Hoe John Travolta zijn fortuin van $ 250 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hoe John Travolta zijn fortuin van $ 250 miljoen vergaarde
Hoe John Travolta zijn fortuin van $ 250 miljoen vergaarde
Anonim

Doorbreken in entertainment en miljoenen verdienen is de naam van het spel voor velen, en hoewel de weg lang is, maken roem en fortuin het allemaal de moeite waard. Een aantal acteurs, zoals Tom Cruise en Brad Pitt, speelden in hitfilms en verdienden daarmee miljoenen.

John Travolta is een groot succes met een legendarische carrière. De man heeft miljoenen verdiend, en sommigen zouden geschokt zijn als ze zien dat zijn vermogen maar liefst $ 250 miljoen bedraagt.

Laten we eens nader bekijken hoe John Travolta zijn fortuin vergaarde.

John Travolta is een acterende legende die een fortuin heeft verdiend

Met een nettowaarde van $ 250 miljoen is het vrij duidelijk te zien dat John Travolta een acteur is die enorm veel succes heeft geboekt in Hollywood. Er zijn tal van rijke sterren die hun geld in de loop van de tijd hebben opgestapeld, maar een kwart miljard dollar waard zijn klinkt ronduit onmogelijk.

Alvorens erin te duiken en te zien hoe film en televisie zijn vermogen beïnvloedden, is het belangrijk om te zien wat het hebben van $ 250 miljoen kan doen voor een gezin, namelijk in het onroerendgoedspel.

Volgens Celebrity Net Worth: "Buiten LA bezitten de Travolta's een landgoed van 50 hectare in Maine, een herenhuis in Clearwater, Florida in de buurt van het hoofdkwartier van Scientology, en een zeer uniek huis in Ocala, Florida in een buurt genaamd Jumbolair Aviation Estates. Deze buurt is een werkende privéluchthaven voor grote vliegtuigen. Ze waren enkele van de eerste grondaankopers in de ontwikkeling. De landingsbaan is groot genoeg voor Travolta, een fervent vlieger, om zijn meerdere vliegtuigen te bedienen."

Ja, de man heeft genoeg geld om een minivloot te bezitten en ergens te wonen waar alles kan.

Hij heeft een bank en zijn carrière in film en televisie hielp hem alles te verdienen.

Hij verdiende geld op televisie

Veel mensen hebben de neiging om John Travolta te zien als een grote filmster, en terecht. De man maakt tenslotte al sinds de jaren 70 hitfilms, en meer dan een paar van deze foto's zijn de klassiekers geworden. Voordat hij een filmster werd, maakte Travolta echter aanvankelijk naam op televisie.

Van 1975 tot 1979 was John Travolta een sleutelfiguur in de klassieke televisieserie Welcome Back, Kotter als Vinnie Barbarino. Zijn salaris van de show is niet bekend, maar meer dan 70 afleveringen hebben hem zeker wat geld opgeleverd.

Hoewel hij niet de ster van de show was, is het gemakkelijk te zien hoe de show zijn jonge carrière beïnvloedde en hem in de jaren 70 in de schijnwerpers zette.

Travolta verscheen in meer dan 70 van de 95 afleveringen van de show, en dit was precies wat hij nodig had om de aandacht van het grote publiek te trekken. De conclusie van de show maakte al snel plaats voor zijn filmcarrière.

Hij verdiende miljoenen met zijn films

Dromen op een groot scherm zijn niets nieuws in Hollywood, en hoewel veel mensen maar al te blij zijn met vast werk, zijn er acteurs die niets liever willen dan het maken als filmster.

Veel van Travolta's eerdere salarissen zijn niet bekend, hoewel Celeb Answers laat zien dat Travolta een contract van $ 1 miljoen had voor een deal met 3 foto's, waaronder Saturday Night Fever. Die film was een van zijn eerste megahits en het hielp de acteur als een natuurkracht op het grote scherm te vestigen. $ 1 miljoen voor drie films is echter niets vergeleken met wat hij jaren later uiteindelijk neerhaalde.

Een neergang in Travolta's carrière had zeker een impact, maar zijn heropleving in de jaren 90 na zijn hoofdrol in Pulp Fiction veranderde alles. Travolta kreeg ongeveer $ 150.000 betaald voor Pulp Fiction, maar wat de film deed voor zijn carrière en vervolgens zijn vermogen was van onschatbare waarde. Hij zou schitteren in films als Get Shorty, Broken Arrow en Phenomenon, die hem samen maar liefst 21 miljoen dollar opleverden.

Vanaf daar zou het salaris van Travolta blijven stijgen. Na 12 miljoen dollar te hebben verdiend voor Michael, zou de acteur samen 40 miljoen dollar verdienen voor Face/Off en Mad City. De Primary Colors uit 1998 betaalde hem $ 17 miljoen, terwijl A Civil Action uit 1998 de zaken weer opdreef tot $ 20 miljoen.

Naarmate de jaren vorderden, zou Travolta $ 20 miljoen verdienen voor andere films zoals Swordfish, Ladder 49 en Be Cool, en hij had verschillende andere films die hem een betaaldag van 8 cijfers opleverden. Ja, de man drukte praktisch geld in zijn bloei, en het is gemakkelijk in te zien waarom zijn vermogen is waar het nu is.

Hij wordt misschien nooit meer een enorme kassa, maar de erfenis en het vermogen van Travolta gaan nergens heen.

Aanbevolen: