Geweldige films die je aan alles zullen laten twijfelen

Inhoudsopgave:

Geweldige films die je aan alles zullen laten twijfelen
Geweldige films die je aan alles zullen laten twijfelen
Anonim

Films die complex en vol details zijn, behoren tot de beste die er zijn en laten een blijvende indruk op de kijker achter. Er zijn zoveel films die een formule volgen, en vaak kun je het einde al vroeg gemakkelijk voorspellen.

Als je op zoek bent naar een film met schokkende wendingen, verborgen details en iets dat de moeite waard is om aandacht aan te besteden, dan ben je hier op de juiste plek. Van films van Jordan Peele, M. Night Shymalan tot Boots Riley, hier zijn enkele van de beste films die je echt zullen verbazen.

Bijgewerkt op 31 mei 2021, door Michael Chaar: Als het gaat om enkele van de meest bekende filmwendingen en schokkende eindes, klassieke films zoals The Sixth Sense en Fight Club komt altijd in me op. Nou, met recentere toevoegingen, waaronder de twee successen van Jordan Peele, Us en Get Out, samen met de verbijsterende productie van Midsommar, door Ari Aster, zul je een hele reis gaan maken, en een die je bij zal blijven voor een tijdje!

14 'Interstellar' - 2014

Anne Hathaway en Matthew McConaughey in Interstellar
Anne Hathaway en Matthew McConaughey in Interstellar

Deze film zal je zeker nog een keer willen zien, vooral als het gaat om de complexe onderwerpen ruimte en tijd!

Als een vader de taak krijgt om zich bij een ruimteploeg aan te sluiten om een nieuwe bewoonbare planeet voor mensen te vinden, beginnen de dingen wild te worden. Interstellar is een tijd-buigende/verbijsterende film die je zeker zal laten onderzoeken wat er werkelijk is gebeurd nadat het is afgelopen, op een goede manier!

13 'Inception' - 2010

Promo omslag Inception 2010
Promo omslag Inception 2010

Het vermogen om lucide te dromen gaat tot het uiterste in Inception, waarbij Leonardo DiCaprio verwikkeld raakt in een gevaarlijk plan om de dromen van een ander binnen te dringen en een idee in hun hoofd te planten. Je zult veel plezier beleven aan het uitzoeken wat een droom is en wat een realiteit is in Inception.

12 'Ons' - 2019

Jordan Peele Amerikaanse film
Jordan Peele Amerikaanse film

Ons zal je zeker bang maken voor spiegels die vooruit gaan! Wanneer een gezin in hun vakantiehuis schijnbaar wordt aangevallen door wat zichzelf lijkt te zijn, wordt het erg verwarrend.

Voor deze film zul je jezelf afvragen wie de vreemden zijn en waarom ze eruitzien als de hoofdcast? Oh, en het einde heeft een grote onthulling die je versteld zal doen staan. Een must-see al zeggen we het zelf!

11 'Midsommar' - 2019

Midsommar film scream scene
Midsommar film scream scene

Midsommar is een film die je zeker griezelig zal maken, vooral als het gaat om het einde dat je nooit zult zien aankomen!

Wanneer een groep vrienden op retraite gaat, worden ze verwikkeld in een mysterieuze sekte die andere plannen voor hen heeft, en er is geen manier om te ontsnappen. Dit is een film die raakt aan romantiek en familiedrama en die je echt doet twijfelen aan de menselijke moraliteit.

10 'Moeder!' - 2017

Jennifer Lawrence in Moeder! film
Jennifer Lawrence in Moeder! film

Moeder! kreeg veel gemengde recensies toen het uitkwam, maar over één ding kan iedereen het eens zijn: de complexiteit ervan.

In deze film portretteert Jennifer Lawrence een jonge getrouwde vrouw die in de war raakt als haar man haar begint te negeren als nieuwe gasten in hun huis arriveren. Dit is geen rechttoe rechtaan film en vereist veel denkwerk (en onderzoek) om erachter te komen.

9 'Erfelijk' - 2018

erfelijke film
erfelijke film

Erfelijke is een schokkend enge film over een familie die duistere geheimen over hun verleden begint te ontdekken na het overlijden van hun grootmoeder, maar het is veel complexer dan elke andere horrorfilm die er is!

Dat gezegd hebbende, Hereditary is zeker geen doorsnee horrorfilm, deze vereist van de kijker dat hij oplet en kleine details oppikt die het verhaal uiteindelijk zullen samenvoegen, terwijl hij geniet van de meeslepende uitvoering Toni Collette biedt overal.

8 'The Others' - 2001

Nicole Kidman in The Others
Nicole Kidman in The Others

The Others volgt een gezin in het begin van de jaren 40 met twee dochters die een zeldzame fotosensibiliteitsziekte hebben waardoor ze niet in de zon kunnen gaan.

Terwijl ze in het huis opgesloten zitten, ontdekken ze al snel dat er bovennatuurlijke geesten rondspoken, maar er is meer aan de hand dat ze niet hadden verwacht. De film, met Nicole Kidman in de hoofdrol, staat bekend als een van de grootste adembenemende wendingen, en je zult er zeker versteld van staan!

7 'Sorry dat ik je stoor' - 2018

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer een telemarketeer de kans krijgt om vooruit te komen in zijn carrière door een excentrieke CEO, neemt hij de baan aan en komt hij terecht in een gekke onderneming.

Als je een film wilt die echt je hersens in de war brengt en je meeneemt op reis, dan is Sorry To Bother You de perfecte film om naar te kijken. Gelukkig, terwijl je verbijsterd raakt, zul je genieten van het geweldige optreden van LaKeith Stanfield.

6 'Donnie Darko' - 2001

Jake Gyllenhaal in Donnie Darko
Jake Gyllenhaal in Donnie Darko

Jake Gyllenhaal speelt Donnie in de film, Donnie Darko, een tiener die de neiging heeft om te slaapwandelen. Op een nacht ziet hij een gigantisch mysterieus konijntje dat hem vertelt dat de wereld spoedig zal vergaan.

Dan beginnen de dingen in zijn leven echt raar te worden. Deze film laat het aan de kijker over om erachter te komen of het een droom, realiteit of dat er iets anders aan de hand is, wat met de huidige tijd zo ongeveer on-brand is!

5 'Memento' - 2000

Herinneringsfilm 2000
Herinneringsfilm 2000

Memento volgt Leonard, gespeeld door acteur Guy Pearce, terwijl hij op zoek is naar de man die zijn vrouw pijn heeft gedaan, maar hij heeft een zeldzame vorm van geheugenverlies waardoor hij constant de laatste 15 minuten van zijn leven vergeet.

Dit is een film waarin je samen met de hoofdpersoon de puzzel in elkaar moet puzzelen, en de vele denkspelletjes die hij doorloopt om zijn vraag te beantwoorden!

4 'Vechtclub' - 1999

Brad Pitt in Fight Club
Brad Pitt in Fight Club

Fight Club volgt een man met slapeloosheid en depressie terwijl hij een ongebruikelijke verkoper ontmoet, Tyler Durden (Brad Pitt).

Samen besluiten ze een ondergrondse club op te richten om te vechten tegen andere mannen die hun leven beu zijn, de "Vechtclub", maar in Fight Club is er veel meer aan de personages dan je wordt getoond, en natuurlijk vergeet je nooit de eerste regel van Fight Club!

3 'Gone Girl' - 2014

Ben Affleck Gone Girl-film
Ben Affleck Gone Girl-film

Als een schrijver, gespeeld door Ben Affleck, de hoofdverdachte wordt van de verdwijning van zijn vrouw, komen er nieuwe details naar voren over de waarheid van hun relatie en wie ze werkelijk zijn. Gone Girl wordt boeiend voor de kijker terwijl alles zich ontvouwt en er meer wordt geleerd over de misdaad en het is echt een mysterie dat je aan het denken zal zetten!

2 'Get Out' - 2017

Jordan Peele's Get Out
Jordan Peele's Get Out

Get Out volgt Chris, een jonge man die op een romantisch uitje gaat in het huis van zijn vriendinnen.

Het vreemde gedrag van haar ouders jegens hem doet hem geloven dat ze zich niet op hun gemak voelen met hun interraciale relatie, maar naarmate hij daar meer tijd doorbrengt, begint hij te ontdekken dat de stad als geheel een stuk vreemder is dan hij aanvankelijk was gedachte. Daniel Kaluuya geeft een geweldige prestatie, die de kijkers nog steeds rillingen bezorgt!

1 'Het zesde zintuig' - 1999

De Sixth Sense-film
De Sixth Sense-film

Wanneer een jonge jongen zijn psycholoog ontmoet en onthult dat hij geesten kan zien, raakt de psycholoog geïnteresseerd in het begrijpen van de capaciteiten van het kind als hij begint te ontdekken dat hij misschien toch niet liegt.

The Sixth Sense heeft een van de meest klassieke plotwendingen in de hele filmwereld en zou zeker op je lijst met films moeten staan die je gezien moet hebben!

Aanbevolen: