De nettowaarde van Bret en Jemaine van HBO's 'Flight Of The Conchords

Inhoudsopgave:

De nettowaarde van Bret en Jemaine van HBO's 'Flight Of The Conchords
De nettowaarde van Bret en Jemaine van HBO's 'Flight Of The Conchords
Anonim

Hoewel het maar twee seizoenen duurde, blijft HBO's Flight Of The Conchords een van de meest geliefde en innemende komedies samen met Sex And The City en Curb Your Enthusiasm. Van al deze shows was Flight Of The Conchords echter degene die de fans van indiemuziek uit het midden van de jaren 2000 het meest aansprak.

De show volgde de avonturen van Jemaine Clement en Bret McKenzie, twee Nieuw-Zeelanders die samen "het op vier na populairste folkparodie-duo van Nieuw-Zeeland" vormden. De twee proberen het groot te maken als muzikanten in New York City, terwijl ze worstelen met het dagelijkse leven in de stad, altijd vechtend met hun inherente sociale onhandigheid. Met de hulp van hun incompetente manager Murray (gespeeld door Rhys Darby), die zijn dagen doorbrengt als hoofd van het Nieuw-Zeelandse consulaat, kunnen ze optredens vinden bij open microfoons en voor wenskaartenbedrijven. Vandaag, meer dan een decennium sinds het einde van de show, hebben zowel McKenzie als Clement indrukwekkende cv's in Hollywood gemaakt en een comfortabel leven voor zichzelf gemaakt.

10 Jemaine Clement en Bret McKenzie begonnen in stand-up

Begin hun act in Wellington, Nieuw-Zeeland, Bret en Jemaine creëerden een podiumpresentatie voor zichzelf als twee onhandige jongens die onhandig akoestische gitaar en bas spelen als twee wanna-be muzikanten bij een open microfoon. Uiteindelijk zou het duo een titelloze BBC-radioserie lanceren die leidde tot hun HBO-programma.

9 'Flight Of The Conchords'

Voor de twee seizoenen dat het werd uitgezonden, was Flight of The Conchords een van HBO's meest populaire komedies en de show is een soort "Who's Who" van de toekomst van komedie en Hollywood. Naast het starten van de carrières van McKenzie, Clement en Darby, speelden andere nu beroemde acteurs verschillende ondersteunende rollen. Castmates zijn onder meer Kristen Schaal en Eugene Mirman die nu Louise en Gene Belcher spelen in Bob's Burgers, de populaire stand-upcomic Arj Barker en David Costabile uit Breaking Bad.

8 ‘Wat we doen in de schaduw’

Nadat de show was afgelopen, gingen de twee genieten van de beloningen van Hollywood. Jemaine begon al snel aan een carrière als acteren en produceren en een van zijn meest succesvolle projecten werd de horrorkomedie What We Do In The Shadows, een mockumentary over vampiers die in de 21e eeuw leven. Jemaine wordt ook gecrediteerd als uitvoerend producent van de populaire FXX-televisieserie gebaseerd op de film. De film was ook het regiedebuut van Clement.

7 'The Muppets' en Bret McKenzie's Oscar

Bret had een acteercarrière voordat hij een show op HBO kreeg dankzij een kleine rol in een van de Lord Of The Rings-films, maar hij ging later door met het schrijven en opnemen van muziek. In 2012 won McKenzie een Oscar voor Best Original Song voor het nummer "Man or Muppet" uit Disney's The Muppets. McKenzie zou terugkeren naar het graafschap met een korte verschijning in de eerste van de drie Hobbit-films.

6 'Men In Black 3'

Jemaine heeft consistent werk gekregen in Hollywood en is terechtgekomen in een aantal grote franchises. Met name speelde hij Boris The Animal, de angstaanjagende en moorddadige tijdreizende schurk uit Men in Black 3 die van plan was wraak te nemen op K, gespeeld door Josh Brolin en Tommy Lee Jones.

5 Jemaine Clement en Bret McKenzie zijn ook beide stemacteurs

Hoewel Clement meer mainstream acteert dan McKenzie, doen ze allebei af en toe voice-over voor televisie en film. Clement heeft zijn stem uitgeleend aan grote films zoals The Lego Batman Movie, Moana, Despicable Me en Rio, om er maar een paar te noemen. Tegelijkertijd was McKenzie in shows zoals The Simpsons en de kortstondige The Drinky Crow Show van Adult Swim.

4 Jemaine Clement en Bret McKenzie's Reunion Tour

Fans waren extatisch in 2016 toen Bret en Jemaine na jaren uit elkaar te zijn herenigd als het folkparodie-duo en op tournee gingen. Op het podium werden ze vergezeld door enkele van de favorieten van de tv-shows, zoals Mel, hun neurotische superfan (Kristen Schaal), en Murray, hun incompetente manager (Rhys Darby). In 2019 bracht Flight of the Conchords een concertfilm uit over een show die ze in Londen deden. De tour werd afgesloten met een laatste optreden in het Greek Theatre in Los Angeles, Californië.

3 Met wie hebben ze nog meer gewerkt?

Naast de stemacteurs van Bob's Burgers en andere populaire stand-upcomics die hun tijdgenoten op het circuit waren, sierden verschillende andere beroemdheden afleveringen van Flight of the Conchords met cameo's en gastrollen, waaronder Will Forte, Patton Osw alt, John Hodgman, Lucy Lawless, Jim Gaffigan, Kristen Wiig, Daryl Hall en Art Garfunkel.

2 Het familieleven van Jemaine Clement en Bret McKenzie

Hoewel de twee professioneel succes hebben gehad, leiden ze ook een heel gelukkig persoonlijk leven. Jemaine is getrouwd met de Nieuw-Zeelandse toneelschrijver Miranda Manasiadias en het paar heeft samen een zoon. Bret is getrouwd met publicist Hannah Clarke en ze hebben samen drie kinderen.

1 Jemaine Clement en Bret McKenzie's netto waarde vandaag

Na een carrière van twee decennia, variërend van muziek tot radio, tot televisie en film, heeft Bret nu een nettowaarde van $ 8 miljoen en Jemaine een goede tweede met $ 6 miljoen. Zelfs als fans nooit meer een Flight of the Conchords-reünie krijgen, zijn de erfenissen van deze twee mannen vastgelegd in de geschiedenis van Hollywood dankzij de twee seizoenen durende show.

Aanbevolen: