Hoe 'Star Wars' Star Mark Hamill werd gegoten in 'Batman: The Animated Series

Inhoudsopgave:

Hoe 'Star Wars' Star Mark Hamill werd gegoten in 'Batman: The Animated Series
Hoe 'Star Wars' Star Mark Hamill werd gegoten in 'Batman: The Animated Series
Anonim

Hoewel Mark Hamill misschien het best bekend staat om zijn rol als Luke Skywalker in de Star Wars Saga, zien fans van een compleet andere serie hem als een van de beste Jokers die er zijn. Na Jack Nicholson en voor Heath Ledger of Joaquin Phoenix, werd Mark Hamill gecast als de stem van The Joker in het geliefde tv-programma 'Batman: The Animated Series' uit de jaren 90 DC.

Er zijn veel fantastische verhalen over de epische creatie van 'Batman: The Animated Series'. Dit omvat waarom zijn spin-offfilm, 'Batman: Mask Of The Phantasm', zo'n cultklassieker werd, evenals de waarheid achter de opknapbeurt van het personage Mr. Freeze. Maar ook de casting van Star Wars 'Mark Hamill mag niet ontbreken.

Dit komt omdat Mark niet de eerste keuze was van makers Bruce Timm, Paul Dini en Eric Radomski.

Dit is precies wat er gebeurde toen Mark Hamill een andere beroemde acteur verving en de Joker de zijne maakte.

De Joker casten

Het is moeilijk te geloven dat Mark Hamill niet de eerste keuze was voor de stem van The Joker in 'Batman: The Animated Series'. Dit komt omdat hij een ongelooflijke dynamiek heeft toegevoegd aan de balans van de show van een diep serieuze en donkere toon met het absurde en hilarische. Natuurlijk waren fans zo dol op de interpretatie van Mark Hamill dat hij de Joker moest spelen in verschillende andere series (zoals 'The New Batman Adventures', 'Batman Beyond' en 'Justice League') en zelfs in veel andere series werd gecast. van de videogames zoals de Arkham-games.

In een fantastisch interview met Vulture beweerde showrunner, regisseur en animator Bruce Timm dat iedereen die auditie kwam doen voor The Joker in feite een versie van het personage uit de live-action tv-show uit de jaren 60 aan het doen was. Dat betekende dat ze het personage niet serieus behandelden… en daar ging 'Batman: The Animated Series' NIET over. Ja, het was een show voor kinderen, maar het was ook bedoeld voor ouders om van te genieten. Het was donker. Het was serieus. En het nam zichzelf heel serieus.

Toen kwam Tim Curry langs… Ja, Tim Curry van Rocky Horror Picture Show en Scary Movie.

"Tim Curry kwam echt binnen en gaf ons iets dat heel dicht in de buurt kwam van wat we wilden", zei Bruce Timm in het interview. "Het was grappig en raar, maar het had ook zeker enige dreiging. Dus huurden we Tim in. Hij deed ongeveer drie afleveringen voor ons. En toen kwam [producent] Alan Burnett naar me toe nadat we de derde hadden gedaan, en we luisterden naar de assembleerde tracks, en hij zei: "Ik denk dat we Tim moeten vervangen."

Hoewel de producers Tim wilden vervangen, was het brein achter de casting van de show, Andrea Romano, niet zo enthousiast.

"De waarheid is dat ik Tim nooit zou hebben herschikt", gaf ze toe.

"Ik wilde het niet doen omdat we al een aantal afleveringen met hem hadden opgenomen en ik wist dat we ze opnieuw zouden moeten opnemen in de post, waarvan ik wist dat het een nachtmerrie zou worden," Bruce Timm gezegd. "Maar het kostte hem niet veel moeite om me te overtuigen, want ik leunde zelf ook een beetje op die manier. Het is niet dat Tim iets slechts deed, het was gewoon niet helemaal wat we wilden."

Toen kreeg Andrea een telefoontje van de agent van Mark Hamill, die beweerde dat Mark een grote fan was van Batman en de show. Daarom wilde hij deel uitmaken van de serie.

Tijdens het Vulture-interview beweerde Mark dat hij actief over de show aan het lezen was en enthousiast was over de belangrijkste besluitvormers. Hij wist dat het geweldig zou worden, dus smeekte hij om er deel van uit te maken… Niet lang daarna kreeg hij een gastplek als de slechterik in de aflevering die de show een Daytime Emmy won, "Heart Of Ice"… De dezelfde aflevering die Mr. Freeze heeft vernieuwd.

Na de opnamesessie bedankte Mark hen voor het feit dat hij er deel van uitmaakte, maar beweerde dat hij echt deel wilde uitmaken van de show… Hij wilde niet alleen een eenmalige gastplek.

Gelukkig voor hem was er behoefte aan een nieuwe Joker.

Wat Mark Hamill meebracht als de Joker

Tijdens het Vulture-interview beweerde Mark dat hij niet zeker wist of The Joker iets voor hem was. Vooral omdat hij niet in de voetsporen wilde treden van Cesar Romero of Jack Nicholson. Hij zou liever een mindere schurk zoals Two-Face of Clayface herinterpreteren. Hij dacht zelfs dat zijn reputatie als de heldhaftige Luke Skywalker hem ervan zou weerhouden de rol als misschien wel de beroemdste stripboekschurk te spelen.

Maar Mark blies de producers weg tijdens de auditie.

Paul Dini zei zelfs: "Ik herinner me dat ik naar zijn auditie luisterde en toen hij lachte, zei ik: "Dat is het. Dat is het gewoon." De lach was wreed, het was grappig, er zat een onderstroom van verschrikkelijk verdriet in. Het was een lach van een vernietigde ziel."

Van de vele invloeden, schrijft Mark Hamill voor zijn interpretatie van The Joker Mozart, Dwight Frye en Sydney Greenstreet.

"Het was net, Halleluja! Wie wist dat Luke Skywalker onze perfecte Joker zou zijn?" Bruce Timm zei.

Terwijl Mark Hamill veel fantastische optredens heeft gedaan als The Joker vanwege 'Batman: The Animated Series', lijdt het geen twijfel dat zijn rijke interpretatie van die originele serie de lat heel hoog heeft gelegd.

Aanbevolen: