Waarom het gewichtsverlies van Amy Schumer niet zo positief was als het leek

Inhoudsopgave:

Waarom het gewichtsverlies van Amy Schumer niet zo positief was als het leek
Waarom het gewichtsverlies van Amy Schumer niet zo positief was als het leek
Anonim

Amy Schumer's werk als actrice en komiek is opmerkelijk. De komiek is $ 25 miljoen waard. Niets is echter zo goed als het lijkt.

De ster is onlangs opengegaan over haar ziekte van Lyme. De komiek kreeg in de zomer van 2020 de diagnose van de ziekte, maar ze heeft het misschien al veel langer.

Naast een throwback-foto van zichzelf, schreef Amy op Instagram: "Mijn eerste hengel ooit. Krijgt iemand LYME deze zomer? Ik heb het, en ik gebruik doxycycline, ik heb het misschien al jaren. Elke advies? Kun je er een glas wijn bij doen?"

Toen voegde ze eraan toe: "Ik weet dat ik uit de zon moet blijven. Ik neem ook deze kruiden van Kaapse kabeljauw genaamd Lyme-2. Reageer of stuur me een sms op mijn nummer in mijn bio. Ik wil ook zeggen dat ik me goed voel en opgewonden ben om er vanaf te komen."

De ziekte van Lyme wordt overgedragen door de beet van een geïnfecteerde zwartpootteek. De 40-jarige bood geen inzicht in haar klachten. Desalniettemin zijn de typische hoofdpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid en huiduitslag, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Gezondheidsproblemen

Dit is niet de eerste keer dat Amy zich openstelt over haar gezondheidsproblemen. Ze werd onlangs openhartig met Access Hollywood over de fysiek en emotioneel "zware ervaring" van het ondergaan van in-vitrofertilisatie (IVF) om haar twee jaar oude zoon Gene, een broer of zus, te krijgen.

Amy onthulde: "Het was heel zwaar voor mijn lichaam en emotioneel… We zijn dankbaar dat we één normaal embryo hebben gekregen, maar we gaan dat uitstellen tot na de pandemie."

Gewichtsverlies

De komiek ging onlangs zitten met plus-size model Hunter McGrady en sprak over lichaamspositiviteit en de constante mediaverhalen rond vrouwenlichamen.

Amy onthulde dat ze vrienden heeft die prachtige actrices zijn, maar zich zorgen maken over het ouder worden. Met Hunter erkennen ze de kracht van Hollywood om vrouwen stress te bezorgen over hun leeftijd en gewicht.

Voor Amy is gewicht het minst belangrijke aan een persoon. Helaas heeft de pers alles over het gewicht van vrouwen gemaakt, zoals het geval van Adele. Haar gewichtsverlies werd een groter onderwerp dan haar talent.

Bij mij werd eerder dit jaar de diagnose Lyme gesteld en ik ben zeker een paar kilo's kwijtgeraakt. Maar de reactie van mensen is: 'je v alt af', zei Amy.

Veel mensen feliciteren haar met haar gewichtsverlies zonder de gezondheidsproblemen achter haar nieuwe figuur te kennen. Ze voegde eraan toe: "Ik weet niet of ik afval of aankom, en nu de pandemie aan de gang is, heb je niet één spijkerbroek die je eerlijk houdt, dus ik weet niet eens waar die spijkerbroek is."

Amy benadrukte ook dat de focus op gewicht alleen van de media komt en "het is zo negatief."

Ik verwacht Amy

De stand-upcomedian staat erom bekend zichzelf altijd authentiek en eerlijk te laten zien. Als bewijs hiervan bracht ze de documentaire Expecting Amy uit om de lelijke kant van zwangerschap met HBO te delen. Amy wilde haar reis naar het moederschap laten zien en haar minder dan glamoureuze zwangerschap delen. De serie van drie afleveringen is gedeeltelijk opgenomen door Amy en haar man Chris, een chef-kok, op hun mobiele telefoons.

Amy is ook een samenwerking aangegaan met Tampax om vrouwen in staat te stellen meer te weten te komen over hun lichaam, vooral gekleurde vrouwen.

Lichaamsbeeldproblemen

Tijdens een interview om haar samenwerking met Goodwill te promoten, onthulde de komiek enkele zeer emotionele details over haar eigen worsteling met het lichaamsbeeld.

De samenwerking met Goodwill-kledingwinkels is geïnspireerd op Amy Schumer's eigen hoop om vrouwen sterker te maken door middel van mode, en dat deed ze tijdens haar interview op The Today Show, waar ze ook in tranen uitbarstte.

Amy onthulde: "Het is mijn hele leven al een strijd voor me geweest, vooral als ik in de entertainmentindustrie zit, op een podium staan voor mensen." Ze ging verder met te zeggen dat haar onzekerheden soms echt het beste van haar kregen, en voegde eraan toe: "En soms zou ik gewoon de handdoek in de ring willen gooien en zeggen: 'Ik ga vanavond niet stand-up doen.'"

Amy kon echter toegeven dat ze veel vertrouwen kreeg na het filmen van haar kassasucces, Trainwreck, dankzij haar stylist voor de film, Leesa Evans. Ze zei: "Leesa had me deze gave gegeven om me te laten zien hoe ik me moet kleden en hoe ik me goed moet voelen", en nu hoopt ze hetzelfde te doen voor vrouwen over de hele wereld. Het lijdt geen twijfel dat het doel van Amy is om andere vrouwen zelfvertrouwen te geven.

Een briljante komiek

Amy werd geboren in een rijke familie, maar haar vader ging failliet toen ze negen jaar jong was. Ze studeerde theater aan de universiteit, werkte als serveerster en barman voordat ze comedy begon, en bereikte het 5e seizoen van Last Comic Standing, dat ze haar grote doorbraak noemde.

Ze begon officieel met comedy op 1 juni 2014 in Gotham Comedy Club. Van daaruit bleef Amy werken aan stand-upspecials voor Comedy Central. Een paar jaar later besloot het netwerk haar eigen show, Inside Amy Schumer, groen licht te geven.

Via haar komedie reflecteert ze op de problemen waar vrouwen dagelijks mee te maken hebben, inclusief hoe de samenleving van hen verwacht dat ze eruitzien en handelen.

Aanbevolen: