Wat is er ooit gebeurd met MTV VJ's uit de jaren '80 en '90?

Inhoudsopgave:

Wat is er ooit gebeurd met MTV VJ's uit de jaren '80 en '90?
Wat is er ooit gebeurd met MTV VJ's uit de jaren '80 en '90?
Anonim

De ultieme nostalgie voor iedereen die in de jaren '80 en '90 volwassen werd, herinnert zich waarschijnlijk de oude tijd van MTV, toen het allemaal muziekvideo's en hot takes over Madonna of Guns N' Roses waren. MTV ging voor het eerst in 1982 in de lucht en was het eerste netwerk in zijn soort dat gebruikmaakte van "Video Jockeys", zoals radio-dj's, maar je weet wel, met muziekvideo's.

De originele MTV VJ's waren Alan Hunter, J. J. Jackson, Nina Blackwood, Martha Quinn en Mark Goodman. In de loop der jaren zijn er echter veel VJ's van het netwerk gekomen en gegaan, sommigen zetten hun carrière in de muziek voort, anderen gingen acteren of gingen door met het hosten van shows op andere netwerken, en sommigen vielen gewoon volledig van de kaart.

14 Alan Hunter

Alan Hunter was een van de vijf originele VJ's. Niet alleen dat, hij was de eerste die ooit een MTV-show presenteerde, en hij was het gezicht dat het MTV-publiek voor het eerst zag toen het debuteerde. Tegenwoordig woont Alan in Birmingham, Alabama, waar hij een filmstudio en een muziek-/entertainmentlocatie genaamd Workplay runt. Hij presenteert ook de show The Eighties on 8 die wordt uitgezonden op Sirius XM-radio.

13 J. J. Jackson

Jackson was de oudste van de oorspronkelijke VJ's en had al gewerkt als radio-dj en als muziekreporter voor KABC-TV, het ABC-filiaal in Los Angeles. Jackson was het meest bekend voor het hosten van MTV's verslaggeving van het beroemde benefietconcert Live Aid. Helaas stierf hij in 2004 aan hartfalen.

12 Nina Blackwood

Blackwood werkte tot 1986 bij MTV. Toen ze wegging, bleef ze hosten en werd ze verantwoordelijk voor 'Rock Report' van Entertainment Tonight. Ze is nu gastheer van twee radioshows, Absoluut 80s van Nina Blackwood, en co-presentator van The 80s on 8 met Alan Hunter.

11 Martha Quinn

Quinn was pas 22 toen ze bij MTV kwam en veel fans beschouwden haar volgens Biography als "MTV's beste VJ". Quinn was oorspronkelijk een actrice en had een paar commercials gedaan voor MTV. Daarna speelde ze rollen in shows als Full House en The Bradys en was ze mede-gastheer van Star Search, een soort van de jaren 90-versie van America's Got Talent. Ze host nu iHeartRadio's iHeartThe80s en een podcast genaamd Talk Talk With Martha Quinn.

10 Mark Goodman

Goodman bleef, net als veel van zijn mede-VJ's, in de muziek werken nadat hij MTV in 1987 had verlaten. Hij heeft gewerkt voor KROQ, Soundbreak.com en VH1 Classic, en hij was de muzieksupervisor voor een weinig bekende show genaamd Desperate Housewives. Hij is co-host van The 80s on 8 met Hunter en Blackwood.

9 John Sencio

Sencio was MTV's vroege ochtendgastheer van Rude Awakening. Hij verliet MTV in de vroege jaren 2000 om producer, regisseur en documentairemaker te worden.

8 Daisy Fuentes

Fuentes was een van de meest populaire VJ's vanwege haar goede uiterlijk. Fuentes was ook een model en werd gebruikt in advertentiecampagnes voor Budweiser en andere producten, en werkte zwaar in de mode-industrie, met de verkoop van make-up, kleding en parfum. Fuentes blijft hosten, ze is nu te zien in de show A New Leaf. Leuk weetje, ze was MTV's eerste Latina VJ.

7 Adam Curry

Curry begon als presentator van Headbangers en The Top 20 Video Countdown in 1987. Curry zou een enorme innovator worden als een van de eerste succesvolle podcasters ooit, aangezien hij sinds 2007 gastheer is van de politieke podcast No Agenda.

6 Gladde Kanter

Slick, wiens echte naam China is, is de dochter van Jefferson Airplane-zangeres Grace Slick. Slick was pas 15 toen ze voor MTV begon te werken, en van daaruit acteerde ze af en toe en werkte ze een beetje voor haar ouders als songwriter. Kanter werkt nu in Pomona, CA bij UrbanMission, waar ze verslaafden helpt herstellen van verslaving.

5 Karen Duffy

Je herkent Duffy misschien van haar vele films, waaronder Dumb and Dumber en Blank Check. Ze was ook de stem van Linda Otter in The Fantastic Mr. Fox. Duffy lijdt aan neurosarcoïdose, en daarom is ze zo bezig met haar acteercarrière.

4 Tyrese Gibson

Dat klopt, Roman Pearce uit The Fast And The Furious-films was eind jaren negentig een VJ. Hij nam de baan aan om zijn muziekcarrière aan te vullen, wat een grote vlucht nam dankzij de publiciteit die hij vergaarde met zijn MTV-werk. In 2021 begon de muzikant en acteur een rommelig scheidingsproces met zijn inmiddels ex-vrouw, Samantha Lee.

3 Bill Bellamy

Bellamy begon in 1993 als presentator van MTV Beach House. Hij was oorspronkelijk een stand-upcomedian en bleef toeren op het circuit terwijl hij als VJ werkte. Bellamy heeft in verschillende films en tv-shows gespeeld, hij was gastheer van twee seizoenen van NBC's Last Comic Standing en hij was vele malen te gast voor Rachel Ray.

2 Downtown Julie Brown

Downtown Julie Brown was gastheer van Club MTV van 1987 tot 1992. Sindsdien is ze gaan acteren, verscheen ze in een handvol tv-shows en is ze een vaste waarde in de SyFy Sharknado-films. Ze presenteert ook de serie A Year In Music en is een veelgevraagde expert voor elke show die muziek of culturele geschiedenis documenteert.

1 Carson Daly

Daly is misschien wel de meest recente van de MTV VJ-alumni die zich heeft gevestigd. Hij sloot zich eind jaren '90 aan bij het netwerk en werd al snel de gastheer van TRL, en was misschien wel de beroemdste gastheer van de show. Hij bleef bij het netwerk tot het midden van de jaren 2000 en waagde zich toen in de wereld van hosting en journalistiek voor andere netwerken. Hij is nu een vaste klant in Today en verschillende andere NBC-programma's en heeft enkele miljoenen dollars op zijn naam staan.

Aanbevolen: