Alle films en documentaires gemaakt over Steve Jobs

Inhoudsopgave:

Alle films en documentaires gemaakt over Steve Jobs
Alle films en documentaires gemaakt over Steve Jobs
Anonim

Wijlen Apple-oprichter Steve Jobs heeft de meest bekeken openingstoespraak aller tijden. In het meesterwerk, dat in 2006 aan de Stanford University werd afgeleverd, beschreef de revolutionaire tech-magnaat drie lessen uit zijn leven die miljoenen mensen van over de hele wereld aanspraken. De invloed van Jobs is zo groot dat hiphopmagnaat Kanye West zich zelfs voorstelde om de Steve Jobs van The Gap te worden. Na zo'n ongelooflijk merk te zijn gegroeid en een invloedrijke figuur te zijn geworden, zijn er verhalen verteld over Jobs opkomst naar de top, zowel door auteurs als filmmakers.

Er zijn een aantal films gemaakt over Jobs, en een van de meest populaire bevat Ashton Kutcher als de ster. Om in de rol te passen, moest Kutcher op een speciaal dieet gaan. Sommigen denken zelfs dat hij de dingen misschien een beetje te ver heeft doorgevoerd en meer heeft afgebeten dan hij kon kauwen. Naast zijn geweldige weergave en versie van gebeurtenissen, zijn hier andere films en documentaires die over Steve Jobs zijn gemaakt.

9 'Pirates Of Silicon Valley' was gebaseerd op de rivaliteit tussen Apple en Microsoft

Pirates Of Silicon Valley, uitgebracht in 1999, is gemaakt op basis van een boek van Paul Freiberger en Michael Swaine met de titel Fire in the Valley: The Making of The Personal Computer. De film bevatte Noah Wyle en Anthony Michael Hall als sterren en was gecentreerd rond de rivaliteit tussen Steve Jobs en de oprichter van Microsoft, Bill Gates.

8 ‘iSteve’ was de eerste productie die werd uitgebracht nadat Job was overleden

Met Justin Long in de hoofdrol, was iSteve de eerste 'biopic' van Steve Jobs die werd uitgebracht nadat hij stierf, en versloeg daarmee de Ashton Kutcher-film, Jobs to the chase. Long was in het algemeen geen onbekende voor Apple, aangezien hij in een van de eerdere campagnes van het bedrijf speelde. De parodiefilm is heel snel geschreven en in een recordtijd van vijf dagen opgenomen, met dank aan Saturday Night Live-schrijver Ryan Perez.

7 ‘Steve Jobs’ kreeg zijn sterren Academy Award-nominaties

De film Steve Jobs, uitgebracht in 2015, is een bewerking van de biografie van Jobs uit 2011 door auteur W alter Isaacson. In de film speelde Michael Fassbender de hoofdrol en speelde Kate Winslet de rol van Joanna Hoffmann, een marketingmanager die met Jobs werkte bij zijn tweede bedrijf, NeXT. Steve Jobs richtte NeXt op nadat hij was ontslagen bij Apple. Voor beide rollen ontving het paar Academy Award-nominaties voor Beste Acteur en Beste Vrouwelijke Bijrol. In Steve Jobs speelde Seth Rogen de rol van Apple mede-oprichter, Steve Wozniak.

6 'De machine die de wereld veranderde' benadrukte het werk van banen aan het begin van Apple

The Machine That Changed The World was een documentaire van vijf afleveringen die de geschiedenis van computers volgde. Met afleveringen zoals "Giant Brains", nam de serie een kijkje in de rol van Jobs als pionier in het veld. Naast Steve Jobs waren andere techgoeroes die werden geïnterviewd Paul Ceruzzi, een wetenschapshistoricus, en Kay Mauchly Antonelli, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een mens-computer was.

5 'Triumph Of The Nerds' gericht op computerontwikkeling sinds de Tweede Wereldoorlog

Triumph of the Nerds was een deels Britse, deels Amerikaanse productie die bedoeld was om de creatie en ontwikkeling van personal computers van de Tweede Wereldoorlog tot 1995 te demonstreren. Jobs was te zien in de documentaire van 1996 omdat hij eerder interviews met de verteller, Robert Cringely (Mark Stephens). De documentaire was gebaseerd op Cringely's boek uit 1992 over Silicon Valley, genaamd Accidental Empires, waarin ook de liefdeslevens van 'de jongens van Silicon Valley' werden verkend.

4 ‘Steve Jobs: The Lost Interview’ was een 70 minuten durend gesprek dat postuum werd uitgebracht

Terwijl Triumph of the Nerds slechts een deel van het interview van Steve Jobs met Cringely bedekte, werd de volledige clip, een gesprek van 70 minuten, in 2012 in de bioscoop uitgebracht. Het interview kreeg de bijnaam ‘verloren’ omdat dat precies was wat het was. Na de dood van Steve Jobs werd een onbewerkte kopie van het interview gevonden in zijn garage, wat uiteindelijk leidde tot een release in 17 theaters in het hele land.

3 ‘iGenius: hoe Steve Jobs de wereld veranderde’ inclusief interviews door Apple-medewerkers

Uitgebracht in 2011, hetzelfde jaar dat de oprichter van Apple overleed, iGenius: How Steve Jobs Changed the World was een documentaire van Discovery Channel waarin Adam Savage en Jamie Hyneman als presentatoren te zien waren. Naast interviews met de eigen medewerkers van Steve Jobs, bevatte de documentaire ook interviews met Stevie Wonder en Fall Out Boy-bassist Pete Wentz.

2 'Golden Dreams' was een korte film over de geschiedenis van Californië

Golden Dreams, uitgebracht in 2001, was gecentreerd rond de Californische geschiedenis, met een specifieke focus op California Adventure en Disneyland. Whoopi Goldberg speelde de rol van Califia, de koningin van Californië. Niet alleen de rol van Steve Jobs werd benadrukt vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de personal computer, maar er werd ook licht geschenen op Steve Wozniak. In de 22 minuten durende film speelde Mark Neveldine de rol van Steve Jobs.

1 ‘Steve Jobs: The Man In The Machine’ ging in première op het South By Southwest Film Festival

Geschreven en geregisseerd door Alex Gibney, Steve Jobs: The Man in the Machine ging in première op het South by Southwest filmfestival en bevatte een uitgebreide cast, waaronder Bob Belleville, Chrisann Brennan, Nolan Bushnell, en archieven van beelden van Steve Jobs en Steve Wozniak. Na de release bracht de film een geschatte $ 400.000 op aan de kassa.

Aanbevolen: