Fans zijn vandaag nog steeds geobsedeerd door de korte haarstijl van Selena Quintanilla

Inhoudsopgave:

Fans zijn vandaag nog steeds geobsedeerd door de korte haarstijl van Selena Quintanilla
Fans zijn vandaag nog steeds geobsedeerd door de korte haarstijl van Selena Quintanilla
Anonim

Ze was een inspiratie voor haar generatie en vele anderen in het leven. Maar de dood van Selena Quintanilla-Perez maakte haar tot een icoon voor miljoenen fans over de hele wereld. Hoewel ze meer dan twee decennia geleden stierf, blijft Selena een inspiratiebron in muziek, mode en het leven.

Fans (en de ster van de Netflix-serie over haar leven!) hebben lang genoten van het opnieuw creëren van Selena's iconische outfits, maar haar kapsels waren ook een aandachtspunt. Nu de recente Netflix-serie van de grond komt, zijn er nog meer redenen om Quintanilla's stijl te onthouden; Christian Serratos mocht tonnen van de looks van de overleden zangeres recreëren terwijl hij haar werd voor de biopic-show.

Dus waarom zijn fans zo geobsedeerd, en wat is het probleem met het korte kapsel van Selena Quintanilla?

Heeft Selena ooit haar haar kort gedragen?

Hoewel veel foto's van de overleden zangeres haar lange manen laten zien, droeg Selena haar haar niet altijd steil of opgestoken.

Dat waren misschien de twee meest geliefde looks voor de Jennifer Lopez-iteratie van Selena, maar zoals fans van de nieuwe serie zullen merken, wil kunst het leven nabootsen.

Als je terugkijkt op oude foto's van Selena, is het duidelijk dat ze haar kapsel net zo vaak veranderde als haar verblinde spijkerjacks en gewaagde bustiers.

Op sommige zeer vroege foto's van de zangeres droeg ze zelfs een soort bob met spikes die waarschijnlijk niet snel terug zal komen. Dat was eerder in haar carrière, en waarschijnlijk voordat ze zich in haar stijl begon te vertakken (en haar vader benadrukte met looks waarvan hij niet zeker wist of het publiek het leuk zou vinden, plus stijlen waarvan hij dacht dat ze onfatsoenlijk waren).

Maar een ander uiterlijk van haar was een zijwaarts vallende snit die haar gelaatstrekken flatteerde en veel fans blijft inspireren om hun lange manen af te hakken en hun haar in de war te brengen zoals Selena.

Hoe doe je een Selena Quintanilla-kapsel?

De vraag hoe je Selena's uiterlijk kunt repliceren, is een moeilijke. Het hangt er echt van af welke periode van haar leven en kunstliefhebbers willen imiteren. Toen ze bijvoorbeeld in haar tienerjaren was, wiegde Selena blijkbaar een kortere blik.

Toen leek ze het grootste deel van de jaren tachtig over te gaan op permanent-achtige krullen (compleet met de poef), en slechts af en toe een opgestoken kapsel.

Maar tegen de tijd dat ze op het hoogtepunt van haar roem was, droeg Selena haar haar lang en golvend, maar ook meestal steil of hooguit een beetje geplaagd. Als ze op een rode loper zou verschijnen, zou Selena natuurlijk voor een opgestoken kapsel kunnen springen.

Maar het was maar een korte periode dat ze haar haar kort droeg, en fans hielden van de blik op haar. Met een korte bob zag Selena er jong en zorgeloos uit, en dat is natuurlijk hoe fans haar graag herinneren.

Maar tegen de jaren '90 droeg Selena dat kenmerkende, volumineuze kapsel, compleet met wenkbrauw-grazende pony. Het is de look die fans het meest onthouden, en waarschijnlijk het gemakkelijkst om te recreëren met een strijkijzer, een product en dan ook een haarkrultang (plus wat industriële haarspray om de vorm van de pony te behouden).

Was het haar van Selena Quintanilla van nature gekruld?

Hoewel het moeilijk is om Selena's natuurlijke kapsel vast te pinnen, zijn de meesten het erover eens dat het waarschijnlijk wat gekruld was. Hoewel veel foto's haar haar in een geplaagde look laten zien, lijkt het er niet op dat ze een permanent permanent of uitbundig geplaatste, met een krultang gemaakte ranken draagt.

Dat wil echter niet zeggen dat Selena haar haar soms niet op onnatuurlijke wijze heeft veranderd; ze heeft het op een gegeven moment wel geverfd, hoewel het moeilijk is om foto's te vinden die de gelegenheid herdenken. En toch merkten de makers van de Netflix-special op dat Quintanilla's familie foto's aanleverde ter referentie voor de bemanning.

Hierdoor konden ze Selena's uiterlijk echt jaar na jaar repliceren, aangezien, zo merkten ze, de meeste internetbronnen de datums helemaal verkeerd hebben.

Fans die Selena Quintanilla's korte haar willen dupliceren, krijgen een beter idee van haar stijl door de serie te bekijken, zelfs als fans denken dat de show niet alle creatieve vrijheid (en geld) heeft gekregen die het verdiende.

Hoewel haar stijl fans blijft inspireren, geldt dat ook voor haar muziek en haar imago in het algemeen. Dat komt omdat haar familie Selena's nalatenschap in leven heeft gehouden en ook het vermogen van haar landgoed heeft vergroot.

Gelukkig houdt haar familie Selena's imago nauwlettend in de gaten en welke merken het gebruiken.

Het is duidelijk dat ze de serie 'Selena' hebben ondertekend, wat betekent dat fans een duidelijker beeld krijgen van wie Quintanilla werkelijk was en waarom ze een icoon zou worden, niet alleen in het leven, maar ook in de dood.

Aanbevolen: