Josh Duggar's aanklacht kan worden weggegooid, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Josh Duggar's aanklacht kan worden weggegooid, hier is waarom
Josh Duggar's aanklacht kan worden weggegooid, hier is waarom
Anonim

Het is een proces dat al had kunnen gebeuren - en er is een kans dat het nooit zal gebeuren.

Josh Duggar (de oudste en meest problematische zoon van Jim Bob en Michelle Duggar van '19 Kids and Counting) werd in april 2021 beschuldigd van federale strafbare feiten. Hij wordt nog steeds beschuldigd van de vreselijk grimmige misdaden, waaronder beide het ontvangen en bezitten van materiaal voor seksueel misbruik van kinderen, ook wel bekend als 'CSAM'.

Aanvankelijk gepland om in juli voor de rechtbank te verschijnen, heeft het juridische team van Josh met succes een verzoekschrift ingediend bij de rechter om die rechtbankdatum terug te schuiven naar november. Nu nadert zijn uitgestelde procesdatum en het team van Josh probeert elke mogelijke tactiek om zijn hele zaak zo snel mogelijk weg te gooien.

Dit is hoe Josh dat proces en de mogelijke gevangenisstraf van maximaal 40 jaar zou kunnen vermijden.

Josh beweert illegaal te worden gevolgd

In gerechtelijke documenten die deze week zijn verkregen door publicaties zoals Yahoo! Nieuws, het juridische team van Josh heeft het oneens met de wetshandhavingsinstanties die verantwoordelijk zijn voor zijn arrestatie. Ze zeggen in feite dat de timing verdacht was (alsof onderzoekers Josh' online activiteiten volgden).

Terwijl drie verschillende politiediensten naar verluidt CSAM op de server van Josh op dezelfde dag ontdekten, zou slechts één van die afdelingen Homeland Security hierover hebben geïnformeerd - en zelfs toen gaven ze de informatie vijf volle maanden na hun ontdekking door.

"We hebben binnen enkele minuten na elkaar dezelfde [CSAM]-bestanden van hetzelfde IP-adres gedownload, maar voerden een niet-gerelateerd onderzoek uit", verklaarde het DA's Office van Arkansas naar verluidt toen hem werd gevraagd waarom niet alle agenten onmiddellijk de politie belden. feds.

Hij zegt dat al het bewijs moet worden weggegooid

Afbeelding
Afbeelding

Josh's team beweert ook dat de politie illegale software heeft gebruikt bij hun 'tracking'-inspanningen.

Naar verluidt heeft de politie 'Torrential Downpour' gebruikt, een Bit Torrent-zoektool die is gebruikt in tal van CSM-onderzoeken. Het is nog niet onwettig verklaard door een rechter, maar het team van Josh hoopt van wel. Ze voeren het argument aan dat de politie het op Josh had en zijn bewegingen tot vijf maanden lang bijhield, waarbij ze veel gegevens verzamelden voordat ze wettige maatregelen tegen hem namen.

Als het waar is, zeggen ze dat al het bewijs dat verzameld is van Josh' werkcomputers niet-ontvankelijk zou moeten zijn voor de rechtbank.

Om hun beweringen te staven hebben de advocaten van Josh zojuist toegang gevraagd tot 'automatisch gegenereerde logboeken' die politiediensten bijhouden bij het bewaken van IP-adressen. Dit weekend heeft een rechter dat verzoek ingewilligd, waardoor de politie deze logboeken aan het team van Josh overhandigde.

Nu wacht de rechter op de advocaten van Josh om te zien of deze logboeken hun argument zullen bewijzen en zijn zaak zal laten vallen.

Duggar-fans zijn in ongeloof

Het hele weekend zoemen Duggar-fans en -critici over de kans dat Josh het proces zou kunnen vermijden. Blogger/onderzoeksjournalist Katie Joy plaatste de afbeelding hierboven op haar IG en kreeg honderden reacties als "Dit is zo walgelijk" en "Als hij hiermee wegkomt, word ik verdomd ziek."

We weten niet wat de toekomst van Josh inhoudt, maar fans hebben zeker hun eigen ideeën…

Aanbevolen: