Zo won Maryanne Oketch Survivor seizoen 42

Inhoudsopgave:

Zo won Maryanne Oketch Survivor seizoen 42
Zo won Maryanne Oketch Survivor seizoen 42
Anonim

Maryanne Oketch werd beroemd nadat ze de jongste en eerste Keniaans-Canadese vrouw was die de titel van enige overlevende behaalde. Maryanne behaalde de felbegeerde titel na een felle confrontatie met mede Survivor-finalisten Mike Turner en Romeo Escobar. De jonge Canadees verzamelde maar liefst zeven van de in totaal acht jurystemmen, waarmee hij het aantal stemmen van 7-1-0 repliceerde dat werd behaald door landgenoot Erika Casupanan die de titel won in seizoen 41.

De 24-jarige verbaasde de jury toen ze haar uitgebreide spelplan op de laatste stamraad uiteenzette. De overwinning heeft misschien veel Survivor-fans verrast, aangezien Maryanne pas een grote speler in de veelgeprezen realityshow werd als de meeste schipbreukelingen van seizoen 42 waren geëlimineerd. We breken Maryanne's reis op Survivor af en onderzoeken hoe ze de onverwachte overwinning wist te behalen.

8 Wie is Maryanne Oketch?

Survivor's recente overwinnaar is een inwoner van Canada, geboren in Duitsland bij een Keniaanse moeder. Maryanne bracht een aanzienlijk deel van haar vroege leven door in Ajax, Nederland en beschouwt de stad als haar tweede thuis.

De 24-jarige heeft veel gereisd en heeft gedurende haar hele leven in meerdere steden gewoond, waaronder Ontario, Kingston, Toronto en Londen. Oketch heeft een bachelor's degree in Integrated Chemistry van de McMaster University in Ontario en is momenteel ingeschreven aan de seminarieschool.

7 Maryanne Oketch was vastbesloten om Survivor te winnen

Maryanne was ongelooflijk enthousiast over Survivor. Oketch was ook vastbesloten om vanaf het begin de enige overlevende te worden.

De vasthoudendheid en vastberadenheid van de 24-jarige was duidelijk in haar casting-interview met CBS toen ze bekende: Ik ga nooit naar beneden zonder een gevecht. Als alle hoop verloren is, zal ik op zoek gaan naar idolen, met mensen praten en ze ervan overtuigen dat ik blijf, het beste is voor iedereen. Ik ga op Survivor om te winnen, en ik zal er alles aan doen om dat te doen.”

6 Maryanne Oketch bagatelliseerde haar dreigingsniveau in de vroege dagen van haar reis op Survivor

Maryanne Oketch's sprankelende persoonlijkheid en onvolwassenheid hebben Survivor-fans misschien doen geloven dat de 24-jarige buiten haar klasse was en binnen een paar dagen zou worden geëlimineerd.

Echter, zoals de Canadees later zou toegeven, waren haar gekke capriolen slechts een dekmantel bedoeld om mede-schipbreukelingen ervan te overtuigen dat ze een minimale bedreiging vormde. Oketch's beslissing om haar sterke punten te bagatelliseren werkte uitstekend, waardoor ze een underdog kon blijven tot een geschikt moment.

5 Maryanne Oketch was niet bang om risico's te nemen

Tegen het einde van het seizoen begon Maryanne gedurfde risico's te nemen in een poging de overwinning veilig te stellen. Op een gegeven moment orkestreerde Oketch de eliminatie van meester-manipulator Omar Zaheer uit de competitie, waarbij ze enkele essentiële allianties riskeerde die ze gedurende het seizoen had gesloten.

Maryanne verbrak de riskante zet in een interview met TV Line en zei: Ik zou elke brug hebben verbrand als ik Omar er niet echt uit had gekregen. Want dan zou Lindsay niet met mij samenwerken, en zou Romeo geweten hebben dat ik het prima had gevonden als zijn naam zou worden weggegooid voor het geval Omar niet naar huis zou gaan.'

4 Maryanne Oketch vormde nuttige allianties met stamgenoten

Maryanne Oketch was ongelooflijk bedreven in het benutten van haar sociale vaardigheden om allianties te sluiten met mede-schipbreukelingen. Hoewel haar eigenzinnige persoonlijkheid haar een buitenstaander maakte in de eerste afleveringen van het seizoen, herstelde ze zich snel en vormde ze cruciale allianties met Mike Turner, Romeo Escobar en Lindsay Dolashewich.

Maryanne's allianties met deze grote spelers waren essentieel om Omar Zaheer uit de competitie te verdrijven en haar plaats in de laatste drie veilig te stellen.

3 Maryanne Oketch manipuleerde af en toe haar stamgenoten

Maryanne Oketch had er geen moeite mee om haar emoties te gebruiken om mede-schipbreukelingen te manipuleren. Tijdens een van Survivors individuele immuniteitsuitdagingen bood Jeff Probst Maryanne en haar stamgenoten een overvloedige voorraad rijst aan als ze ermee instemden de slopende uitdaging aan te gaan.

Maryanne gaf later in een biechtstoel toe dat ze haar emoties had gebruikt om haar stamgenoten te manipuleren om buiten te zitten.

2 Maryanne Oketch wist wanneer ze haar emoties opzij moest zetten

Maryanne Oketch stond erom bekend dat ze haar emoties op haar mouw droeg en haar uiterste best deed om loyaliteit aan haar stam te tonen. De 24-jarige seminariestudent was echter ook op haar hoede om haar oordeelsvermogen door haar emoties te laten vertroebelen en zou haar emoties terzijde schuiven wanneer rationele en moeilijke keuzes moesten worden gemaakt.

Maryanne's vermogen om haar genegenheid en loyaliteit aan mede-schipbreukelingen over het hoofd te zien toen ze zich bij de stam aansloot bij het elimineren van haar oude bondgenoot, Lindsay Dolashewich.

1 Maryanne Oketch was ongelooflijk strategisch

Maryanne Oketch's vermogen om strategisch te denken was niet duidelijk in de voorbereidende afleveringen van het seizoen. Tijdens de laatste stamraad werd echter duidelijk dat Oketch ongelooflijk bedreven was in het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën.

Maryanne maakte gebruik van haar alliantie met Mike Turner om hem zijn idool op haar te laten spelen, ondanks dat ze al in het bezit was van een idool. Maryanne slaagde er ook in het hele seizoen een idool geheim te houden voor mede-schipbreukelingen, waardoor de felbegeerde totem werd bewaard voor een adembenemende onthulling tijdens de laatste stamraad.

Aanbevolen: