De waarheid over Angelina Jolie's relatie met haar moeder Marcheline Bertrand

Inhoudsopgave:

De waarheid over Angelina Jolie's relatie met haar moeder Marcheline Bertrand
De waarheid over Angelina Jolie's relatie met haar moeder Marcheline Bertrand
Anonim

Angelina is niet bepaald Moeder Teresa, maar ze is een geweldige moeder.

Ze jongleert het opvoeden van haar zes kinderen, haar spraakmakende acteercarrière en haar filantropische carrière met vaardigheid, maar ze heeft haar supermoedervaardigheden niet uit de lucht gegrepen. Ze kreeg ze van haar eigen moeder, actrice Marcheline Bertrand.

Van alle mensen in Jolie's persoonlijke leven, hebben we de neiging om meer te horen over Jolie's rotsachtige relatie met haar ervaren acteur-vader, Jon Voight (Jolie liet Voight vallen en nam haar middelste naam aan in 2002), haar nog vreemdere relatie met haar broer James (die ze ooit een zeer schandalige kus op de lippen gaf op live televisie), en haar spraakmakende relaties met haar ex-mannen, Jonny Lee Miller, Billy Bob Thornton (herinner je je die smerige bloed?), en Brad Pitt.

In feite ervaart ze een beetje van wat haar moeder heeft meegemaakt toen ze haar en haar broer als kinderen opvoedde als alleenstaande moeder. Laten we hopen dat de Jolie-Pitt-kinderen een iets betere relatie met hun vader hebben. We weten dat ze van hun moeder houden, dat is zeker. Ze overladen haar elke Moederdag met liefde, terwijl Jolie terugkijkt op alles wat haar moeder voor haar heeft gedaan.

Haar moeder gaf haar carrière op om Jolie en haar broer op te voeden

Bertrand was een aspirant-actrice toen ze met Voight trouwde, maar haar carrière werd stopgezet toen ze een gezin stichtten.

Ze hadden een miskraam in 1972 en Voight vertelde onlangs aan Page Six dat het een "groot, groot verlies" was voor het paar. "Het was een groot trauma voor mijn vrouw", zei Voight. "Daar was ze erg van geschrokken. Ik heb de rest van mijn leven verdriet gehad, dus het is een serieuze zaak."

Gelukkig hadden ze James in 1973 en Jolie in 1975. Maar helaas heeft hun huwelijk het niet overleefd. Ze gingen uit elkaar in 1976 en Bertrand vroeg in 1978 om echtscheiding, daarbij verwijzend naar overspel nadat Voight haar had bedrogen. Hij verliet haar om hun kinderen op te voeden en zette haar eigen acteercarrière op een laag pitje, maar hij zorgde wel voor zijn kinderen. Dat was echter niet genoeg voor Jolie.

Toen Jolie begon met acteren, realiseerde ze zich dat ze geen Voight wilde zijn, niet alleen omdat ze haar eigen carrière buiten de schaduw van haar vader wilde, maar omdat "ik niet zo dicht bij mijn vader voelde. Ik voelde meer van mijn moeders dochter toen ik een kind was. Dus dat was er een deel van."

Uiteindelijk kreeg Bertrand weer waar ze van hield; acteren. Ze speelde in de komedie The Man Who Loved Women uit 1983, en datzelfde jaar richtte ze Woods Road Productions op. Later richtte ze samen met haar partner John Trudell ook de All Tribes Foundation op, die helpt de Indiaanse cultuur te behouden. Ik denk dat Jolie daar haar liefde voor filantropie vandaan heeft.

Maar ze was nog steeds een van Jolie's idolen. "Mijn moeder was een fulltime moeder. Ze had niet veel van haar eigen carrière, haar eigen leven, haar eigen ervaringen. Alles was voor haar kinderen", aldus Jolie tegen Daily Mail. Jolie noemde haar moeder "Marshmallow" omdat ze "de zachtste, meest vriendelijke vrouw" was.

"Ze was heel lief en was nooit boos - ze kon niet zweren dat ze haar leven zou redden. Maar als het op haar kinderen aankwam, was ze heel fel, en dit is dus heel erg haar, haar verhaal. was de vrouw met wie ik verwant was, die die elegantie en kracht had om te weten wat juist was, "vervolgde Jolie.

Haar moeder heeft haar beïnvloed als persoon en moeder

Helaas stierf Bertrand in 2007 na een lange strijd tegen eierstokkanker. In de brief die Jolie over haar moeder aan de New York Times schreef, zei ze dat de dood van haar moeder haar veranderde. "Het verliezen van de liefde en warme, zachte omhelzing van een moeder is alsof iemand een beschermende deken wegtrekt."

Om Bertrand te eren, heeft ze geprobeerd een even goede moeder te zijn, ook al wist ze dat ze nooit kon vergelijken. "Mijn moeder maakte altijd duidelijk dat ik haar vriend was - en dat is een les over hoe ik mijn eigen kinderen moet opvoeden", vertelde Jolie in 2011 aan The Sun. "Toen we praatten, voelde ik dat ze wilde horen wat ik moest zeggen. zeg. Ze genoot van me, en ik voel dat ik van mijn kinderen geniet. Als iemand me ooit vertelt dat ik een moeder voor hen ben zoals mijn moeder voor mij was, zal dat een groot compliment zijn."

Ze miste haar moeder het meest tijdens haar scheiding van Pitt. Jolie vertelde Elle France: "Ik weet hoeveel ze zou hebben bijgedragen aan het leven van [mijn kinderen], en ik vind het jammer dat ze dat zullen missen. Ik zou er alles voor over hebben om op dit moment bij mij te zijn. Ik heb had haar nodig. Ik praat vaak met haar in gedachten en probeer te bedenken wat ze zou kunnen zeggen en hoe ze me zou kunnen leiden.'

"Er zijn momenten dat ik met mijn moeder wil praten over iets wat de kinderen doen, en dan besef ik dat ze er niet is. Ze gaf me een groot gevoel van liefde. Ik was misschien gek geweest in mijn jeugd, maar ik hield altijd van, " ging Jolie verder met Daily Mail.

Jolie legde uit dat Bertrand Jolie's eerste zoon Maddox heeft ontmoet en fantastisch was. "Zodra Mad (Maddox) thuiskwam, denk ik dat ze wist dat alles goed zou komen", zei ze. Wat Jolie ook doet, ze weet dat ze nooit zo'n goede moeder zal zijn als Bertrand. Jolie liet een "W" op haar hand tatoeëren, verwijzend naar het Rolling Stones-nummer "Winter", dat Bertrand altijd voor haar zong.

Aanbevolen: