Alec Baldwin maakte zich zorgen over de hoofdrol in 'Beetlejuice' in de jaren '80

Inhoudsopgave:

Alec Baldwin maakte zich zorgen over de hoofdrol in 'Beetlejuice' in de jaren '80
Alec Baldwin maakte zich zorgen over de hoofdrol in 'Beetlejuice' in de jaren '80
Anonim

Het is zo lang geleden sinds 'Beetlejuice' uitkwam dat de meeste mensen zich niet eens kunnen herinneren wie er in de live-action film zat. De tekenfilm was zeker memorabel voor de meeste kinderen uit de jaren 90, en de meeste mensen kennen Betelgeuze zelf.

Maar welke broer van Baldwin was in 1988 in 'Beetlejuice' de film? Blijkt dat het Alec was, van alle mensen, en deze terugkeer is niet de enige verrassing over de beroemde Baldwin.

Wat echt verrassend is aan het feit dat Baldwin in de film zit, is dat hij zich ook zorgen maakte over hoe fans hem daarna zouden ontvangen.

Hoe oud was Alec Baldwin in 'Beetlejuice'?

Het kan hem misschien niet zoveel schelen wat mensen tegenwoordig van hem denken, maar de 30-jarige Alec Baldwin deed dat in 1988 wel. Maar toen hij werd benaderd met het script, wist hij niet zeker of hij aan boord zou springen.

Zijn co-sterren waren blijkbaar ook terughoudend, waarbij onder meer Michael Keaton en Winona Ryder de kans aanvankelijk afwezen.

Maar Michael kwam langs, en alle anderen ook, en de film was een doorslaand succes. Toch gaf Alec in een interview voor GQ toe dat hij 'neurotisch' was over de films die hij eerder in zijn carrière zou maken.

Hij prees Michael Keaton's vermogen om 'zelfverzekerd' en hilarisch te zijn, terwijl hij nadacht over hoe hij in tegenstelling daarmee erg gereserveerd was. Maar hij stuitte ook op tegenstand van regisseur Tim Burton terwijl hij zijn creatieve vaardigheden probeerde uit te oefenen.

In datzelfde interview bedacht Alec dat toen hij probeerde zijn karakter een beetje te veranderen, Tim hem neerschoot. Maar dat was niet de reden waarom Alec Baldwin zich zorgen maakte over het verschijnen in 'Beetlejuice'.

Hoe oud was Winona Ryder in 'Beetlejuice'?

Winona Ryder als Lydia Deetz was een van de hoogtepunten van de 'Beetlejuice'-film. En het blijkt dat Winona pas 17 was toen ze in de film verscheen (hoewel het de bedoeling was dat Lydia nog jonger was). Hoewel de geruchten over een vervolg direct na het debuut van de film in 1988 opwindend waren voor Winona, kwam er niets van terecht.

En hoewel Ryder in de loop der jaren haar steun aan een vervolg herhaalde, duurde het niet lang voordat de jaren voorbij waren en sommigen zeiden dat Winona toen 'te oud' was om Lydia weer te spelen. Het punt is dat de eerste film geesten en een schijnbaar ondode maar onsterfelijke Betelgeuze bevatte, een vervolg had nog steeds een hit kunnen zijn.

Maar hoezeer Winona een comeback ook bleef steunen, het moet nog gebeuren. En met de radiostilte van Geena Davis vragen fans zich af of ze tegenwoordig helemaal gestopt is met acteren.

Helaas komt de bende misschien ook niet snel weer bij elkaar.

Waarom maakte Alec Baldwin zich zorgen over het acteren in 'Beetlejuice'?

Volgens Alecs eigen bekentenis had hij "geen idee waar het over ging" toen hij zich aanmeldde bij 'Beetlejuice'. Hij dacht zelfs dat het een baan zou zijn die zijn carrière zou beëindigen, niet alleen voor hem, maar ook voor de rest van de acteurs.

Maar toen hij eenmaal op de set was met Tim Burton en alle anderen, ontspande Baldwin een beetje.

Hij merkte op dat Michael Keaton (en de rest van de cast) hem constant aan het lachen maakte, en dat hij wist dat hij niet alleen in handen was van een deskundige regisseur, maar ook van een "gekke professor" bij Burton.

Maar nu er zoveel tijd is verstreken, zal Alec overwegen om mee te doen aan de geruchten 'Beetlejuice 2'?

Is Alec Baldwin in 'Beetlejuice 2'?

Hoewel fans van het originele 'Beetlejuice' graag zouden zien dat Alec Baldwin zijn rol als Adam Maitland opnieuw zou spelen, is het onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren. Dat komt omdat, hoewel Winona Ryder bijvoorbeeld vaak heeft gezegd dat ze ernaar uitkijkt om weer Lydia Deetz te worden, de film is opgeschort.

Oorspronkelijk wilde Tim Burton een vervolg maken dat Beetlejuice (en de familie Deetz) naar Hawaï volgde. Hoewel hij er tientallen jaren om vroeg, 'leidden' andere projecten hem vaak af. Uiteindelijk werd de film permanent opgeschort door Warner Bros.

Toen Burton werd gevraagd naar het mogelijke vervolg in 2019, verklaarde hij zelfs dat hij niet wist of het zou gebeuren, maar dat hij eraan twijfelde.

Keaton noemde de film echter "bliksem in een fles" en lijkt al jaren te popelen om Beetlejuice opnieuw te bekijken. Er is natuurlijk een Broadway-interpretatie geweest, maar niets met Michael Keaton.

Natuurlijk weten fans dat Keaton niet heeft zitten wachten op de kans; hij heeft het druk gehad. Maar met de manier waarop 'Beetlejuice' van de grond kwam (en niet alleen videogames voortbracht, maar ook een animatieserie en tonnen merch), is het teleurstellend dat niemand het potentieel heeft opgepikt voor een opfrissing van de groenharige klopgeest.

Maar misschien krijgt Beetlejuice uiteindelijk de heropleving die hij zo verdient. Met ieders favoriete sterren uit de jaren 90 (en regisseur uit de jaren 90) aan het roer.

Aanbevolen: