Hoe Lee Jung-jae zijn fortuin van $ 5 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hoe Lee Jung-jae zijn fortuin van $ 5 miljoen vergaarde
Hoe Lee Jung-jae zijn fortuin van $ 5 miljoen vergaarde
Anonim

Hoewel Lee Jung-jae in Squid Game een met schulden geteisterde man speelt die worstelt om zijn gezin financieel te onderhouden, kan zijn financiële situatie in het echte leven niet verder verwijderd zijn van hoofdpersoon Seong Gi-hun uit de show. Na het enorme succes van de serie is hij de op één na best betaalde acteur in Korea geworden, met een vermogen van 5 miljoen. Volgens Today Online verdiende Lee 300 miljoen won (ongeveer S$344K) per aflevering. Bovendien was hij, voordat hij zijn internationale debuut maakte met Squid Game, al een begrip in Zuid-Korea.

Er wordt gespeculeerd dat Lee ongeveer S $ 3,1 miljoen verdiende voor het drama, meer dan de 180 miljoen gewonnen (S $ 205,9K) die Song Joong Ki ontving voor elke aflevering van de hitserie Vincenzo. Hoewel Lee Jung-jae als model debuteerde in de entertainmentindustrie, stelde zijn talent als acteur hem in staat om gedurende zijn hele leven te schitteren in vele succesvolle producties. Op 48-jarige leeftijd heeft de ster van Squid Game veel succes geboekt en heeft hij nog een lange carrière voor de boeg. Laten we eens kijken hoe Lee zijn fortuin van 5 miljoen vergaarde.

Lee Jung-jae werd geboren in een failliet gezin

Lee Jung-jae had een behoorlijk bevoorrechte jeugd. De Zuid-Koreaanse acteur werd geboren in een rijke familie van artsen en brouwerij-eigenaren. Zijn familie kwam echter in enorme schulden terecht nadat zijn grootvader vier keer probeerde en faalde om zich kandidaat te stellen voor het congres. Op dat moment moest de jonge Lee in een café werken.

In augustus 2008 ontving Lee zijn masterdiploma van de afdeling theater- en filmkunst van de Dongguk University. Dit is een graduate school voor culturele kunsten, en hij maakte zijn eerste uitstapje naar theater in december van dat jaar en nam de titulaire rol van Hamlet op zich. Hij was 36 jaar oud toen hij zijn studie afrondde, en hij was al een werkende acteur sinds zijn twintiger jaren.

Voorheen werkte hij in een café in het Gangnam-gu-gebied, dat veel mensen nu kennen van PSY's hit Gangnam Style. Terwijl hij in dit café werkte, werd hij opgemerkt door ontwerper Ha Yong-soo die hem in de wereld van high-end mode en modellering bracht.

De 'Squid Game'-ster was al een begrip in Zuid-Korea

Lee Jung-jae maakte zijn acteerdebuut in 1993 met het tv-drama Dinosaur Teacher en werd van de ene op de andere dag een lokale tv-ster. Zijn volgende grote prestatie zou slechts een jaar later komen in de film The Young Man and Feelings, waardoor hij een begrip werd.

Lee blijft het publiek versteld doen staan in bekroonde films als An Affair en City of the Rising Sun, waarvoor hij de jongste acteur werd die Beste Acteur won bij The Blue Dragon Film Awards. Maar het was niet allemaal goed nieuws. In 1999 werd Lee beschuldigd van een DUI nadat zijn auto in botsing was gekomen met een andere. Hij werd gevonden met een bloedalcoholgeh alte van 0,222%.

In de jaren die volgden, speelde Lee in een reeks hitfilms zoals Il Mare (2000) en Somewhere in Time, waarin Keanu Reeves de rol van Lee speelde in de Hollywood-remake van 2006 The Lake House. De ster van Squid Game volgde dit op met Last Present en The Last Witness voordat hij een korte pauze nam om zich op school en zijn andere verschillende ondernemingen te concentreren.

Lee Jung-jae is eigenaar van een vastgoedontwikkelingsbedrijf

Terwijl hij aan zijn master aan de Dongguk University werkte, waagde Lee Jung-jae zich in meerdere bedrijven en lanceerde hij de keten van luxe Italiaanse restaurants in Seoul, vernoemd naar zijn film Il Mare. Lee studeerde interieurontwerp en nam zelf de verantwoordelijkheid voor het ontwerpen van het interieur van zijn restaurants.

Hij raakte ook betrokken bij onroerend goed en richtte in 2008 een bedrijf op met een partner die bekend staat als Seorim C&D. Tussen hem en zijn partner zou hij maar liefst 55 miljoen dollar hebben verdiend landgoed. Bovendien heeft hij ook een entertainmentbedrijf.

Op persoonlijk vlak ging hij drie jaar met actrice Kim Min-hee uit voordat ze in 2006 uit elkaar gingen. Daarna ging hij in 2015 naar de beurs met zijn relatie met zakenvrouw Lim Se-Kyung. Ze is de dochter van de voorzitter van de Koreaanse voedselgigant Daisy-groep. Lim's ex-man was de vice-voorzitter van Samsung. Ze scheidden echter in 2009. Het lijdt geen twijfel dat Lee graag omringd wordt door de elite.

Veteraan acteur Lee Jung-jae maakt zijn regiedebuut

Terwijl Lee Jung-jae eind jaren 2000 een beetje een carrièredaling doormaakte, was er een heropleving die snel volgde dankzij projecten als The Thieves, Along with the Gods: The Two Worlds, Chief of Staff, The Housemaid, New World en 2020's verlos ons van het kwaad.

Squid Game zou de verrassende blikseminslag worden die hem internationale faam zou bezorgen. De acteur vertelde Variety: "Ik had dit soort succes helemaal niet verwacht toen ik voor het eerst aan boord ging van Squid Game als een project. Maar toen ik het script las, begreep ik dat het elementen bevatte die bij iedereen zouden kunnen resoneren en ook buiten Korea zouden kunnen werken."

Hoewel de show een enorm succes is gebleken, zegt hij dat zijn telefoon niet rinkelt vanuit Hollywood, althans nog niet. Lee produceert en maakt momenteel zijn regiedebuut in Namsun, een spionagethriller waarin hij verzeild raakte nadat hij de rechten had gekocht en het scenario had herschreven. Het lijdt geen twijfel dat zijn talent voor acteren en zakendoen zijn vruchten zal blijven afwerpen.

Aanbevolen: