Hoe Owen Wilson succesvoller werd dan zijn broer en frequente filmpartner, Luke

Inhoudsopgave:

Hoe Owen Wilson succesvoller werd dan zijn broer en frequente filmpartner, Luke
Hoe Owen Wilson succesvoller werd dan zijn broer en frequente filmpartner, Luke
Anonim

Veel mensen weten wie Owen Wilson is, maar ze weten misschien niet dat hij twee beroemde broers heeft, waaronder Luke Wilson, die in een paar hitfilms heeft gespeeld. Je herkent Luke misschien als Emmett van Legally Blonde, Frank van Anchorman: The Legende van Ron Burgundy, Derek van Death at a Funeral, of Casey van Die show uit de jaren 70. Hoewel Luke in een paar populaire films heeft gespeeld, lijkt Owen grotere rollen te hebben gekregen in meer hitfilms dan zijn broer.

Owen speelde in klassiekers zoals Meet the Parents, Wedding Crashers, Marley & Me, Nacht in het Museum, Zoolander, Rond de wereld in 80 dagen en Auto's. En dat zijn slechts enkele van de populaire films waarin hij heeft gespeeld. Luke heeft met hem aan een paar films gewerkt, maar Owen lijkt op de een of andere manier de grotere rollen te krijgen. Dit is hoe Owen nog beroemder werd dan zijn jongere broer.

6 Owen en Luke begonnen hun carrière met dezelfde film

Owen was misschien succesvoller dan Luke, maar de broers begonnen hun carrière allebei precies op hetzelfde moment. Ze speelden allebei in de film Bottle Rocket uit 1996, de eerste grote film en geregisseerd door Wes Anderson. Owen ging echter vaker met Wes samenwerken. "Terwijl beide broers in Bottle Rocket en The Royal Tenenbaums speelden, werkte Owen vaker samen met de Texaanse filmmaker in films als The Life Aquatic with Steve Zissou, The Darjeeling Limited, The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch," een volgens Dallas Observer. Nadat Owen in al deze films speelde, werd hij gevraagd om meer rollen te spelen in grotere films. Hij hoefde niet eens auditie te doen omdat andere regisseurs zo dol waren op zijn uitvoeringen in de films van Wes Anderson.

5 Owen hielp bij het schrijven en produceren van enkele van de films waarin hij speelde

In tegenstelling tot zijn broer, Luke, hielp Owen bij het schrijven en produceren van een paar van de films waarin hij speelde. Hij schreef mee aan het scenario voor zijn baanbrekende film Bottle Rocket, samen met twee van Wes Andersons andere films, Rushmore en De Koninklijke Tenenbaums. "Owen droeg bij aan het scenario van Wes Anderson voor The Royal Tenenbaums en deelde daarmee in de Academy Award-nominatie voor Best Original Screenplay", aldus Dallas Observer. Hij produceerde ook Rushmore, The Royal Tenenbaums, As Good as It Gets, en You, Me and Dupree.

4 Owen speelde in meerdere filmfranchises

Terwijl Luke in een aantal hitfilms heeft gespeeld - Legally Blonde 1 en 2, My Super Ex-Girlfriend, Anchorman 1 en 2 en Zombieland: Double Tap - heeft Owen in meer populaire franchises gezeten.“Doofus mannelijk model Hansel in Zoolander is een van de meer innemende komische personages van de afgelopen 20 jaar, en hij slaagde er zelfs in om Zoolander 2 te overleven met een beetje waardigheid over. Gooi de cowboy Jebediah uit de Night at the Museum-films voor de kinderen erbij, en Owen verslaat broer als het gaat om terugkerende franchises”, aldus Dallas Observer. Dankzij deze populaire filmfranchises werd Owen nog beroemder dan zijn broer.

3 Owen maakt deel uit van Pixar's populaire filmfranchise, 'Cars'

Owen maakt niet alleen deel uit van de filmfranchises Zoolander, Night at the Museum en Meet the Parents, hij maakt ook deel uit van de populaire Pixar-filmfranchise, Cars. 'Hij is Bliksem McQueen. De Cars-serie is niet zo geliefd onder Pixar-klassiekers als de Toy Story- of Incredibles-films, maar een vaste waarde in Disney World kan nooit kwaad , aldus Dallas Observer. Je kunt Owen misschien niet zien in deze filmreeks, maar Pixar-fans over de hele wereld kennen zijn stem. Pixar heeft miljoenen fans, dus de Cars-filmfranchise gaf Owen meer bekendheid.

2 Owen is in de nieuwe Marvel-show, 'Loki,' op Disney+

De nieuwste projecten waar de broers aan werken, gaan beide over superhelden. “Na in de loop der jaren in tientallen films te hebben gespeeld, hebben beide broers een thuis gevonden in superhelden-tv-series. Owen speelt Agent Mobius M. Mobius in de Marvel-show Loki. En Luke speelt Pat Dugan, alias S. T. R. I. P. E., in DC’s Stargirl”, aldus Showbiz CheatSheet. Ook al zit Luke in een DC-show, Loki lijkt populairder dan Stargirl. Heel veel mensen hebben ernaar gekeken sinds het voor het eerst op Disney+ in première ging op 9 juni van dit jaar. Nu Owen een nieuw Marvel-personage wordt, is zijn succes omhooggeschoten.

1 Owens roem heeft hem veranderd

Het is duidelijk dat Owen de beroemdste in zijn familie is en dat weet hij. Het lijkt erop dat hij een beetje een "diva" is geworden sinds hij zijn acteercarrière begon."Maar op een gegeven moment merkte Anderson een verandering in Wilson op. In een gesprek met The LA Times herinnerde Anderson zich hoe Wilson zijn script voorlas tijdens een repetitie met Hollywood-legende Gene Hackman, en hoe, toen hij suggereerde dat Wilson zijn regels had moeten onthouden, Wilson naar verluidt antwoordde: 'Wes, dit is mijn zevende film. Dit is de manier waarop ik het doe'", aldus Nicki Swift. Met alle hitfilms waarin Owen heeft gespeeld, lijkt het alsof de roem (en het geld) hem heeft veranderd. Hij heeft ongeveer $ 20 miljoen meer verdiend dan Luke. En met de nieuwe projecten waaraan hij werkt, zou zijn roem en fortuin snel nog groter kunnen worden. Hoewel het lijkt alsof hij altijd de bekendere broer zal zijn, heeft Luke nog steeds een geweldige carrière.

Aanbevolen: