Dit is het leven van Cameron Monaghan sinds hij de Joker uit 'Gotham' vertolkte

Inhoudsopgave:

Dit is het leven van Cameron Monaghan sinds hij de Joker uit 'Gotham' vertolkte
Dit is het leven van Cameron Monaghan sinds hij de Joker uit 'Gotham' vertolkte
Anonim

Cameron Monaghan werd beroemd als de middelste Gallagher-jongen op Shameless, maar hij bereikte een nieuw niveau nadat hij als beruchte superschurk The Joker in Gotham van Warner Bros had gediend. De show breidt de verhaallijn van Batman uit en concentreert zich rond het vroege leven van James Gordon in de Gotham City PD. De serie zelf was een enorm succes, verspreid over vijf seizoenen en 100 afleveringen voordat de finale in april 2019 werd uitgezonden.

Dat gezegd hebbende, na het einde van de serie zijn er veel dingen veranderd voor de Californische acteur. Daarna waagde hij zich aan veel dingen, van het uiten van videogames en stripfiguren tot openheid over het belang van discussies over geestelijke gezondheid. Om het samen te vatten, hier is het leven van Cameron Monaghan sinds hij het personage in Gotham uitbeeldde.

8 Cameron Monaghan waagde zich aan videogames

In 2019 sprak Monaghan de stem in van Cal Kestis voor EA's Star Wars Jedi: Fallen Order. De game, die beschikbaar is gemaakt voor bijna elk groot gameplatform, draait om het personage van Monaghan, vijf jaar na de gebeurtenissen in Revenge of the Sith. De Jedi Padawan wordt opgejaagd terwijl hij vecht voor zijn leven.

De game heeft een overvloed aan prestigieuze eindejaarsprijzen gewonnen, waaronder Game of the Year van Titanium Awards en Best Action Game-nominatie van Game Critics. NAVGTR Awards erkenden de prestaties van Monaghan achter de stand en nomineerden hem voor de beste hoofdrol in een drama.

7 Stemhebbende Kon-El / Superboy in 'Reign Of The Supermen'

Acteren is één ding, maar een personage een stem geven is totaal iets anders. Dat gezegd hebbende, het uiten van het personage van de videogame was niet de enige keer dat Cameron Monaghan ooit een personage had geuit. In hetzelfde jaar was hij ook de stem achter Kon-El/Superboy in DC's geanimeerde superheldenfilm Reign of the Supermen. Naast hem hebben veel A-lijstartiesten hun zang vastgelegd: Jerry O'Connell (Superman), Rebecca Romijn (Lois Lane), Rainn Wilson (Lex Luthor), Shemar Moore (Cyborg), Jason O'Mara (Batman), en meer.

6 Cameron Monaghan werd gecast in 'Mercy Street'

Tijdens zijn dagen als de Joker hield Cameron Monaghan zich ook bezig met andere projecten. Hij werd gecast als Tom Fairfax, een van de hoofdpersonen van Mercy Street, een PBS-show over twee vrijwillige verpleegsters tijdens de burgeroorlog en hoe ze het verschil van tegengestelde kanten overwinnen. Helaas deed de serie het niet zo goed en moest PBS het annuleren na het uitzenden van twee seizoenen en 12 afleveringen.

5 Ingepakt 'Shameless'

Naast Gotham staat Monaghan ook bekend om het spelen van Ian in Showtime's dramedy Shameless. Tot dit schrijven blijft de Amerikaanse bewerking van de Britse serie met dezelfde naam de langstlopende serie ooit van het netwerk, met meer dan 11 seizoenen en 134 afleveringen. De eerste aflevering werd uitgezonden in 2011, en dit jaar sloten Monaghan en co de finale af na tien jaar op de lucht.

4 Cameron Monaghan won Teen Choice Awards voor beste tv-schurk

Over Gotham gesproken, de acteur heeft een groot aantal nominaties voor zijn werk verzameld. In 2016 en 2019 nomineerden Teen Choice Awards Monaghan voor Beste Schurk en won de laatste tegen onder meer Luke Baines (Shadowhunters), Sarah Carter (The Flash), Jon Cryer (Supergirl), Adam Scott (The Good Place) en Sea. Shimooka (pijl).

Gotham had die avond ook twee prestigieuze nominaties voor Choice Action TV Show en Choice Action TV Actor (Ben McKenzie), maar verloor van respectievelijk MacGyver en Stephen Amell van Arrow.

3 Hij is aan het daten met Lauren Searle

Cameron Monaghan houdt er doorgaans van om zijn liefdesleven op de DL te houden, maar het publiek weet dat hij met collega-actrice Peyton List is uitgegaan. De twee ontmoetten elkaar tijdens de set van Anthem of a Teenage Prophet indie-drama in 2017 en koesterden een relatie tot 2018. De acteur heeft nu weer liefde gevonden in Lauren Searle, een model uit Chicago, en ze maakten hun relatie officieel in oktober 2020.

2 Cameron Monaghan opende zich over geestelijke gezondheid

In het recente coververhaal voor Glitter Magazine sprak Monaghan over hoe Gotham zijn carrière heeft getransformeerd, het belang van geestelijke gezondheid en wat de toekomst biedt voor de rijzende ster. Voor hem is het een onderwerp dat nooit oud wordt, omdat het het middelpunt was van zijn Gotham en Shameless rollen.

"Het leven vereist een zekere mate van zelfzorg en communicatie", zei hij. "Het vereist dat je andere mensen ondersteunt en hopelijk dat mensen je ondersteunen, dat je contact opneemt met mensen en je bewust maakt van het feit dat mensen verschillende dingen doormaken."

1 Hij maakt zich op voor de aankomende thriller van Luis Preto

Monaghan heeft zichzelf gevestigd als een van de meest veelbelovende talenten in Hollywood. De voormalige Malcolm in the Middle-acteur heeft een overvloed aan lopende projecten in het verschiet, waaronder Luis Presto's aankomende thriller Shattered, onder de banners Silver Reel en Construction Film. De acteur speelt de rol van Chris Decker, een rijke kapitalist en een gescheiden vrouw die zich verstopt voor de buitenwereld. Lilly Krug, John Malkovich, Frank Grillo, Sasha Luss, Ash Santos en Ridley Bateman spelen ook de hoofdrol.

Aanbevolen: