Wat we weten over Tony Bennett op 95-jarige leeftijd

Inhoudsopgave:

Wat we weten over Tony Bennett op 95-jarige leeftijd
Wat we weten over Tony Bennett op 95-jarige leeftijd
Anonim

Geboren op 3 augustus 1926, Anthony Dominick Benedetto, officieel bekend als Tony Bennett, is een bekende Amerikaanse zanger en songwriter van het populaire lied "I Left My Heart In San Francisco". Naast zijn muzikale talenten heeft hij verschillende andere prestaties die in dit artikel zullen worden besproken, zoals de oprichting van de Frank Sinatra School of the Arts in Astoria, New York. Hij heeft ook schilderijen die worden tentoongesteld in verschillende instellingen in het hele land.

Echter, zoals alle natuurlijke dingen, heeft leeftijd de legende ingehaald, net als bij vele anderen. Zijn nalatenschap gaat echter door met zijn kinderen in verschillende vormen. Muziek lijkt een nietje in het gezin te zijn, net als bij creativiteit in het algemeen. Wat dat betreft, dit is wat we weten over Tony Bennett en zijn kinderen, bijna 95 jaar oud na een uitgebreide carrière als kunstschepper.

10 Grammy Awards

Het zou geen verrassing moeten zijn als we zeggen dat Tony Bennett een Grammy Award heeft gewonnen. In feite heeft hij er 18 gewonnen in zijn carrière. Gedurende zijn zangcarrière heeft de zanger 36 Grammy-nominaties ontvangen, waarvan 18 samen met een levenslange prestatieprijs. Dat is geen gemakkelijke opgave. De Amerikaanse zanger werd ook genomineerd voor vier Primetime Emmy Awards, waarvan hij er twee won. Perfect uitgebalanceerd zoals sommigen zouden zeggen.

9 Tony Bennett vocht in de Tweede Wereldoorlog

Als je bedenkt hoe de Tweede Wereldoorlog meer dan een eeuw geleden plaatsvond, is het verbazingwekkend om te zien dat deze oorlogsveteranen vandaag de dag nog steeds vol leven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht de Amerikaanse zanger in Frankrijk en Duitsland en speelde hij een belangrijke rol bij de bevrijding van een concentratiekamp. Soldaat zijn is geen geringe prestatie.

8 Tony Bennett had drugsproblemen in de jaren 70

Het is normaal om aan te nemen dat een leven van dergelijke activiteiten, zoals oorlog, een man op paden kan sturen die ze liever niet zouden vinden. In de jaren zeventig had de Amerikaanse zanger en schilder een grote beproeving met drugs, wat niet zo'n gemakkelijke ervaring is omdat de gevolgen catastrofaal kunnen zijn. De zanger was echter in staat om terug te stuiteren en is vandaag clean met bijna 95.

7 Tony Bennetts carrière wordt geleid door zijn zoon

Je weet wat ze zeggen, je plukt pas de vruchten van het goed opvoeden van je kind als het volwassen is. Dat lijkt te lukken voor Tony Bennett op 95-jarige leeftijd, aangezien hij zich niet bezighoudt met het managen van zijn carrière; eerder, zijn eerste zoon Danny vult die schoen voor hem. Hoewel hij een salaris heeft, verandert dit niets aan het feit dat hij zijn vader een goede dienst bewijst. Met bijna 95 floreert de carrière van Tony Bennett nog steeds.

6 Tony Bennett is een geslaagde schilder

Over meervoudig getalenteerd gesproken! De Amerikaanse zanger heeft meerdere kunstwerken die worden tentoongesteld in het Smithsonian in Washington D. C. Het vermogen om prachtig te schilderen weerspiegelt een geconcentreerde en geduldige geest. Sommige van deze stukken worden permanent tentoongesteld in openbare instellingen onder zijn geboortenaam, Anthony Dominick Benedetto.

5 Tony Bennett wordt overleefd door zijn vier kinderen

In de loop der jaren trouwde Tony Bennett meer dan eens en kreeg vier kinderen, die allemaal de volwassen leeftijd hebben bereikt. De namen van zijn kinderen zijn respectievelijk Antonia, Danny, Joanna en Dae Bennett. Unieke namen die passen bij een unieke afkomst.

4 Tony Bennett was niet zijn eerste naam voor het podium

Zelfs iemand die zo populair en getalenteerd is als Tony Bennett had het bij het verkeerde eind bij zijn voornaam voor het podium. Tony Bennett's voornaam voor het podium was Joe Bari. De zanger kwam niet zelf op de naam. Dankzij Bob Hope, de beroemde komiek, werd de naam Tony Bennett geboren. Dit is een gevolg van het feit dat Bob niet om zijn toenmalige artiestennaam gaf, waardoor "Tony Bennett" verscheen.

3 Zijn vriendschap met Lady Gaga

Tony Bennett en Lady Gaga, hoewel een onwaarschijnlijk duo, delen een speciale vriendschap met elkaar en zijn al heel lang vrienden. Lady Gaga heeft Bennett gecrediteerd voor "het redden van haar leven", aldus het tijdschrift Parade. "Ik was zo verdrietig. Ik kon niet slapen. Ik voelde me dood. En toen bracht ik veel tijd met Tony door. Hij wilde niets anders dan mijn vriendschap en mijn stem… Ik vertel Tony elke dag dat hij mijn leven heeft gered", zei ze. gedeeld.

Het paar heeft in het verleden samengewerkt aan muziek, in albums en concerten en zal dit jaar hun tweede album uitbrengen.

2 Tony Bennett's netto waarde

Volgens Celebrity Net Worth werd het vermogen van de Amerikaanse zanger geschat op ongeveer $ 200 miljoen USD. Gezien zijn succesvolle carrière is het geen wonder dat de beroemdheid zo'n hoge waarde heeft. Tony Bennett is een man die al bijna een eeuw leeft. Sommigen zijn gezegend met een lang leven, anderen niet. Het beste wat we kunnen doen is degenen die begaafd zijn te vieren. Tony Bennett heeft alleen al door zijn muziek substantieel bijgedragen aan de samenleving en is iemand die ook na zijn heengaan in de harten van velen zal blijven. Een echte legende.

1 Alzheimer en zijn laatste concerten

Tony Bennett kreeg in 2016 de diagnose Alzheimer en zijn gezondheid gaat merkbaar achteruit. Zijn vrouw, Sheryl Crow, heeft gezegd dat er veel dingen aan hem zijn die ze mist, maar als hij 'hij is de oude Tony' zingt.

Bennett en Lady Gaga hebben hun laatste twee shows samen aangekondigd, genaamd "One Last Time: an Evening With Tony Bennett and Lady Gaga". Het duo vindt plaats op 3 en 5 augustus en zal het publiek verbazen in de beroemde Radio City Music Hall om zijn 95e verjaardag te vieren.

Aanbevolen: