Deze geheimen bewijzen dat het maken van 'Seinfeld' donkerder was dan het leek

Inhoudsopgave:

Deze geheimen bewijzen dat het maken van 'Seinfeld' donkerder was dan het leek
Deze geheimen bewijzen dat het maken van 'Seinfeld' donkerder was dan het leek
Anonim

Er waren zeker meer gezonde shows in de ether in de jaren negentig dan Seinfeld. Het onderwerp op Seinfeld kon tenslotte sommige kijkers boos maken, waardoor het een serie werd die niet voor iedereen geschikt was. En toch was het een absolute sensatie die in de loop van negen seizoenen zijn weg vond naar miljoenen televisietoestellen. Jaren later, dankzij syndicatie en streaming, is de show een van de meest geliefde, best geschreven en financieel meest succesvolle series aller tijden geworden. Co-creators Larry David en Jerry Seinfeld troffen goud met deze sitcom en ze blijven de vruchten plukken.

Hoewel de reputatie die Seinfeld heeft absoluut geweldig is, zijn er enkele dramatische verhalen van achter de schermen. In feite zijn er enkele geheimen die door de jaren heen langzaam aan het licht zijn gekomen en die een donkere schaduw werpen op de productie. Geheimen die bewijzen dat Seinfeld een veel controversiëlere serie was dan sommigen misschien denken. Maar meestal was dit te wijten aan wat de cast en crew aan het doen waren tijdens het maken van het …

9 De cast van Seinfeld wilde dat Heidi Swedberg ontslagen werd

Het feit dat de cast van Seinfeld een hekel had aan het werken met de acteur die Susan speelde, Heidi Swedberg, is gemakkelijk een van de grootste knallers die zijn uitgebracht na de voltooiing van de show. Hoewel het misschien een van de meest bekende op deze lijst is, was het jarenlang verborgen nadat de show was afgelopen. Het bracht de cast tenslotte niet echt in een goed daglicht dat ze zo'n hekel hadden aan het werken met de acteur dat ze de makers haar personage lieten vermoorden.

8 De aflevering "Chinees restaurant" kreeg de show bijna geannuleerd

De waarheid over de aflevering "The Chinese Restaurant" is dat de leidinggevenden van NBC zo'n hekel hadden aan het concept dat ze hun investering in de show opnieuw hebben overwogen. Hoewel leidinggevenden zoals Warren Littlefield spijt hadden van hun agressieve uitbarsting toen ze hoorden dat de aflevering in principe geen plot zou bevatten, geloofden ze op het moment dat het een enorm risico was. Gezien hoe vroeg Seinfeld in zijn run was, geloofden ze niet dat een aflevering als "The Chinese Restaurant" zou landen. Jongen, hadden ze het mis.

7 De cast van Seinfeld vocht met de cast van Roseanne

Rosanne Barr en Tom Arnold behoren altijd tot de meest controversiële sterren in Hollywood. In de jaren negentig was hun show Roseanne echter gemakkelijk een van de beste dingen op tv … Maar Seinfeld ook. De vete tussen hen en de cast van Seinfeld, met name Julia Louis-Dreyfus, ging echter niet over een populariteitswedstrijd. Het werd aangewakkerd toen Julia per ongeluk parkeerde op de parkeerplaats van Tom op het NBC-terrein. Dit zorgde ervoor dat Tom haar een smerig briefje schreef. Larry David en Jason Alexander kwamen Julia's verdediging te hulp, maar dit maakte Roseanne boos, die Julia's auto verontreinigde met het 'C'-woord en haar een klap gaf in The Late Show With David Letterman.

6 Jerry Seinfeld was aan het daten met een minderjarige

In de tijd dat Seinfeld op het hoogtepunt van zijn succes was, kreeg Jerry Seinfeld een zeer controversiële relatie. Volgens de huidige maatstaven zou het een 'annulerende' overtreding zijn. Maar zelfs in het midden van de jaren negentig werd er zeer afgekeurd. Terwijl Jerry beweert dat hij en Shoshanna Lonstein (nu Gross) pas officieel met daten zijn begonnen toen ze 18 was, is het feit dat hij haar nummer kreeg in Central Park toen ze net 17 was en op de middelbare school zat. Hij was toen 38.

5 De man die Eliane's vader speelde liep rond met een slagersmes

"The Jacket" was een van de vele afleveringen gebaseerd op het echte leven van Larry David. Daarin speelde acteur Lawrence Tierney de vader van Eliane. Hij moest dreigend zijn in de show, maar hij was ook extreem intimiderend achter de schermen. Hij liet de cast zelfs schrikken toen hij een slagersmes bij zich droeg en zelfs deed alsof hij Jerry neerstak.

4 Jason Alexander dreigde te stoppen met de show

Na een tafellezing van een aflevering waarin George van Jason Alexander afwezig was, dreigde hij Larry David blijkbaar met stoppen als het opnieuw zou gebeuren. Larry beweerde dat hij en de schrijvers problemen hadden met het vinden van iets voor elk personage om te doen in elke aflevering, maar het kon Jason niet schelen. Hij wilde evenveel aandacht krijgen als de andere drie hoofdrolspelers.

3 De cast was jaloers op het succes van Michael Richards

Het lijdt geen twijfel dat de Cosmo Kramer van Michael Richards een opvallende verschijning is in de show. Hoewel elk personage in de show een enorme fan heeft gevonden, was Kramer de ster toen de serie in de lucht was. Zelfs tijdens de opnames kreeg Michael veel meer verbale reacties van het publiek dan wie dan ook. Volgens Cheat Sheet zorgde dit ervoor dat de andere acteurs van de producers eisten dat ze het publiek vertellen niet voor hem te klappen wanneer hij een scène betrad.

2 Larry David had de hoofdrolspeelster ontslagen

Fans herinneren zich misschien dat Julia Louis-Dreyfus niet in de pilot voor Seinfeld zat. Dit komt omdat het vrouwelijke hoofdpersonage de serveerster bij Monk's diner zou zijn. Volgens Cheat Sheet gaf de acteur die de serveerster speelde Larry echter te veel aantekeningen. Op een gegeven moment vertelde ze hem naar verluidt dat ze een beter script kon schrijven. Haar contract voor de tweede aflevering werd niet verlengd.

1 Michael Richards was een uitdaging om mee samen te werken

In een making-of-documentaire van Seinfeld beweerden zowel Julia Louis-Dreyfus als Jason Alexander dat ze "niet wisten" wie Michael Richards werkelijk was toen ze de show maakten en dat ze "nog steeds niet". Dit komt omdat Michael een intensiteit over zich had op de set. Hij probeerde constant nieuwe en gekke dingen uit voor het personage. Zijn duik in de verwrongen en vreemde psyche van Cosmo Kramer zorgde ervoor dat hij afstandelijk was. Hoewel hij geen diva was, was hij enigszins grillig, volgens het boek "Seinfeldia: How a Show About Nothing Changed Everything".

Aanbevolen: