Hoe Natasha Lyonne terugkeerde naar acteren na nuchterheid

Inhoudsopgave:

Hoe Natasha Lyonne terugkeerde naar acteren na nuchterheid
Hoe Natasha Lyonne terugkeerde naar acteren na nuchterheid
Anonim

Natasha Lyonne's opkomst tot het sterrendom was niet helemaal het perfecte verhaal. De controversiële actrice, afkomstig uit New York City, was eind jaren negentig aan de top van haar kunnen voor haar werken American Pie totdat de wereld op zijn kop stond toen ze in 2005 in het ziekenhuis werd opgenomen voor een ingeklapte long en heroïneverslaving.

Sindsdien is de actrice weer op de been en vertoont ze geen tekenen van vertraging. Ze maakte haar tv-terugkeer in Orange Is the New Black als herstellende drugsverslaafde en is op weg om een natuurlijk begaafd regisseur te worden voor haar werk in Russian Doll.

"In veel opzichten is de reden dat ik niet dood ben, omdat er een vechter in mij is die wil overleven. En kijk, nou ja, misschien geen happy end, maar op zijn minst een zinvolle, "ze herinnerde zich haar triomfantelijke comeback in een interview in 2019 met The Guardian. Hier is een kijkje in de acteercarrière en het persoonlijke leven van Natasha Lyonne na haar nuchterheid.

8 Natasha Lyonne keert terug naar acteren met Orange Is The New Black

Na een twijfelachtig gat op haar IMDb-pagina, terwijl ze vocht tegen een persoonlijke demon, keerde Natasha Lyonne terug naar de televisie als Nicky Nichols in het gevangeniskomedie-drama Orange Is the New Black.

Interessant is echter dat haar karakter enigszins lijkt op wat ze destijds doormaakte met drugsverslaving en een disfunctioneel gezin. De actrice ontving in 2014 een Emmy-nominatie voor Outstanding Guest Actress in een Comedy Series, ondanks het verlies van haar OITNB-co-ster Uzo Aduba. Tijdens haar ambtstermijn regisseerde ze ook een aflevering genaamd "The Hidey Hole" van het zevende seizoen.

7 Natasha Lyonne maakte haar regiedebuut in 2017

In 2017 maakte Natasha Lyonne haar regiedebuut, samen met creative directors Carol Lim en Humberto Leon. Met de titel Cabiria, Charity, Charlotte, haar surrealistische juweeltje van 13 minuten bevat Maya Rudolph, Fred Armisen, Leslie Odom Jr., Macaulay Culkin en Greta Lee. De korte film zelf vertelt het verhaal van Chastity, het personage van Rudolph, terwijl ze begint aan "een surrealistische reis door een parallel vlak en zich realiseert dat ze, om haar toekomst onder ogen te zien, eerst haar vaudevillian verleden moet verzoenen."

6 Natasha Lyonne's verschijning in muziekvideo's

The Orange Is the New Black-ster maakte haar grote videoclipdebuut voor punkrockband Against Me!. Aangevoerd door Laura Jane Grace in 2001, bracht het collectief in 2016 hun ode aan de push-pull-relatie "333" uit, met Natasha Lyonne in de hoofdrol als de belangrijkste liefdesbelang.

“Heel veel mensen hebben over liefde geschreven. Maar hoewel liefde cliché is, is het oneindig relevant”, zegt de frontvrouw in een persbericht.“Voor mij, omdat ik altijd in een punkband heb gezeten waarvan verwacht werd dat het politiek was, had ik nooit het gevoel dat ik de mogelijkheid had om op die manier over gevoelens te schrijven. Dat is waar ik deze keer uiteindelijk toe werd aangetrokken. Het schrijft op een manier waarvan ik dacht dat ik het nooit eerder zou kunnen schrijven, en het geeft geen st om verwachtingen.”

5 Hoe Natasha Lyonne Russian Doll maakte

In Russian Doll bereikte Natasha Lyonne opnieuw een carrièrepiek. De serie, die ze samen met Leslye Headland en Amy Poehler heeft gemaakt, draait om een game-ontwikkelaar die herhaaldelijk in een tijdlus gaat en het mysterie ervan probeert op te lossen. Het is niet overdreven om deze Lyonne's tweede carrièreact na OITNB te noemen, de serie vergaarde immers vier Primetime Emmy Award-nominaties, waaronder Outstanding Comedy Series en Outstanding Lead Actress. Het tweede seizoen is net dit jaar uitgebracht.

4 Natasha Lyonne Gedateerd SNL Alumnus Fred Armisen

Natasha Lyonne begon te daten met Saturday Night Live alumnus Fred Armisen in 2014. Het paar woonde destijds Netflix's post-Emmy-feest bij in Chateau Marmont en was meerdere keren samen gezien tijdens openbare uitjes. Ze werkten zelfs samen aan verschillende acteerprojecten, waaronder aan de show van de in Mississippi geboren inwoner, Portlandia, en aan haar regiedebuut.

3 Natasha Lyonne en Fred Armisen's break-up

Helaas komen aan goede dingen een einde, en Natasha Lyonne en Fred Armisen bevestigden onlangs hun breuk dit jaar.

"Ik denk echt dat we uit elkaar zijn gegaan omdat ik een zwembad wilde", vertelde ze aan The Hollywood Reporter terwijl ze het recente Russian Doll-seizoen promootte. "We houden ongeveer net zoveel van elkaar als twee mensen van elkaar kunnen houden en we praten nog steeds de hele tijd, maar Freddy houdt niet van een zwembad. Het lijkt misschien een alledaagse reden voor een breuk, maar tijdens dat pandemie, je moet je baantjes trekken - ik ben net Burt Lancaster in The Swimmer."

2 Natasha Lyonne stemde Gaz Digzy in Ballmastrz: 9009

Naast haar indrukwekkende acteer- en regieportfolio, waagde Natasha Lyonne zich ook aan stemacteren. In 2018 begon ze met het uiten van de ster van Ballmastrz: 9009, Gaz Digzy met een onbenullige mond, voor Cartoon Network's Adult Swim. De animatieserie zelf draait om haar personage terwijl ze het slechtste team leidt dat ooit heeft deelgenomen aan "The Game" om zichzelf te bewijzen aan de gekke heerser Crayzar.

1 Wat volgt er voor Natasha Lyonne?

Dus, wat is de toekomst voor de 43-jarige? Nu ze de laatste fase van haar carrière nadert, is de American Pie-actrice meer gefocust op haar schrijf- en regieprojecten. Haar aankomende serie, die ze zelf produceert, Poker Face, is momenteel echter in ontwikkeling. Het eerste seizoen van 10 afleveringen wordt dit jaar uitgebracht op Peacock.

Aanbevolen: