Dit is waarom fans denken dat Joel Osteen gaat scheiden

Inhoudsopgave:

Dit is waarom fans denken dat Joel Osteen gaat scheiden
Dit is waarom fans denken dat Joel Osteen gaat scheiden
Anonim

De meeste mensen kennen Joel Osteen gedeeltelijk vanwege zijn enorme rijkdom. Maar het is de manier waarop hij het vergaarde dat is het intrigerende deel.

Osteen is een predikant, een beroep dat doorgaans gepaard gaat met een vrij laag salaris. Joel heeft echter een aanzienlijk fortuin. Hij heeft zoveel geld verdiend en heeft zo'n hoog vermogen dat Twitter-gebruikers hem hebben uitgescholden voor de grootte van zijn landgoed.

Maar afgezien van roddels over zijn verdiensten, zijn er ook geruchten dat Joel Osteen mogelijk gaat scheiden. Zeker voor een dominee is dat reden genoeg voor fans om Osteen in de schijnwerpers te zetten. Maar is er enige waarheid in het gerucht, en waarom denken fans dat het huwelijk van Joel op de klippen loopt?

Gaat Joel Osteen scheiden?

Het belangrijkste detail dat fans willen weten, is: is Joel Osteen van zijn vrouw Victoria gescheiden? De twee trouwden decennia geleden, in 1987 om precies te zijn, en delen twee kinderen; ze zijn vandaag nog steeds getrouwd.

Naarmate de bekendheid van de televisie-evangelist in de loop der jaren groeide, stond zijn vrouw hem letterlijk bij. Ze werd zijn copastor, en de twee voedden hun zoon en dochter samen op.

Maar in alle opzichten zijn de Ostans erg blij. Het probleem is dat er altijd geruchten zijn geweest dat Joel en zijn vrouw gaan scheiden. Het is begrijpelijk dat fans (en ook critici) zich beginnen af te vragen of er enige waarheid is in het gerommel dat het huwelijk van de Osteens in de problemen zit.

Waarom denken mensen dat Joel Osteen gaat scheiden?

De belangrijkste reden waarom mensen vermoeden dat Joel Osteen gaat scheiden, is gewoon zijn niveau van bekendheid en bekendheid. Osteen ha alt tenslotte niet de krantenkoppen om de beste redenen. Hij (en zijn kerk) kregen te maken met kritiek voor het ontvangen van miljoenen aan COVID-19-hulp, terwijl Joel zelf miljoenen binnen heeft stromen.

Hoewel Osteen altijd heeft beweerd dat de verkoop van zijn boeken zijn nettowaarde een boost gaf, moeten toeschouwers zich afvragen of zijn evangelische beroep heeft geholpen zijn portemonnee te vergroten. En hoewel zijn schijnbaar gratis hoeveelheid rijkdom een reden is waarom mensen Joel bekritiseren, is het feit dat hij in wezen een beroemdheid is (in plaats van een gewone dominee) een andere.

Hoeveel huwelijken met beroemdheden zijn per slot van rekening door een schandaal opgeschrikt? Het publiek leek aan te nemen dat Joel Osteen op een dag met dezelfde geruchten en mogelijke implosie van zijn huwelijk te maken zou krijgen.

Maar tot nu toe hebben ze ongelijk gehad en er is geen bewijs dat suggereert dat Joel Osteen gaat scheiden.

Tot op heden is hij ongeveer $ 100 miljoen waard en deelt hij dat vermogen met zijn vrouw Victoria. Het paar lijkt gelukkig samen, en ze hebben geen van de ongemakkelijke krantenkoppen gehad die veel beroemde koppels hebben.

Kunnen voorgangers zelfs vrouwen hebben?

Een andere reden waarom sommige mensen vermoeden dat Joel Osteen gaat scheiden, is dat religieuze leiders in sommige religies niet kunnen trouwen. In de katholieke kerk kan een priester die gewijd is, namelijk niet later trouwen. Verder eisen veel kerken het celibaat van hun bisschoppen en in sommige gevallen ook van andere religieuze leiders.

Sommigen speculeren dus dat Joel Osteen misschien moet scheiden om zijn status als predikant of priester in zijn religie te behouden…

Het enige probleem met die theorie is dat de kerk van Joel niet katholiek is en ook geen priester. Technisch gezien is hij helemaal niet opgeleid als religieus leider, hoewel sommige bronnen suggereren dat hij formeel werd gewijd door het 'zeskoppige bestuur' van zijn eigen kerk. Maar Osteen "heeft geen hogeschool- of seminariegraad", bevestigen bronnen.

Uiteindelijk hebben tv-evangelisten geen regels over het huwelijk, en aangezien Joel Osteen zijn eigen kerk runt - en een niet-confessionele kerk - is hij niet gebonden aan enige vorm van religieuze wet.

Bovendien is er ook het feit dat echtscheiding typisch wordt afgekeurd in de meeste georganiseerde religies, toch? Daarom zou een scheiding hoe dan ook niet positief zijn voor Osteen.

Wat doet Victoria Osteen?

Kijkers van het programma van Joel Osteen, of leden van zijn kerk, weten al dat zijn vrouw Victoria een co-pastor is en dat de twee samenwerken.

Victoria's functie is dus dezelfde als die van haar man. En bronnen bevestigen dat haar salaris ergens rond de $ 200K per jaar ligt. Omdat haar vermogen echter wordt gecombineerd met dat van Joel, is het waarschijnlijker dat dit salaris hun gecombineerde inkomen is.

Hoewel niet iedereen de beweringen van Joel gelooft dat zijn boeken zijn vermogen hebben opgebouwd (de media hebben immers bevestigd dat de kerk $ 43 miljoen per jaar aan collecties binnenha alt), maakt zijn vrouw hetzelfde rapport. In interviews heeft Joel bevestigd dat hij geen salaris aanneemt van Lakewood Church.

En het is waar dat de boeken van Joel bestsellers zijn, waarvan er 14 verschillende niveaus van succes op de bestsellerslijst van de New York Times bereiken.

Van haar kant heeft Victoria Osteen ook een lange lijst met boeken geschreven, die ongetwijfeld hebben bijgedragen aan het gedeelde vermogen van het paar. En het lijkt niet waarschijnlijk dat de twee binnenkort hun inkomsten of iets anders zullen verdelen.

Aanbevolen: