Dit zijn de meest interessante tatoeages van David Beckham (en hun betekenis)

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest interessante tatoeages van David Beckham (en hun betekenis)
Dit zijn de meest interessante tatoeages van David Beckham (en hun betekenis)
Anonim

David Beckham werd in de jaren negentig bekend als een legendarische voetballer voor Manchester United. Maar na jaren in de publiciteit te zijn geweest, is de voormalige voetbalster ook berucht geworden vanwege zijn constant veranderende haarstijlen en zijn overvloed aan tatoeages.

Beckham heeft zijn lichaam bijna met inkt bedekt, zelfs de zijkant van zijn hoofd getatoeëerd. In 2018 vertelde Beckham's tatoeëerder, Mark Mahoney aan Insider dat Beckham de ideale klant was omdat "hij goede dingen kiest, hij heeft een geweldige huid en hij voelt absoluut geen pijn." Hoewel Beckham in de loop der jaren meer dan 60 tatoeages heeft verzameld, hebben ze allemaal een specifieke betekenis. Veel van de tatoeages vertegenwoordigen zijn felle toewijding aan zijn vrouw en familie, terwijl anderen zijn favoriete kunstwerken of persoonlijk betekenisvolle religieuze iconografie tonen. Blijf scrollen om enkele van de meest interessante tatoeages van Beckham en de betekenissen erachter te zien.

9 beschermengel

De beroemde beschermengeltattoo op Beckhams bovenrug was de tweede keer dat de atleet onder de naald zat. Toen zijn eerste kind, Brooklyn, in 1999 werd geboren, liet Beckham de naam van zijn zoon op zijn onderrug tatoeëren - zijn eerste tatoeage. De beschermengel werd een jaar later ontworpen om over Brooklyn te waken. Alle namen van Beckhams zonen zijn sindsdien aan de tatoeage toegevoegd, onder bescherming van de engel.

8 Jezus en drie cherubijnen

Deze tatoeage vat perfect de twee belangrijkste thema's van Beckham's tatoeages, religie en familie samen. Het ontwerp stelt Jezus voor die wordt opgetild door drie cherubijnen. Volgens Daily Mail vertegenwoordigen de cherubijnen de drie zonen van Beckham - Brooklyn, 23, Romeo, 19 en Cruz, 17 - en hoe ze uiteindelijk voor hun vader zullen moeten zorgen.

7 Engel

In 2004 liet Beckham een engel op zijn rechterbovenarm tatoeëren onder de woorden: 'In het aangezicht van tegenspoed. Volgens Goal kwam de tatoeage een maand nadat zijn voormalige assistent, Rebecca Loos, publiekelijk beweerde dat zij en Beckham samen een affaire hadden. Het opvallende ontwerp en de uitdrukking verwijzen naar de onrust die volgde op de claim van Loss.

6 "De man van smarten"

Een ander stuk religieuze beelden, Beckhams tatoeage is een recreatie van een schilderij van Matthew R. Brooks met de titel 'The Man of Sorrows'. De titel verwijst naar een vers uit Jesaja (53:3) in het Oude Testament: Hij wordt veracht en door mensen verworpen; een man van smarten en bekend met verdriet; en we verborgen als het ware onze gezichten voor hem; hij werd veracht, en wij achtten hem niet.” Beckham liet de tatoeage zetten ter ere van zijn grootvader, Joe West, die in 2012 overleed.

5 Chinese karakters

Beckham heeft de Chinese karakters "生死有命,富贵在天" (sheng si you ming, fu gui you tian) op zijn romp geschreven. De tatoeage is prominent aanwezig op Beckhams shirtloze foto's en heeft mensen in verwarring gebracht over de betekenis ervan. Het schrift is naar verluidt een Chinees spreekwoord dat afkomstig is van Confucius' The Analects. Hoewel de exacte vertaling onduidelijk is, wordt aangenomen dat de regel ruwweg betekent: "Leven en dood zijn voorbestemd door het lot, rijkdom en status zijn voorbestemd door de hemel."

4 Stokfiguur

In oktober 2015 plaatste Beckham een foto van zijn nieuwste tatoeage op Instagram met het bijschrift: "Harper mag op papa krabbelen." Met als thema zijn talrijke familiegerichte tatoeages, is de stokfiguurtekening een eeuwigdurend eerbetoon aan zijn dochter, die nu 10 jaar oud is. Hij onthulde ook een tatoeage met de tekst "We houden van je papa", wat volgens Beckham een bericht was van zijn zonen.

3 Rozen

Toen Harper in 2011 werd geboren, liet Beckham de woorden 'Pretty Lady' en 'Harper' in zijn nek tatoeëren. In 2015 had de ster een roos toegevoegd aan zijn nektattoo, schijnbaar om te besluiten dat het vorige ontwerp zijn bewondering voor zijn enige dochter niet voldoende uitdrukte. Sindsdien heeft hij vier andere rozen toegevoegd, mogelijk om zijn vrouw en drie zonen te vertegenwoordigen.

2 Cupido en Psyche

Beckham heeft meerdere recreaties van beroemde kunstwerken op zijn lichaam geïnkt. De tatoeage op zijn linker bovenarm is van een schilderij van de 15e-eeuwse kunstenaar Francesco Francia, met het mythologische verhaal van Cupido en Pysche. Op de tatoeage is te zien dat Cupido zijn vrouw naar de hemel brengt en er wordt gedacht dat het Beckhams toewijding aan de vrouw, Victoria, 48 vertegenwoordigt. Beckhams meer conservatieve versie van het schilderij heeft echter een stuk stof dat Pysche's naakte lichaam bedekt.

1 Victoria

Veel van Beckhams tatoeages vertegenwoordigen zijn liefde voor zijn vrouw - zijn kolibrie, zijn tatoeage van een dame in een bos en het nummer 99 op zijn hand. Maar in 2007 liet Beckham de dubbelzinnigheid varen en liet hij het volledige lichaam van zijn vrouw op zijn linkeronderarm tatoeëren. Het eerbetoon toont Posh Spice in lingerie en bevindt zich in de buurt van een tatoeage met de tekst "Ik ben van mijn geliefde en mijn geliefde is van mij" in het Hebreeuws, die Victoria ook heeft.

Aanbevolen: