het bijwonen van de wedstrijd iets ging geloven dat veel sportfans regelmatig denken. "Ik kan het beter doen dan dit."

Nadat hij zich realiseerde dat hij als nieuw geslagen miljardair in die tijd de droom van de gemiddelde sportfan voor zichzelf kon laten uitkomen, heeft Cuban zes weken lang onderhandeld en een meerderheidsbelang in de Mavericks gekocht voor $ 285 miljoen.

2 Mark Cuban maakte de dromen van zijn vader waar

Als Mark Cuban in het verleden over zijn vader heeft gesproken, schetst hij een beeld van een werkelijk opmerkelijk mens.

Een perfect voorbeeld daarvan is dat Cuban zegt dat zelfs nadat hij miljardair was geworden, zijn vader uit de arbeidersklasse hem nog steeds nooit een cheque liet ophalen als ze samen uit eten gingen. Met dat in gedachten is het geweldig om te horen dat Cuban zegt dat hij in staat was om de droom van zijn vader waar te maken.

“Ik vertelde hem dat hij overal ter wereld kon gaan waar hij maar wilde. … Hij hield van reizen, dus hij kon gewoon gaan waar hij maar wilde. Hij ging overal op cruises - hij was Mr. Cruise - en er zouden altijd 20 verhalen zijn. Ik hoorde van mensen of kreeg e-mails van willekeurige mensen die vrienden met mijn vader hadden gemaakt.”

1 Mark Cuban richtte een online apotheek op

In de afgelopen jaren is vrijwel iedereen het erover eens dat de prijzen van geneesmiddelen op recept veel te hoog zijn. Helaas lijkt het vaak alsof de enige groep mensen die het daar niet mee eens is, de mensen zijn die medicijnen producerende bedrijven en apotheken runnen.

Op basis van wat Mark Cuban heeft gezegd over de online apotheek die hij besloot te openen, lijkt dat niet langer het geval te zijn.

Op het moment van schrijven is er geen manier om te weten wat de langetermijneffecten van de online apotheek van Mark Cuban zullen zijn. Cuban heeft echter gezegd dat hij van plan is winst te maken en tegelijkertijd de prijzen voor klanten aanzienlijk te verlagen.

Ervan uitgaande dat hij erin slaagt de prijzen te verlagen voor miljoenen mensen die dringend betaalbare medicijnen nodig hebben, zal dat gemakkelijk het coolste zijn dat Cubaan ooit met zijn geld heeft gedaan.

Aanbevolen: