Gewoon enkele geweldige dingen die Beyoncé voor de wereld heeft gedaan

Inhoudsopgave:

Gewoon enkele geweldige dingen die Beyoncé voor de wereld heeft gedaan
Gewoon enkele geweldige dingen die Beyoncé voor de wereld heeft gedaan
Anonim

Beyoncé's zwoele stem werd voor het eerst ontdekt door haar dansinstructeur Darlette Johnson Johnson keek vol ontzag toe hoe een toen nog jonge Beyoncé gaf een perfecte high-note afsluiting van haar gezoem. Johnson had destijds geen idee dat ze deel zou uitmaken van de geschiedenis van een van 's werelds best verkopende vrouwelijke artiesten. Beyonce vond succes als lid van Destiny's Child en slaagde er later in een van de, zo niet de meest succesvolle solocarrières ooit te maken. Over het algemeen heeft ze miljoenen platen verkocht, talloze prijzen in de wacht gesleept, een gigantisch vermogen vergaard en de optredens op het podium opnieuw gedefinieerd.

Indrukwekkender dan Beyonce's felle professionele staat van dienst is het goede dat ze de wereld heeft gebracht via haar platform en stem. Haar vriendelijkheid is over de hele wereld gevoeld. De zangeres heeft een liefdadigheidsgeest die al te vaak is getoond. Hier zijn enkele van die momenten:

10 Knowles-Rowland Centrum voor Jeugd

In 2002 werkte Beyonce samen met haar moeder Tina Knowles en voormalig Destiny's Child-bandgenoot Kelly Rowland om het Knowles-Rowland Center for Youth op te richten. Gevestigd in de geboorteplaats van de zanger, Houston, Texas. Volgens Pastor Rudy Rasmus van St. John's Downtown United Methodist Church hebben zowel Knowles als haar moeder door de jaren heen meer dan $ 4 miljoen gedoneerd om te helpen bij sommige van hun projecten.

9 Stichting Overlevende

In 2005, na de nasleep van de orkaan Katrina, richtten Beyonce en Kelly Rowland de Survivor Foundation op. Het initiatief was gericht op het verstrekken van huisvesting voor getroffen gezinnen. Beyonce leverde een eerste bijdrage van $ 250.000. De stichting werkte ook samen met Show Your Helping Hand en Feeding America om ma altijden te verstrekken aan voedselbanken. Beyonce had dit te zeggen over geven: "Het bereiken en aanraken van levens geeft ongelooflijk veel kracht. Daarom wil ik dat mijn fans het plezier ervaren om een verschil te maken door iemand anders te helpen."

8 Haar salaris doneren van ‘Cadillac Records’

In 2009 speelde Beyonce als Etta James in de film Cadillac Records, naast Adrien Brody en Jeffrey Wright. Toen ze hoorde over Phoenix House, een non-profit rehabilitatieorganisatie voor drugs en alcohol, schonk ze haar volledige salaris van de film, $ 4 miljoen, om bij te dragen aan de activiteiten van de organisatie.

7 Beyonce Cosmetology Centre

Om de klanten van Phoenix House te helpen weer op de been te komen, hebben Beyonce en haar moeder het Beyonce Cosmetology Centre opgericht, dat een cosmetische opleiding van zeven maanden aanbood. Gevraagd waarom ze het initiatief nam, zei Beyonce: "Het waren hun verhalen over wat ze hadden meegemaakt en hoe positief ze waren over de toekomst die mij en mijn moeder inspireerden om iets te bedenken dat hen een vaardigheid zou leren, hen het gevoel zou geven goed over zichzelf en bereidt hen voor om weer aan het werk te gaan."

6 'Hope For Haïti Now': A Charity Telethon

In 2010 nam Beyonce deel aan Hope For Haiti Now, een liefdadigheids-telethon geïnitieerd door Wyclef Jean, George Clooney en Joel Gallen. Ze was ook het gezicht van 'Fashion for Haiti', een limited edition-set van t-shirts. De telethon was anders dan zijn soort en had een brede structuur om liefdadigheidsinstellingen zoals UNICEF, het Rode Kruis en het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties te helpen. Gezamenlijk heeft het geschiedenis geschreven door een kijkerspubliek van ten minste 83 miljoen te registreren en naar schatting $ 61 miljoen op te halen.

5 Let's Move

Beyonce, in samenwerking met voormalig First Lady Michelle Obama, die een fervent fan is en een aantal van haar concerten heeft bijgewoond, werkte mee aan een campagne tegen obesitas bij kinderen. De campagne van 2011 genaamd 'Let's Move' zag Beyonce zich bij dansers voegen in een schoolcafetaria in een levendige gechoreografeerde routine, dansend op een remix van haar lied 'Get Me Bodied'.

4 Stichting BeyGOOD

In 2013 lanceerde Beyonce BeyGOOD, een stichting die mensen wil inspireren om goed te zijn voor zichzelf, hun gemeenschappen en de wereld als geheel. Via de stichting heeft de 'If I Were A Boy'-zanger niet alleen geld gegeven aan zwarte bedrijven, maar ook genereuze bedragen bijgedragen aan het opleiden van behoeftige studenten. In augustus 2018 werkte de stichting samen met die van haar man, Jay-Z, om $ 100.000 te verstrekken voor de opleiding van een begaafde maar behoeftige student.

3 BeyGOOD Houston

Beyonce's liefdadigheidsgeest is in het verleden uitgebreid naar haar geboorteplaats en ze blijft de stad eren die haar heeft grootgebracht. In 2017, na de aanval van orkaan Harvey, richtte Beyonce BeyGOOD Houston op, dat dekens, kussens, rolstoelen, $ 75.000 aan matrassen en verschillende lichaamsproducten schonk aan de getroffenen. Ze bezocht ook Houston, hielp bij het serveren van ma altijden en deed meer persoonlijke donaties.

2 Doneren van de opbrengst van haar liedjes

Eind 2017 bracht Beyonce een remix uit van "Migente" met J Balvin en Willy William. Haar opbrengst van het lied ging naar liefdadigheidsinstellingen in Mexico, de VS en Puerto Rico, die de slachtoffers van de orkanen Harvey, Ima en Maria steunden. In 2020 ging Beyonce's opbrengst van haar remix met Megan the Stallion van het nummer 'Savage' ten goede aan de COVID-19-hulpverlening in Houston.

1 Ondersteunende doelen over de hele wereld

Door de jaren heen heeft Beyonce steun getoond voor verschillende doelen en haar stem gegeven aan verschillende bewegingen, zoals de Black Lives Matter-campagne, de Engelstalige crisis in Kameroen, de End Sars-beweging in Nigeria, de Shit It All Down-campagne in Namibië, de Zimbabwaanse Lives Matter-beweging in Zimbabwe en de nationale noodtoestand voor verkrachting in Liberia.

Aanbevolen: