Waarom 'Terminator 2' bijna niet werd gemaakt

Inhoudsopgave:

Waarom 'Terminator 2' bijna niet werd gemaakt
Waarom 'Terminator 2' bijna niet werd gemaakt
Anonim

Het verhaal van Terminator is geïnspireerd op een droom. Maar weinig wist schrijver/regisseur James Cameron dat deze droom uiteindelijk een van de meest succesvolle filmfranchises aller tijden zou inspireren. Het is gewoon echt opmerkelijk dat er bijna geen vervolg was op de originele film uit de jaren 80.

Afgezien van enkele echt iconische momenten in Terminator 2, is het eigenlijk een waardige, intelligente en leuke actiefilm. Het voegde emotie toe aan de franchise, evolueerde het verhaal en het genre, en scoorde ook enorm aan de kassa in 1991, waardoor de blockbuster-industrie in de zomer nog competitiever werd.

Vandaag de dag zou het een goed idee zijn om een vervolg te maken dat de kans heeft om een project creatief naar een hoger niveau te tillen en een hoop deeg te maken… maar studio's grepen de kans niet om Terminator 2 te maken. Dit is waarom…

Rechtenproblemen en een gebrek aan verlangen stonden het maken van T2 in de weg

Volgens een fascinerend artikel van The Ringer moest Terminator 2 een aantal grote hindernissen nemen om de productie te bereiken. De belangrijkste van deze uitdagingen waren de rechten op het project. Ze waren verbonden met het opkomende productiebedrijf dat de eerste film maakte… een project waarvan niemand dacht dat het zoveel zou opleveren. In feite werd het gezien als een 'verheerlijkte B-film'… Dat veranderde natuurlijk allemaal toen het uitkwam.

De eerste film in de franchise, die mede werd geschreven door regisseur James Cameron en zijn tweede vrouw, Gale Anne Hurd, kostte $ 6,4 miljoen. Dit was extreem laag gezien het feit dat het $ 78,4 miljoen verdiende toen het werd uitgebracht. In het huidige klimaat zou dit automatisch betekenen dat de film als 'vervolgmateriaal' zou worden beschouwd. Maar halverwege de jaren tachtig was dat niet het geval. Kortom, er was geen echt verlangen naar een Terminator 2.

"De eerste film verdiende geld en het was zeker een hit, maar het was niet zoals Star Wars. Je hoefde de volgende dag niet aan het vervolg te beginnen, "legde James Cameron uit aan The Ringer. "En eerlijk gezegd, om die film te laten maken, heb ik deze deal gesloten, om de rechten te verkopen. Wat er ook voor nodig was om de film gemaakt te krijgen, om mijn voet tussen de deur te krijgen. En dus vond ik het terecht. Maar toen had ik geen controle over de rechten."

Na de release van Terminator was James Cameron een geweldige regisseur. Iedereen wilde hem. Hij had een idee voor een B-film omgezet in een grote kaskraker. Dit is wat hem de baan bezorgde als regisseur van Sigourney Weaver in Aliens in 1986 en hem ertoe bracht de onderwater-sci-fi-film The Abyss te maken. De laatste ontving geen geweldige recensies, noch een indrukwekkend kassucces. Bovendien werd het onder de loep genomen vanwege de vermeende manieren waarop James zijn acteurs behandelde.

Dit alles dwong hem om terug te keren naar de franchise die zijn carrière lanceerde. Maar voordat Terminator 2 kon worden gemaakt, moest er een grote buy-out zijn.

Mario Kassar, de uitvoerend producent en studiohoofd van Carolco Pictures, hield van het idee van een tweede Terminator en besloot James te helpen de rechten te verwerven van Hemdale Film Corporation en van James' ex-vrouw, Gale Anne Hurd. In die tijd produceerde Mario ook Total Recall van Arnold Schwarzenegger, dus het was volkomen logisch om door te gaan met het maken van projecten met de beroemde actiester.

Maar Hemdale en Gale overtuigen kostte maar liefst $15 miljoen.

"Ik had al een paar films gemaakt en was het vergeten, en ik kreeg een telefoontje van Carolco en ze zeiden: 'We willen dat je nog een Terminator-film maakt. We betalen je $ 6 miljoen.' Ik zei: 'Je hebt mijn volledige aandacht'", legde James uit.

Ik lunch met hem in een plaats genaamd Madeo. En ik zei: 'Nou, het is een poging. Ik bedoel, ik heb het geld al uitgegeven. Je weet dat ik het doe, dus ga met God. Ga het script schrijven,' zei Mario Kassar.

Het idee voor Terminator 2

James wilde Terminator 2 maken en hij kreeg de volledige emotionele, creatieve en financiële steun van Mario en zijn productiebedrijf… Maar hij had een idee nodig.

"Ik sprak met Dennis Muren bij ILM. Ik zei: 'Ik heb een idee',' zei James. 'Als we het waterkarakter uit The Abyss zouden nemen, maar het was van metaal, zodat je niet de doorschijnendheidsproblemen had, maar je had alle oppervlaktereflectieproblemen en je hebt er een complete menselijke figuur van gemaakt die kan rennen en dingen kan doen, en het kan weer veranderen in een mens, en dan veranderen in de vloeibare metalen versie van zichzelf, en we hebben het door de film gestrooid, kunnen we dat?' Hij zei: 'Ik bel je morgen terug.'"

Samen hebben James Cameron en Dennis Murren (een van de genieën achter Jurassic Park) de grenzen verlegd over wat ze met technologie konden doen. Dit was echt de inspiratie voor wat ze met het verhaal zelf zouden doen.

"Ik had eigenlijk twee concurrerende ideeën. Een daarvan was dat Skynet een terminator stuurt, een andere Arnold terminator, om John uit te schakelen, en het verzet stuurt er een die opnieuw is geprogrammeerd, dat zou ook Arnold zijn geweest. Dus Arnold zou worden een duister heldenkarakter, duidelijk, "zei James tegen The Ringer.

"Toen ik het verhaalidee voor het eerst bedacht, bestond het uit twee delen. In het eerste deel stuurde Skynet een cyborg met een metalen endoskelet en de goeden stuurden de beschermer. De beschermer verplettert hem onder een vrachtwagen of gooit hem door een of andere grote tandwielstructuur of machine. En dan, in de toekomst, realiseren ze zich dat de rimpelingen van de tijd naar hen toe vorderen."

"Ze hebben de strijd nog steeds niet gewonnen. [Skynet zou] lang en hard nadenken over de trekker overhalen om het experimentele, eenmalige superwapen te sturen dat ze hebben gemaakt, dat zelfs zij doodsbang zijn om te gebruiken "Ik noemde het niet de T-1000 - het was gewoon een robot van vloeibaar metaal. En nu is het ding dat op je afkomt veel, veel enger dan die andere metalen endoskelet-man met zijn huid eraf. Ik nam die man mee uit het verhaal, maar toen dacht ik: "Laten we die vent terugbrengen. Laten we hem de tegenstander maken." Ik heb de twee ideeën samengevoegd. In plaats van Arnold versus Arnold, was het Arnold versus het enge vloeibare metalen wapen."

Aanbevolen: