Zelfs na openbare schandalen verdient James Charles nog steeds meer dan $ 100K per bericht op sociale media

Inhoudsopgave:

Zelfs na openbare schandalen verdient James Charles nog steeds meer dan $ 100K per bericht op sociale media
Zelfs na openbare schandalen verdient James Charles nog steeds meer dan $ 100K per bericht op sociale media
Anonim

Inkomsten genereren met sociale media werkt niet voor iedereen, maar veel mensen met verschillende niveaus van online bekendheid hebben manieren gevonden om van hun platforms enorme geldkoeien te maken. Door hun bereik uit te breiden naar meerdere platforms, verdienen influencers op sociale media miljoenen dollars per jaar voor alles, van het vertellen van waargebeurde misdaadverhalen tot het reageren op video's van anderen tot het aanbrengen van make-up voor de camera.

En qua inkomsten en invloed was James Charles een van de eerste groten van de beauty-YouTuber-community.

Samen met YouTube-sterren als Jeffree Star, Charli D'Amelio, Addison Rae, Madison Beer en meer mainstream celebs als Doja Cat en Kylie Jenner, groeide James Charles zijn schare fans en maakte hij zijn portemonnee dik.

In feite was hij al $ 12 miljoen waard tegen de tijd dat hij in 2020 21 werd. Helaas voor Charles namen zijn verdienmogelijkheden een beetje af na zijn twijfelachtige gedrag en enkele zeer ernstige beschuldigingen. Toch heeft het zijn verdiensten niet volledig naar beneden gehaald. Het is verbazingwekkend hoeveel James Charles blijft binnenhalen ondanks dat hij "geannuleerd" is.

Verschillende schandalen dreigden de schoonheid YouTuber te annuleren

Hoewel James Charles ooit werd uitgelicht als een indrukwekkende nieuwkomer in de schoonheidswereld, bleef dat niet lang zo. Meerdere beschuldigingen over het vermeende ongepaste gedrag van Charles met minderjarigen begonnen zich te verspreiden, waarbij mensen massaal naar Twitter en andere sociale media stroomden telkens wanneer er een nieuwe beschuldiging opdook.

Twitter werd zelfs gecrediteerd voor het "annuleren" van Charles nadat hij schijnbaar probeerde volgers af te leiden van zijn eigen schandalen door Meghan Markle uit te praten.

Het drama eindigde daar echter niet, toen James opmerkingen maakte over het leuk vinden van jongere mannen, terwijl vernietigende rapporten over zijn ongepast gedrag hun ronde bleven doen.

Uiteindelijk hebben bedrijven als YouTube dit opgemerkt.

Ondanks demonisering op sommige kanalen, bleef Charles verdienen …

Twitter vierde feest, en James Charles huilde blijkbaar toen YouTube ervoor koos om zijn kanaal in 2021 te demonetiseren. YouTube annuleerde Charles van zijn partnerprogramma, wat betekende dat hij geen geld kon verdienen met het platform vanwege schending van het beleid.

Het spreekt ook voor zich dat sommige merken zich op dat moment waarschijnlijk hebben teruggetrokken uit eerder geplande promoties met Charles. Toch meldde Business Insider dat in april 2021 nog maar weinig merken over Charles hadden gesproken (dit was voordat YouTube de ster annuleerde).

Zijn samenwerkingen omvatten meerdere lucratieve relaties met bedrijven als Morphe Cosmetics (die in 2018 met hem samenwerkte aan een palet), Sephora en zelfs Chipotle.

Business Insider bevestigde dat Ulta Beauty op dat moment geen sponsoring had met Charles en dat er momenteel "geen plannen zijn om opnieuw in contact te komen".

De beperking was blijkbaar niet voor onbepaalde tijd, want vanaf september 2022 suggereert Just Jared dat Charles ongeveer $ 34.000 per post op het platform verdient.

En zijn verdiensten houden daar niet op.

James Charles verdient nog steeds geld via YouTube en sociale media

Just Jared heeft verschillende bronnen van inkomsten van James Charles op een rijtje gezet, en YouTube is misschien wel een van zijn laagste verdieners. Volgens de gegevens van de publicatie liggen de inkomsten van Charles op ongeveer $ 75K per bericht voor Instagram.

Op TikTok verdient James blijkbaar ergens rond de $35.000 per video. Alles bij elkaar zou Charles ongeveer $ 145.000 per video kunnen verdienen, als deze op meerdere platforms wordt gedeeld.

Hoewel het moeilijk is om te beweren dat het creëren van inhoud geen 'echte baan' is - omdat het inspanning, tijd en apparatuur vereist - is dat een indrukwekkend bedrag voor iedereen om binnen te harken, vooral na zoveel controverse en twijfelachtig gedrag.

Natuurlijk, hoewel James misschien nog steeds een inkomen verdient, betekent dat niet dat hij vrijuit is gekomen als het gaat om alle beschuldigingen tegen hem. Sterker nog, volgers bleven hem bespotten en bestempelen hem als een roofdier op nieuwere inhoud in 2021, nadat de beschuldigingen enigszins waren weggeëbd en zijn kanaal weer normaal was.

Wat kwam er van de beschuldigingen tegen James Charles?

Hoewel het moeilijk is vast te stellen hoe zijn "geannuleerde" verdiensten van James Charles heeft veranderd, is het logisch dat hij kansen heeft laten liggen.

Maar omdat sommige beschuldigingen tegen hem geen "bewijzen" hadden, lijkt er sinds medio 2021 niet veel actie te zijn ondernomen met betrekking tot de beschuldigingen. Hoewel er misschien teksten bestaan tussen Charles en ogenschijnlijk minderjarige contacten, heeft hij volgehouden dat hij, hoewel hij onbedoeld zijn macht als social media-beïnvloeder misbruikte, eindelijk de [toevallige] fout van zijn wegen had ingezien.

Het klinkt niet erg als een verontschuldiging, maar James verklaarde, per Business Insider, dat "een machtsongelijkheid kan optreden, zelfs als het niet opzettelijk is."

Hij legde uit: "Wat ik eerder niet kreeg, is dat de opwinding die gepaard gaat met praten met een beroemdheid letterlijk genoeg is om iemand iets te laten doen of zeggen dat ze normaal niet zouden doen."

Charles sloot af met te zeggen dat hij het nu snapt.

Aanbevolen: