Rupert Grint kan zich om deze reden geen tijd voor Harry Potter herinneren

Inhoudsopgave:

Rupert Grint kan zich om deze reden geen tijd voor Harry Potter herinneren
Rupert Grint kan zich om deze reden geen tijd voor Harry Potter herinneren
Anonim

Rupert Grint werd op elfjarige leeftijd in de schijnwerpers gezet toen hij de rol van Ron Wemel in de legendarische Harry Potter-films vertolkte. Het is meer dan een decennium geleden dat Grint het intens loyale, zij het heethoofdige personage uitbeeldde. Bovendien heeft de Sick Note-ster opmerkelijke rollen op zich genomen in meerdere producties, zowel op het kleine als op het grote scherm.

Desalniettemin beschouwt Grint de franchise nog steeds als een groot deel van zijn leven, en spreekt hij vaak heel liefdevol over zijn karakter. De acteur is zelfs zo ver gegaan als te beweren dat hij zich geen tijd kan herinneren voordat hij Ron Wemel was.

Grint is ook de eerste van het beroemde trio die toegeeft open te staan voor een Harry Potter-reboot zonder voorbehoud. Dus, hoe heeft Harry Potter uiteindelijk zo'n enorme impact gehad op het leven van deze specifieke ster?

Harry Potter was een groot deel van het leven van Rupert Grint

Rupert Grint stapte op ongelooflijk jonge leeftijd in de tovenaarsgewaden van Ron Wemel. De acteur, nu 34 jaar oud, speelde de rol gedurende zijn tienerjaren. Met dit in gedachten, zou het geen verrassing moeten zijn dat de acteur het moeilijk vindt om zich het leven vóór Harry Potter voor te stellen. "[Harry Potter] was zo'n groot deel van mijn leven. Het is echt mijn leven geweest”, vertelde Rupert in 2011 aan Parade. “Ik kan me niet echt een leven ervoor herinneren.”

De acteur werd zelfs emotioneel toen de franchise in 2009 eindelijk het laatste hoofdstuk afsloot.

“Om dat gewoon allemaal neer te komen op net als, op een dag, en als één ding, lijkt gewoon heel vreemd. Ja, het was emotioneel. Er was een echt verdriet over en een nogal leeg gevoel. Dus ik herinner me dat ik mijn kamer inpakte, alles in dozen deed, en ik had speelgoed van toen ik 10 was. Het was raar."

Rupert Grint overweegt de Harry Potter-franchise op één punt te verlaten

Er is nog een andere reden waarom Grints leven vóór Harry Potter zo'n vage, verre herinnering is geworden. Na bijna een decennium in de enorm succesvolle franchise te hebben gespeeld, merkte Rupert dat hij worstelde met publiciteit; een fenomeen dat hij voor Harry Potter nog nooit was tegengekomen.

“Het is bijna alsof je een gespleten persoonlijkheid hebt. Soms kan het behoorlijk mensonterend zijn als mensen gewoon foto's van je maken als je weg bent', vertelde Rupert in 2018 aan de UK's Independent. 'Voor hen ben je gewoon dit ene ding. Het is een raar bestaan. Maar dat is mijn leven. Ik kan me het leven ervoor niet echt herinneren. Op een rare manier word je er blasé van. Het wordt normaal en je past je aan.”

Ondanks dat hij ongelooflijk gehecht was aan de franchise, vond Rupert het vaak moeilijk om te gaan met het eindeloze media-onderzoek. De acteur overwoog zelfs om de franchise op een gegeven moment te verlaten.

“Ik was net klaar met mijn GCSE's. Ik dacht: wil ik dit echt blijven doen? Het is een beetje een sleur.'Omdat het natuurlijk een groot offer is', vertelde hij aan Independent. “Je neemt anonimiteit als vanzelfsprekend aan, gewoon normale dingen doen, gewoon uitgaan. Alles was anders en een beetje eng. Er waren tijden dat ik dacht: ik ben klaar.'”

Rupert Grint staat open voor terugkeer naar de Harry Potter-franchise

Rupert Grint bekeek aanvankelijk de terugkeer naar de Harry Potter-franchise met schroom. Het is duidelijk dat de acteur niet wilde dat de uitgebreide inspanningen die hij had gedaan om een leven buiten Zweinstein op te bouwen, verloren zouden gaan.

"Daar heb ik het boek over gesloten", zei hij in 2018. "Het was een enorm en verbazingwekkend deel van mijn leven waarvan ik voel dat het op het juiste moment eindigde. We zeggen dit allemaal, maar we zijn klaar om verder te gaan. Het interessante is dat ik het toneelstuk [Harry Potter and the Cursed Child] een paar jaar geleden heb gezien, en het is 30 jaar later gebaseerd. Het was heel vreemd om iemand anders Ron te zien spelen. Een personage dat ik echt dacht te zijn. We zijn opgegaan in dezelfde persoon. Om te zien hoe iemand anders het uitbeeldt, was het als een uittredingservaring. Het was heel vreemd. Ik vond het geweldig.”

De acteur heeft sindsdien echter zijn deuntje veranderd. In een interview met ITV's Good Morning Britain, onthulde Grint dat hij graag zijn rol als Ron Weasley zou hernemen voor een Harry Potter-reboot. “Ik kan niet echt een reden bedenken om dat niet te doen. Ik hou van dat karakter. Ik hou van die wereld. Het is een groot deel van mijn leven", zei hij. "Ik voel dit soort eigendom van Ron op een rare manier."

Aanbevolen: