Dit is hoe Ted Danson echt zijn eerste $ 80 miljoen verdiende

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Ted Danson echt zijn eerste $ 80 miljoen verdiende
Dit is hoe Ted Danson echt zijn eerste $ 80 miljoen verdiende
Anonim

Ted Danson is een acteur die het publiek al tientallen jaren vereert met zijn aanwezigheid op het scherm. Gedurende 11 seizoenen verlichtte Danson het scherm als Sam Malone in de populaire sitcom Cheers. Nu, enkele jaren later, is hij nog steeds een van de meest succesvolle acteurs aller tijden, met in de hoofdrol in NBC's The Good Place (die ook op Netflix werd uitgezonden) en meer recentelijk de titelrol in de NBC-komedieserie Mr. Mayor.

Danson heeft in de loop der jaren ook een behoorlijk indrukwekkende hoeveelheid rijkdom voor zichzelf vergaard. Schattingen geven zelfs aan dat hij ongeveer 80 miljoen dollar waard is. Dat gezegd hebbende, is er niet veel gezegd over hoe hij zijn fortuin verdiende.

Hij wordt nog steeds betaald voor zijn cheers-rol tot op de dag van vandaag

Danson landde het personage Sam na een gastoptreden in een andere populaire sitcom, Taxi. "Ik wist van Ted Danson omdat hij kwam voorlezen voor een andere show", vertelde regisseur Jim Burrows aan The Hollywood Reporter. "Ik vond hem erg leuk en sprak met de gebroeders Charles (de makers van de show) over hem voor Proost." Voor Danson was het auditieproces lang en zwaar, maar hij bleef zelfverzekerd. "Het was een van de weinige keren dat ik niet aan mezelf twijfelde, ook al duurde het een maand om de rol te krijgen", vertelde de acteur aan GQ.

In de loop der jaren zou de show 117 Emmy-knikken en 28 overwinningen opleveren, waarvan er twee werden toegekend aan Danson voor zijn leidende optreden in de show. Op het hoogtepunt van de show kreeg Danson naar verluidt bijna $ 500.000 per aflevering betaald.

En hoewel Cheers Danson zeker tot superster heeft gedreven, is de acteur er niet van overtuigd dat het opnieuw opstarten van de sitcom nooit zou mogen gebeuren. "Het zou een stel mensen van in de zeventig zijn in een bar die zeggen:" Wat? Wat? Een paard liep in een wat?'” merkte Danson op tijdens Late Night with Seth Meyers. Of de show ooit nieuw leven wordt ingeblazen, één ding is zeker. Danson verdient nog steeds een aanzienlijk bedrag aan Cheers. Schattingen geven zelfs aan dat de acteur bijna $ 5 miljoen per jaar aan reststoffen verdient.

Hij boekte verschillende optredens na gejuich

Na jarenlang aan een populaire tv-show te hebben gewerkt (en niet minder het hoofdpersonage te zijn geweest), zou Danson spoedig daarna aanbiedingen krijgen. Sterker nog, hij boekte in de jaren 90 gemakkelijk verschillende film- en tv-rollen, waaronder de hoofdrol in Becker, een serie die drie tijdvakwisselingen en zelfs een rechtszaak door castleden wist te overleven. Naarmate de serie doorging, leed de show ook aan een grote daling van het aantal kijkers. Over de situatie vertelde Danson ooit aan CBS News: 'We hebben gerouwd om ons verlies en nu zijn we terug met deze houding van 'Wat gaan ze doen? Ons annuleren' en het is een leuke manier van werken.”

Becker kreeg uiteindelijk de bijl en Danson ging verder met andere projecten. Hij vond werk in zowel film als televisie en kreeg uiteindelijk een rol in het populaire CBS-drama CSI: Crime Scene Investigation tijdens het 11e seizoen van de show. Van zijn casting vertelde de uitvoerend producent van de show, Carol Mendelsohn, aan The Washington Post: "Je kunt een nieuw personage op de pagina maken, maar totdat de perfecte acteur langskomt en er leven in blaast, zijn het maar woorden." Danson's DB Russell verscheen ook in de kortstondige spin-off CSI: Cyber.

Tegelijkertijd werd de ervaren acteur ook bekend door zijn rollen in andere hitseries zoals Damages en Bored to Death. Tegelijkertijd bleef Danson zich echter bezighouden met komedie.

Hij sloeg een goede deal voor de goede plek

De afgelopen jaren speelde Danson als zichzelf in de populaire tv-serie Curb Your Enthusiasm. Rond dezelfde tijd nam hij echter ook een hoofdrol op zich in de buitenaardse comedyserie The Good Place tegenover Kristen Bell.

Tijdens zijn periode in de show kreeg Danson naar verluidt $ 250.000 per aflevering. Interessant is dat zijn salaris aanzienlijk hoger zou zijn dan collega-hoofdacteur Bell. Jameela Jamil van de show bevestigde dat tijdens een gesprek met Radio 5. "Er is een loonkloof tussen Ted Danson en Kristen Bell", legde de actrice uit. “Maar hij was in Proost, hij is een nationale schat. Het gaat niet alleen om geslacht, dat gaat over wat je op tafel legt.”

De show zond de laatste aflevering uit in 2020 en eindigde de serie nadat showrunner Mike Schur The Hollywood Reporter een jaar eerder vertelde dat The Good Place "geen show is die voorbestemd is om negen jaar te draaien."

Hij landde de burgemeester kort daarna

Mr. Mayor is een sitcom die oorspronkelijk is bedacht door Tina Fey en Robert Carlock als een spin-off van 30 Rock. Maar met Danson aan boord werd de show gemakkelijk zijn eigen soort komedie, die soms politiek kan worden. “Robert Carlock en Tina Fey zijn hier zo slim en zo goed in - de snelle komedie waarin ze door de verhaallijn galopperen en je niet eens merkt dat ze hun geweren tevoorschijn halen en schoten schieten op echte politieke, sociale dingen die er zouden potshots op hen moeten worden genomen, vertelde Danson aan Entertainment Weekly.

Eerder werd aangekondigd dat NBC Mr. Mayor voor een tweede seizoen had verlengd. En dat betekent op zijn minst dat Danson rijk zal blijven worden.

Aanbevolen: