Hoe dichtbij kwam Wesley Snipes om te vechten in de UFC?

Inhoudsopgave:

Hoe dichtbij kwam Wesley Snipes om te vechten in de UFC?
Hoe dichtbij kwam Wesley Snipes om te vechten in de UFC?
Anonim

Op een bepaald moment in zijn bloei was Wesley Snipes een van de grootste acteurs ter wereld. De man had een reeks hitfilms, en hoewel hij een aantal incidenten op de set had en zelfs een vermeende woordenwisseling met Mike Tyson, smeedde Snipes jaren geleden nog steeds een indrukwekkende reeks op het grote scherm.

Jaren geleden werd er gefluisterd dat Snipes de UFC binnenstapte, maar er kwam nooit iets uit met het geruchtengevecht. Gelukkig zijn er al die jaren later details naar voren gekomen, en het verhaal erachter is er bijna niet te geloven.

Dus, hoe dicht kwam Wesley Snipes bij het vechten in de UFC? Laten we een diepere duik nemen en horen wat mensen te zeggen hebben.

Snipes was een enorme actiester

De geschiedenis van actiefilms is gevuld met een paar artiesten die geweldige dingen konden doen terwijl de adrenaline werd aangewakkerd, en in zijn bloei was Wesley Snipes een grote actiester. Natuurlijk kon hij van alles een beetje, maar Snipes deed uitzonderlijk werk in het actiegenre.

Tijdens zijn topjaren in entertainment, zou de acteur schitteren in grote actiefilms zoals Demolition Man, New Jack City, Passenger 57 en meer. De Blade-franchise was vooral lucratief voor Snipes, en hij was zijn tijd echt vooruit terwijl hij die franchise naar het succes van de kassa leidde.

Nu zien actiesterren er macho uit op het grote scherm, maar mensen hebben zich afgevraagd hoe sterk deze kerels zijn als de camera's niet draaien en als alles niet in een script zit. Het blijkt dat er ooit een moment was waarop Wesley Snipes het met iemand in de UFC ging opnemen.

Hij ging vechten tegen Jean Claude Van Damme

Dus, waarom zou Wesley Snipes in de Octagon willen stappen?

Per TheMacLife, "In 2005 had Snipes problemen met de IRS en zijn managementteam benaderde de UFC met het geld-spin-idee om Snipes te laten strijden in een eenmalig gevecht in de Octagon."

Geldproblemen terzijde, het had ook een kans kunnen zijn voor Snipes om de wereld te laten zien dat hij meer was dan alleen een actiester die doet alsof hij stoer is op het grote scherm. Desalniettemin was Snipes er helemaal klaar voor om deel te nemen aan de UFC, en de tegenstander die aanvankelijk werd uitgekozen was mede-actiester, Jean-Claude Van Damme.

Dit was echter niet iets dat Campbell McClaren interesseerde, die nog steeds als UFC-functionaris diende. McClaren was geïnteresseerd in Snipes die het opnemen tegen iemand die relevanter was.

In plaats van in de Octagon te stappen tegen Van Damme, zou Snipes een gevecht aangeboden krijgen tegen niemand minder dan Joe Rogan.

Hij vocht bijna tegen Joe Rogan in de UFC

Volgens Rogan: "Dus hij zei 'zou je tegen Joe Rogan willen vechten?' Dit was toen [Amerikaanse spelshow] Fear Factor aan de gang was. En [Snipes] zei: "Ja, laten we het doen." Dus ze kwamen naar me toe, en ik zei: "Hoeveel geld?" En toen begonnen ze te praten, toen zei ik: "Ok, ik zal het doen." En ze zeiden 'Meen je dat?' En ik zei: 'Ja, ik zal tegen die man vechten.' Dus ik dacht: 'Ok, laten we eens kijken wat er gebeurt.' Dus toen waren er een aantal wijzigingen in het contract en het was verondersteld om 50/50 te zijn, toen veranderde het en ik zei ook oké. Ik zei wat dan ook, laten we het gewoon doen. Laten we het gewoon doen.”

Dat klopt, Rogan was 100% aan boord met het gevecht zelf. Dit zou een interessant gevecht zijn geweest, aangezien fans geen idee hadden wat ze konden verwachten. Rogan is echter een legitieme krijgskunstenaar en wist dat als het gevecht de mat zou raken, hij een enorm voordeel zou hebben.

“Ik dacht gewoon niet dat iemand die geen jiu-jitsu kende het snel zou kunnen leren. Ik was toen al een bruine gordel en ik wist gewoon wat er gebeurde als een bruine gordel een witte gordel bevecht. Ik kan het me gewoon niet voorstellen. Ik weet hoe ik moet opstaan, en zelfs als ik niet meer zo goed was in slaan zoals toen ik een kind was, ben ik goed genoeg om te weten wat ik niet moet doen en waar ik niet moet zijn. En als ik iemand te pakken krijg die geen jiu-jitsu kent, ben ik er vrij zeker van dat ik de (expletieve) uit hen verstik, zei Rogan.

Het gevecht kwam echter nooit tot stand en het is sindsdien voortgegaan als een gebeurtenis die had kunnen gebeuren. Snipes hebben misschien een stamboom in actiefilms, maar Rogans vechtsportverleden moet hem hier een voorsprong geven.

Aanbevolen: