De meest spraakmakende lasterrechtszaken in de geschiedenis van Hollywood

Inhoudsopgave:

De meest spraakmakende lasterrechtszaken in de geschiedenis van Hollywood
De meest spraakmakende lasterrechtszaken in de geschiedenis van Hollywood
Anonim

Als je een beroemdheid bent en altijd in de openbaarheid bent, is niets wat je doet een geheim. Mensen kijken altijd naar je, verslaggevers schrijven altijd verhalen en paparazzi maken altijd foto's. Om kliks en aandacht te krijgen, gaan sommige publicaties en sommige mensen zo ver dat ze bizarre leugens en verhalen over beroemdheden verzinnen. Helaas voor hen kunnen beroemdheden terugvechten.

In Hollywood zijn er tal van gevallen geweest waarin een beroemdheid een publicatie of een persoon heeft aangeklaagd wegens laster. Laster is het beschadigen van iemands reputatie, hetzij door laster (gesproken) of laster (geschreven). In veel gevallen hebben beroemdheden gevallen van smaad gewonnen, maar er zijn tijden geweest dat dat niet het geval was. Hoe dan ook, als iemand je belastert, wil je er iets aan doen.

10 Kate Hudson

Kate Hudson heeft ooit de Britse editie van de National Enquirer aangeklaagd wegens laster, omdat het roddelblad beweerde dat ze een eetstoornis had. Ze publiceerden foto's van Kate, waardoor ze er erg mager en extreem zwak uitzag. Ze plaatsten de foto's samen met de kop: "Goldie vertelt Kate: eet iets! En ze luistert! Ster confronteert dochter nadat foto's haar pijnlijk dun laten zien."

Kate kwam naar buiten en ontkende de beschuldigingen en zei dat ze geen eetstoornis had. Ze wilde publicatie om zich te verontschuldigen, maar toen ze dat niet deden, klaagde ze hen aan wegens smaad. Ze won de zaak en kreeg een financiële schikking toegewezen en ze verontschuldigden zich voor het valse verhaal.

9 Keira Knightley

Keira Knightley spande een rechtszaak wegens laster aan tegen The Daily Mail toen ze een artikel publiceerden over een meisje dat was overleden als gevolg van anorexia, en ze gebruikten foto's van Keira op het strand in het verhaal, waaruit bleek dat Keira leed ook aan anorexia. Ze vond het verhaal en het gebruik van haar foto's aanstootgevend en dat in de publicatie stond dat ze ook aan anorexia leed, wat niet waar was. Als gevolg daarvan klaagde ze hen aan wegens smaad en won de zaak. Het geld dat ze won, doneerde ze aan een liefdadigheidsinstelling voor eetstoornissen.

8 Cameron Diaz

Cameron Diaz nam het ooit op tegen de Britse tabloid The Sun. Een flink aantal jaren geleden publiceerden ze een verhaal waarin stond dat de reden waarom zij en Justin Timberlake de zaken beëindigden, was dat ze hem had verlaten voor een andere man die getrouwd was. Ze daagde de publicatie voor de rechtbank en klaagde hen aan wegens laster omdat hun verhaal hun reputatie schaadde. De rechter koos de kant van Cameron, en als gevolg daarvan werd The Sun gedwongen een verontschuldiging te publiceren en haar een onbekend geldbedrag te betalen.

7 Russell Brand

Russell Brand was een ander slachtoffer van een lasterzaak. Net als Cameron Diaz nam Russell het ook op tegen de Britse tabloid The Sun. De zaak werd helemaal naar het hooggerechtshof van Londen gebracht om tot een schikking te komen. Het roddelblad had een verhaal gedraaid dat beweerde dat Russell destijds zijn vriendin, Jemima Khan, had bedrogen.

Russell had aangevoerd dat de smaad die de roddelpers hadden gedrukt "verontrustend, kwetsend en schadelijk" was. De rechtbank had vastgesteld dat dit waar was en koos de kant van Russell toen hij de zaak won en een onbekend bedrag kreeg toegekend. Het bedrijf dat het roddelblad runt, werd ook gedwongen een verontschuldiging te publiceren.

6 Katie Holmes

Katie Holmes is een andere celeb die een publicatie voor de rechter sleepte vanwege een slechte lasterzaak. Ze klaagde het tijdschrift Star aan vanwege een verhaal dat ze publiceerden dat beweerde dat ze een drugsverslaafde was. Na naar de rechtbank te zijn gestapt en tot een schikking te zijn gekomen, werd de publicatie gedwongen om Katie een niet nader genoemd bedrag te betalen. Het tijdschrift werd ook gedwongen een schriftelijke verontschuldiging te publiceren, waarin stond dat ze "niet van plan waren te suggereren dat mevrouw Holmes een drugsverslaafde was of een behandeling onderging voor een drugsverslaving." Daarnaast hebben ze ook nog een donatie gedaan aan een goed doel naar keuze.

5 Kate Winslet

The Daily Mail lijkt vaak in de problemen te komen, aangezien Kate Winslet de publicatie ook voor de rechtbank daagde voor schadevergoeding wegens smaad. De tabloid publiceerde een artikel met de titel "Moet Kate Winslet een Oscar winnen voor 's werelds meest irritante actrice?" Kate besloot juridische stappen te ondernemen omdat ze het artikel zowel kwetsend als gênant vond. Kate is dol op lichaamspositiviteit en ze vond het niet leuk hoe het artikel haar trainingen en de foto's die ze gebruikten afbeeldde. Als gevolg daarvan bracht ze ze naar de High Court in Londen, waar ze ongeveer $ 40.000 voor schadevergoeding kreeg.

4 Sean Penn

Sean Penn heeft een rechtszaak wegens laster aangespannen tegen Lee Daniels, de maker van Empire. In een interview vergeleek Lee Terrance Howard en zei dat hij vergelijkbaar was met Sean in het feit dat hij vrouwen sloeg en daar juridische problemen mee had. Hij zei: "[Terrence] heeft niets anders gedaan dan Marlon Brando, en ineens is hij een f-in' demon.” Sean hield niet van die vergelijking, omdat hij nooit in juridische problemen is geweest wegens beledigend gedrag, dus daagde hij hem voor de rechter.

3 Rebel Wilson

Actrice Rebel Wilson had een gecompliceerde lasterzaak. Ze daagde Bauer Media voor de rechtbank en klaagde hen aan vanwege de artikelen die ze over haar publiceerden en die haar afschilderden als een seriële leugenaar. Rebel beweerde dat hun artikelen over haar ervoor zorgden dat ze geen filmrollen kreeg. Als gevolg hiervan dwong de rechtbank Bauer Media om haar miljoenen te betalen. Het bedrijf ging vervolgens in beroep en won. De rechtbank oordeelde dat Rebel al het geld moest terugbetalen omdat ze niet kon bewijzen dat de artikelen de enige reden waren waarom ze geen filmrollen kon krijgen.

2 Tom Cruise

Tom Cruise won ook een rechtszaak wegens laster tegen een homoseksuele pornoacteur. De volwassen acteur beweerde dat hij een affaire had met Tom Cruise. Bovendien werd beweerd dat er ook videobanden waren van Tom die seksuele activiteit had met de volwassen acteur. Omdat dit verhaal niet klopt, besloot Tom dat hij juridische stappen moest ondernemen. Uiteindelijk koos de rechtbank de kant van Tom en erkende dat het verhaal vals was. Als gevolg hiervan kreeg hij een schikking van $ 10 miljoen.

1 Jim Carrey

Last but not least heeft Jim Carrey ook een tijdschrift in Australië aangeklaagd wegens laster dat een artikel had gepubliceerd waarin stond dat hij een aantal actrices seksueel had lastiggevallen. Het artikel beweerde dat een paar actrices zoals Drew Barrymore en Alicia Silverstone weigerden met hem samen te werken vanwege de manier waarop hij handelt. Hij vond dat het een laster was voor zijn karakter, aangezien hij zich helemaal niet zo gedroeg, waardoor alle beschuldigingen vals waren en dat het een enorme impact had op zijn persoonlijke leven.

Aanbevolen: